Van olyan része a munkátoknak, amit teljesen feleslegesnek tartotok?
De még mennyi. Foleg a papir munka részén.
Raadasul a munkahelyem az emberi hülyeség gyűjtöközpontja is, esély sincs a jó irányba haladni.
Értékesítői támogató/mindenes vagyok
- munkába járás (lehetne home office, főleg, hogy így is kapok céges telefont, laptopot) Ez napi 2 x 30 perc utazási idő
- megrendelésekre válaszolás udvarias stílusban (lehetne egy pipa jel vagy egy OK) nem napi két órába telne, hanem csak 30 percbe.
Ezekkel összesen már is napi 2,5 órát nyernék, ha átszerveznék
Az archivàlàs, érkeztetés.
Ugyanazt megkapjuk elektronikusan es postan is, le kell menteni, le kell füzni ket helyre is mert màs-màs temakör szerint is ràkereshetönek kell lennie, könyvelesre küldeni elektronikusan es postan is. Szoval egy doksit mint a polip 5 helyen tàrolunk/forgatunk ami havi 100-200 doksinal 500-1000 joforman ugyanazt a müveletet jelenti.+ a 6. Hogy megkapjuk eleve, azaz gépben van eleve.
Plusz helotom a viràgöntözés/àpolàs. A föni fontosnak tartja hogy legyen viràg, de ö be sem jàr, a takarito lazàn elmegy mellette, (en ugye nem oszthatom ki mi a feladata), en meg nem hozhatom témàba hogy ez nekem nyüg, hogy öntözni kell, de ha kipusztul, az baj es ujat hoznak.
Söt a karacsonyi diszekig kb megint a nyari szabi elött jutok hogy leszedjem addig viritanak mert a föni telipakolta velük az irodat mint kedves meglepetest :)
Korabban még a heti jelentès volt a kiràly.
6 ezer pontot kitölteni ugy, hogy abbol a fele, 3/4-e ponthoz joforman ugyanazt kellett irni, kesöbb mar csak utalgattam/hivatkoztam: pl 5. pontba beleirtam lasd 2.pont-ban.
Pelda:
Mondjuk egyeztettem a tartozasokat/költsegszamlainkat az alvallalkozoval.
A heti jelentes kitöltendö pontjai:
Egyik:
Milyen feladatot vegeztel
Leirom
Masik pont:
Mit sikerült megoldani
Megint leirom
Harmadik pont:
Milyen ügyekben vettünk fel kapcsolatot az alvalallkozoval
Megint leirom
Negyedik pont:
A költsegszamlak ellenörzese soran miket allapitottam meg
Megint leirom
Nos. Egyetlen nap kb 10-20 ügyet elintezek.
Ez egy het alatt 50-100 dolog.
Azaz a heti jelentesbe ezt az 50-100 dolgot irjam le vagy 50 szer mert minden pont mast kerdez megis ugyanaz a valasz szinte.
Es minden ügyintezes e-mailben törtenik azaz minden vezetö latja, de azert hetente irjuk külön le pontokba szedve.
Lemértem az idöt, amiket csak 1 cégnek intèzek annak a heti jelentését megirni 4 ora munka atlagban.
Es viszek 5 céget. Azaz ha hipergyors vagyok talan 2x8 oraba azaz ket napi munkavegzes helyett valoban precizen, halalpontosan, naprakeszen le tudom adni.
Es ezt megkoronazza hogy napi jelentest is kèrnek :) azaz amit leirok eleve naponta irjam at a heti jelentesbe is.
De megszüntették a heti jelentest mert folyamat csusztunk késtünk vele nem tudtuk tartani a munka mellett.
Hasonló, amiket leírtak.
Elküldenek hozzánk papíron számlákat, iktatják, be kell szkennelni, majd postán vissza annak, aki amúgy is küldte...
Amúgy is ezer meg egy dolgot csinálok naponta, de pluszként a nap végén le kell írnom, hogy mit csináltam és azt meddig.
Napi 2x 1,5 órát utazom kb. a munkahelyemre, pedig otthon is el tudnám végezni a munkámat, nem agysebészet.
Meg még jó pár dolog. Mondjuk én ezeket el is mondtam, hogy mik a tök felesleges időrabló dolgok (plusz az ötleteimet is mondtam) , de a végeredménye nem az lett, hogy igazan van, hanem el kezdtek megutálni a főnik, mert én ne szóljak bele, hogy ők hogy osszák le a feladatokat. 😕🤔 Igaz, hogy idő és költséghatékonyabb lett volna, de rendben.
Ki is léptem amúgy. Az értelmetlen dolgokat nem viselem el.
Nalunk a vezetök viszont nagyon jo csapatjatekosok. Mindent meg lehet velük beszelni, figyelnek meghallgatnak, alkalmazkodok, nekik is erdekük hogy zökkenömentesen haladjon minden.
Csak az alacsonyabb bunkok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!