Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érdemes e kivennem a 23 nap...

Érdemes e kivennem a 23 nap általános szabimat (elötte pár nap betegállomány), és utána a szülési szabadságot, ha április 13-ra vagyok kiírva és jan.31ig dolgozok, vagy rögtön menjek betegállományba és szülés elött 28 nappal a szülési szabadságra?

Figyelt kérdés
2010. jan. 21. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen megéri az 1. verzió. Főleg, ha a brutto béred több mint a minimálbér! Ha jó a bruttód, megéri a szülés után TGYÁS-ra menni csak, mert akkor 1 hónappal több ideig kapsz jobb pénzt a GYED előtt.
2010. jan. 21. 16:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Mindenképpen ki akarom venni a szülési szabit a szülés elött 1hónappal, csak azt nem tudom, hogy a fennmaradó bő 1 hónap betegállomány legyen, vagy az éves rendes szabimat is szülés elött használjam fel.A bruttó alapbérem 93000.- gondolom az egyéb pótlékok nem számítanak ilyenkor.
2010. jan. 21. 16:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Az éves rendes szabival szerintem vigyázz. mert az elvileg idöarányosan jár és a munkáltató is rendelkezhet vele.

szerintem menj beteg állományba.

2010. jan. 21. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok, ebben az esetben a betegállomány lenne a tuti. U.annyi pénzt kapsz utána, így én a biztosabbra mennék. Sok szerencsét :)
2010. jan. 21. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Én meg pont a szabira szavazok. Ha már úgyis szülni mész valószínű idén nem lesz szükséged a szabadságokra. Hát miért ne vennéd most ki. A táppénz meg csak 60%-a fizudnak (mínusz SZJA. Szerintem jobban jársz a szabadsággal. Utána, ha a napok nem elegek, még mindig mehetsz 15 nap betegszabira. Még az is jobb, mint a táppénz. Szerintem szabadság. A munkáltatód is el fog engedni, nem érdeke, hogy felhalmozd évekig a szabadságaidat.
2010. jan. 21. 19:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is úgy gondoltam, hogy szabi majd TGYÁS ra megyek, táppénzre nem akarok mert az nagyon kevés. Szabi egyébként nem időarányosan jár, ha határozatlan szerződésed van akkor kiveheted bármikor, főleg ha szülni mész, nincs értelme annak, hogy a munkáltatód rendelkezik vele, hiszen nem leszel, a szabi pedig a TGYÁS, és GYED teljes idejére jár, ha most veszel ki akkor amikor vissza fogsz menni dolgozni előtte annyival kevesebbet veszel ki, hiszen a 2 év alatt gyűlni fog.

2010. jan. 22. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!