Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem segít, és lenéz mióta...

Nem segít, és lenéz mióta megtudta, hogy nincs diplomát, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van nálunk egy vegyész, igazából ő a fővegyész, aki eddig mindig dicsérte a munkámat, reggelente beszélgetett velem, ha bármi kellett, adott (mármint a munkához). Ő eddig azt hitte, hogy én is egyetemista vagyok, én viszont ezt nem tudtam, hanem egyszer kérdezte, hogy melyik szakra jártam, mondtam, hogy én nem jártam egyetemre, szakiskolát végeztem, szakmám van. Aztán csalódottan mondja, jaaa... Na azóta nem beszélget velem, ugyanolyan lenéző mint bárki mással, és nem hajlandó segíteni, ha kell valami, a főnökömnek kell szólni, hogy szóljon neki, mert neki talán megcsinálja. Nem a beszélgetéssel van a baj, az nem hiányzik, meg felőlem azt gondol rólam amit akar, nézzen le, ha neki jól esik, ami zavar az az, hogy a munkában nem hajlandó segíteni, így én se tudok úgy dolgozni. Mit tehetnék?

L/23

2019. okt. 27. 09:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
96%

Ezt mondanám neki:

Kolléganő (vagy kollega úr), úgy érzem megváltozott a viselkedése irántam. Ennek az oka, hogy nem jártam egyetemre? Mert én ugyanaz az ember vagyok, mint amikor megismert.

Szemtől szemben, bele az arcába. Még jól is elsülhet a dolog, tudsz vele őszintén beszélni.

2019. okt. 27. 10:16
 12/14 anonim ***** válasza:
70%
Így van, érdemes ezt tenni, hátha elszégyelli magát és megváltozik.
2019. okt. 27. 10:19
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy lehet rólad véleménye, de mivel mindketten felnőttek vagytok, így jó lenne ha ezt a személyes véleményt képes lenne felretenni arra a 8 órára, amíg dolgoztok, és felnőtt módjára elvégezni a munkáját.
2019. okt. 27. 11:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen emberek sajnos... hidd el, ha lenne diplomád, akkor meg az lenne a baja, hogy miért azon a szakon szerezted, miért nem másik intézményben, miért csak BSc. Ha az MSc is megvan, akkor meg azért lennél gáz, ha nem PhD-zol. Előttem már többen javasolták az őszinte beszélgetést, és szerintem én is ezt tenném a helyedben. Kérdezd meg, hogy tettél-e esetleg valami rosszat, mivel érzed, hogy megváltozott a viszonyotok, korábban pedig annyira jól tudtatok együtt dolgozni, aminek örültél, mert sokat tanulhattál tőle.

Ha azzal nyitsz, hogy talán csak nem a végzettségeddel akad gondja, akkor szerintem rontasz a helyzeten.

2019. okt. 27. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!