Hogyan érdemes 20 nap szabadságot beosztani 1 évre? Tanácstalan vagyok!
Én karácsony környéként veszek ki 2 napot, dec. 23 és 30.
Meg megpróbálom a hosszúhétvégek megtoldani, pl. május 2,3-at veszem még ki, október 21, 22, 24, 25.
Tavasszal és nyáron szerintem a legjobb szabira menni, mert akkor értelmes dolgokat is lehet csinálni, mert jóidő van. Én augusztusban szinte végig nem tudok menni szabira, ezért inkább dolgozok augusztus-szeptember és októberben megyek 1 hetes pihire, aztán már csak karácsonykor
Amugy ez sok mindentol fugg. Hogy pl hany muszakba jarsz, szabad e a hetveged, milyen munkarendben dolgozol, es milyen munkakorben. Mondok peldakat.
En 3 muszakba jarok 7/6 napot de mivel gyarban vagyunk igy nalunk van nyaron es telen leallas amire alapbol leveszik a szabit akarmit is teszel, bar en is nyaron es telen vennek ki tobb szabit mert akkor lehet menni nyaralni illetve telen van az unnep, nalunk neha unnepen be kell menni nehany embernek es ezert. Van ismerosom aki 2 napot dolgozik 2 otthol van szoval neki nem igazan kell elhasznalni szabit mert ugy intezi a dolgait hogy piheno napra esik. Szuleim 7/4-5 napot dolgoznak 8-16oraig szoval nekik ott a delutan es az egesz hetvege pihenesre, de ok is inkabb nyaron veszik ki es telen.
Sok mindentol fugg persze ha olyan dolgod van akkor ugyis kuveszel 1-1 napot, de a 20 nap felerol a munkaltato rendelkezik tehat te 10-et kivehetsz akarmikor es a robbit o szabja meg ha olyan.
Szigorúan kisebb részletekben.
Ha elmész 2 hét nyaralásra, abból a második hét soha nem hoz olyan felüdülést, mintha 2 x 1 hétre mennél.
Ha nem hosszabb utat tervezek, akkor 2 naponként szoktam kivenni. Soha nem veszek ki pihenőnapot , ha tudom, hogy szar az idő. Borús , szeles napokat inkább a munkahelyen töltöm.
Év végére mindenképp érdemes szabit tartalékolni 2 ünnep közti időre, a többit pedig akkor vedd ki, amikor kitudod használni nyaralásra, vagy bármire.
Én sokat motorozom, így leginkább május-augusztus közti időszakban használom fel a nagyobb részét.
Hé-pé dolgozom, fix munkaidő, iroda, heti 42,5 óra, fél nap szabi nincs.
2 ünnep közöttre amennyi kitölti, nyáron mondjuk 5 nap, azaz egy hét otthon.
A többit nálam eddig kitöltötték a különböző kötelezettségek, fogászat, vizsgák, hivatalos ügyintézések, állásinterjúk.
Nyilván ezeket megpróbáltam este 6-ra tenni, de nem mindig sikerült.
Nem 24 nap?
Nincs olyan hogy erdemes. Nem mindenki egyforman dolgozik, es nem egyforman akar pihenni. Es szabadsagot sem egyforman kap. Pl nalam 10+ ev utan 38 nap jar, elotte is 32 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!