Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Magyarországon ennyivel...

Magyarországon ennyivel korábban indul a munkaidő, mint máshol?

Figyelt kérdés

Találkoztam már egy csomó külföldi videóval/poszttal, hogy "Hogyan keljünk korán", meg "Hogyan legyél reggeli pacsirta" és hasonlók.

Ezekben a "korán kelés" 6:30-at, 7:00-t jelent, és sokáig ecsetelik, hogy hát igen, ez brutál korán van, de meg lehet szokni, stb.

Nekem ez fura, nem ismerek olyan embert, aki 6:00 után kelne, én is 6:30-kor már bőven a vonaton ülök munkába menet, és a mosakodáson, öltözésen kívül nem sok mindenre van időm előtte... Ezek a külföldi emberek pedig felébrednek 6:30-7:00 körül, még van idejük reggelit készíteni, edzeni, teázni/kávézni, olvasni egy keveset, stb, és ezek után indulnak dolgozni.

Idehaza tényleg ilyen extrém korai a munkakezdés nemzetközi viszonylatban?

Ha igen, akkor annak mi az oka?

2019. szept. 2. 13:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

Nyilván eltérő munkakörökről van szó.

Egy irodista pl jellemzően később kezd, mint egy szalagmunkás vagy egy pék, teljesen mindegy, melyik országról beszélünk.

2019. szept. 2. 14:37
 12/21 A kérdező kommentje:
Ok, de még mindig - nálunk egy irodista kezd 7 és 8 között, ott meg 10 és 11 között..??
2019. szept. 2. 15:36
 13/21 anonim ***** válasza:

Azért Budapesten is munkakörtől függ, mikor kell beérni, és nem lakik mindenki 15 percre a munkahelyétől Budapesten sem.

Én mostanában 8 körül indulok dolgozni, mert elég, ha 9-ig beérek, viszont kell 30-40 perc, hogy beérjek tömegközlekedéssel. Indulás előtt 6-kor kelek, leviszem a kutyát és eszek valamit. De dolgoztam más munkakörben is, más helyeken. Viszont fél óránál közelebb nem volt még munkahelyem soha.

2019. szept. 2. 16:24
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Diákmunkan irodában dolgoztam, ott 8-kor kezdődött a munka, fél 7-kor keltem.

Később egy üzletben, ott 10-kor. Az első évben egy óra volt beérni, akkor 8-kor keltem, utána közelebb költöztem, akkor elég volt 9 előtt egy kicsivel ébredni. De dolgoztam déli kezdéssel is.

2019. szept. 2. 21:58
 15/21 anonim ***** válasza:
83%

Nekem így is túl késői az irodai munkakezdés. Én nem szeretek délután 4 után az irodában lenni, este 8 után meg hulla fáradt vagyok. Nálam 10-kor takarodó, pizsamalövés.

Most ezeket a sorokat a kiadós reggeli mellől írom és 7:30-ra kell majd menni.

Szerintem amúgy nem jó a késői kezdés, csak elcsúszik a nap, ami amúgy ugyanúgy 24 órából áll.

Ha 22-től 5-ig alszol vagy éjféltől 7-ig, akkor is 24 óra marad.

2019. szept. 3. 06:15
 16/21 anonim ***** válasza:
83%

Végre egy jó kérdés itt a gyakorin.

Nekem van egy teóriám ami magyarázatot ad. Szoktam nézni amerikai meg angol tévéműsorokat és ott szinte mindig így van. Amikor néztem a house hunters nevű sorozatot akkor esett le nekem hogy ők egyszerűen nem vállalnak munkát ha az 20-40 percnél messzebb van tőlük. Nyugaton sokkal mobilisabbak az emberek így egy másik opció nekik a költözés. Mi magyarok, sokkal kötöttebbek vagyunk, az emberek kb 60%ának saját ingatlanja van. Emiatt sokan 1,5-2 órát utaznak a munkába. Minél többet kell utazni annál korábban kelsz.

Én 5:25kor kelek mert 1,5 óra az út a munkába.

2019. szept. 3. 07:11
 17/21 A kérdező kommentje:

Fura, én milliószor kipihentebb vagyok, ha hajnal 3-tól alszok délelőtt 9-ig (6 óra), mintha éjjel 11-től aludnék hajnal 5-ig (szintén 6 óra)...

Mikor egyszer átmenetileg műszakozós állást vállaltam, a délelőttös műszakba körülbelül sírva jártam be, hiába feküdtem le úgy, hogy 8 órám jutott az alvásra. A délutános, éjjeles műszakokat viszont imádtam.

Nekem inkább az fura, hogy sok olyan munkánál is vaskalaposan ragaszkodnak a kötött munkaidőhöz, ahol amúgy tök mindegy lenne, hogy a nap melyik órájában végzed el az adott feladatot. Nem értem, miért nem tudnak a munkáltatók kicsit lazábbak lenni, lehet hogy Aladárnak jobb 6-ra járni és 2-kor végezni, Bélának meg jobb délre menni, és estig bent lenni....

2019. szept. 3. 08:49
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Van, ahol rugalmasabbak, van, ahol nem. Van, ahol műszakok vannak, ott muszáj ezt tartani, a többi műszak is szív, ha összevissza járnának. Van, ahol törzsidő van, a peremidővel meg mindenki úgy gazdálkodik (az épület nyitvatartási ideje alatt), ahogy neki megfelel. Van, ahol a rugalmas munkaidő azt jelenti, hogy bármikor berendelhető vagy és a túlórát is elvárják, tehát nem úgy rugalmas, hogy neked, dolgozónak kényelmes legyen, hanem úgy, hogy lehet, hogy bent kell lenned reggel 6-tól este 10-ig, és neked, dolgozónak kell rugalmasan alkalmazkodnod a főnököd igényeihez, akár úgy is, hogy túlterhelnek...
2019. szept. 3. 10:37
 19/21 anonim ***** válasza:
49%
2óra a brutál korai vagy még korábban. örüljetek a 7 órás 6 órrás kelésnek
2019. szept. 3. 20:38
 20/21 A kérdező kommentje:
A 2 óra már inkább késői, mint korai. :D
2019. szept. 4. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!