Hogy értessem meg a főnökkel, hogy a szabadságot és a fizetett ünnepet nem kell ledogozni?
fél 8-tól 4-ig dolgozom heti 4 napot, pénteken meg fél 8-tól 13:30-ig, mert akkor lecsúsztatom. Viszont suli miatt sok pénteket ki kell vennem szabadságnak, ezért kértem a főnököt, hogy azokon a heteken nem csúsztatgatnék, mennék minden nap fél 8-tól fél 4-ig. Nem érti meg miért. Mert hogy én azért a szabdságért 8 óráért megkapom a fizetést, és h így nincs meg a 40 órám a hétre és szerinte az teljesen rendben van, hogy 4X 8,5 órát dolgozom, a plusz meg elveszik.
De egyszerűen nem értem mit nem ér ezen.
Kötelezően kiadandó munkaközi szünetről nem hallottál?
Ezt leghamarabb 3, legkésőbb 6 óra múlva kell kiadni és nem a munkaidő része!
Kb. erről van szó...
"ez nem állami cég."
Te nem érted.
Amit a munka törvénykönyve tartalmaz, az minden munkahelyre kötelező, nincs ilyen vagy olyan cég....
Jaj, így rendesen elolvasva.....
A munkaközi szünet 6 ledolgozott óra után kötelező. Az alatt csak opció.
Olvasd már el a rendelkezést!
Külön felhívom a figyelmed a KÖTELES szóra és annak értelmezésére.
"A munkavállalók részére a napi munkavégzés megszakításával munkaközi szünetet, közismertebb nevén „ebédidőt” köteles biztosítani a munkáltató a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (továbbiakban: Mt.) 103. §-ban rögzítettek szerint.
A napi munkavégzést megszakító pihenőidő biztosítása kötelező érvényű, melynek vizsgálatára a munkaügyi ellenőrzés is kiterjed, figyelemmel a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény 3. § (1) f) pontjára, mely szerint az ellenőrzés tárgya lehet a munka- és pihenőidőre a munkaviszonyra vonatkozó szabályban előírt rendelkezések megtartása."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!