Hogyan érdemes 20 nap szabadságot beosztani 1 évre? Tanácstalan vagyok!
Igen, erdelyi vagyok.
Es itt a korod nem szamit, regiseg utan adnak plusz napokat.
Én inkább többször veszek ki kevesebb napot.
Mindenszentek környékén kb egy hetet,karácsonyi szünetben is.
Ha kb.negyedévente hazamegyek,három napot szoktam kivenni.
Nyáron jobb szeretek a klimatizált irodában lenni.
Orvost,egyéb más ügyintézést igyekszem munka után intézni.
Magyarországon 20 nap az alapszabadság, erre jönnek idővel az életkor szerinti pótszabadságok, illetve ha van gyerek, akkor az alapján is van még valamennyi (gyerekek számától függ). Nem is tudom, van-e még valami, ami után jár ilyen.
Év végére - ha nem olyan a munkahely - érdemes hagyni. Én szombatokat azóta nem veszek ki, amióta egy munkahelyemen kötelező volt. Inkább a rákövetkező hétfőt, de azt sem szoktam mindig. A születésnapomat vagy a mellette lévő napokat veszem ki még újabban, amire tervezek előre. Aztán év közben jön a többi. Nálunk nincs kötelező leállás, amikor a munkahely kötelezően megmondja, hogy most kell elmenni szabira. Szóval viszonylag rugalmasak ebben. Tavaly voltak hétvégi utazásaim, azokhoz igazítottam a szabadságaim egy részét, előtte, utána plusz 1-1 nap. De nincs olyan, hogy minden évben ugyanúgy veszem ki ezeket, mindig máshogy alakul.
Év végére hagyok 3-4 napot, év közepén nyárra meg 5 napot.
Többit akkor, amikor kell ezért vagy azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!