Szülési szabadságot mikor érdemes kivenni?
Figyelt kérdés
Bejelentett munkahelyem van.Június 20ra vagyok kiírva.Mikor éri meg kivenni a szülési szabadságot?Május 6-tól már nem szeretnék dolgozni.El lehet menni szülésig táppénzre és mikor megszülök utána szülési szabadságra?Az 168 nap és utána kapom 2 éves koráig a gyedet kapom?Vagy érdemes kivenni szülés előtt a 4 hét szülési szabit minthogy táppénzre menjek?2013. febr. 24. 21:36
1/1 anonim válasza:
Szerintem a szülés után jobb elmenni szülésire.
Egy hónap táppénz az nem annyira "eret" vágó. Persze ez függ a br. béredtől is, mert a max. tp egy napra br. 5500 Forint.
Én úgy csináltam anno, hogy elmentem TP-re, kórházba voltam 2 hetet (egyéb baleset miatt szülés előtt). Megszületett a lányunk és utána mentem szülésire.
így nézett ki:
Tp
kórházi napok (igazolás amit kapsz, ezt is fizetik!): amikor hazajöttök a kórházból kapsz egy zárójelentést és mellé egy kórházi igazolást. Mind a kettőből kell a m.helyednek adnod.
Első otthoni naptól él a szülési szabid 168 napon keresztül, amibe a hétvége is beleszámít.
Utána GYED (szintén beleszámít a 7vége) a gyerek 2 éves koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!