Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki, mit gondolna, tenne, ha a...

Ki, mit gondolna, tenne, ha a munkahelyén ha be kellett volna menni túlórázni, de cserébe kért egy nap szabadságot, de közben a túlórát lemondták, mert kevés munka volt?

Figyelt kérdés
2018. aug. 12. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkor minden marad a régiben.
2018. aug. 12. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:

normális esetben a túlórára nem lehet szabit kérni.

vagy behívnak túlórázni, vagy nem.

2018. aug. 12. 10:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Egy másik napra lett kérve a szabadság. A túlóra is másik napon van.
2018. aug. 12. 11:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Én egyből azt gondoltam volna ebben az esetben, hogy ha bemegyek, akkor ott lesz az asztalon az útilapu levél...
2018. aug. 12. 11:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem ertem. A tulorat kifizetik. Mi koze a szabadsaghoz?

Ha szabira van szukseged, akkor kerj.

2018. aug. 12. 11:34
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Azt gondolnám, hogy a termelést irányító okosok nem nagyon vannak a helyzet magaslatán. Nem tudom elképzelni, hogyan jöhet az össze, hogy el is rendelik a túlórát, mert annyi a munka, aztán mire odáig érnek, hogy dolgozni is kellene, kiderül, hogy nincs is annyi munka.
2018. aug. 12. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Nincs szabadság sem, ennyi. Mellesleg miért is adna bárki túlóráért szabadnapot?
2018. aug. 12. 19:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez így teljesen rendben van. Ha nincs túlóra, nem jár a plusz szabadnap. Mivel az ilyen extra pihenőnap eredetileg nem jár, így nem tervezek vele év elején. Semmi kár nem ér.

"Nem tudom elképzelni, hogyan jöhet az össze..."

Ezt inkább ne hangoztasd, mert elég szégyen, hogy nem tudod hogy mik vannak a világban.

Csak pár példa:

- elromlik a gép/gépsor, emiatt nincs mivel dolgozni

- nem érkezik meg valamelyik alapanyag a beszállító hibájából

- kiderül, hogy minőségi hibás/tönkremeg valamelyik alapanyag, és nem lehet felhasználni

- lemondja a megrendelő a rendelését ami miatt szervezték a túlórát

- egy fontos megrendelés miatt szervezik a túlórát. Terv szerint normál munkaidőben elkészülhet, de biztosra mennek, hogy legyen létszám. Mivel nem ütött be probléma, mégse kell a biztonsági tartalék munkaidő

2018. aug. 13. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!