Magyarországon ennyivel korábban indul a munkaidő, mint máshol?
Találkoztam már egy csomó külföldi videóval/poszttal, hogy "Hogyan keljünk korán", meg "Hogyan legyél reggeli pacsirta" és hasonlók.
Ezekben a "korán kelés" 6:30-at, 7:00-t jelent, és sokáig ecsetelik, hogy hát igen, ez brutál korán van, de meg lehet szokni, stb.
Nekem ez fura, nem ismerek olyan embert, aki 6:00 után kelne, én is 6:30-kor már bőven a vonaton ülök munkába menet, és a mosakodáson, öltözésen kívül nem sok mindenre van időm előtte... Ezek a külföldi emberek pedig felébrednek 6:30-7:00 körül, még van idejük reggelit készíteni, edzeni, teázni/kávézni, olvasni egy keveset, stb, és ezek után indulnak dolgozni.
Idehaza tényleg ilyen extrém korai a munkakezdés nemzetközi viszonylatban?
Ha igen, akkor annak mi az oka?
Nyilván az összes ismerősöm & az ő ismerőseik se abban a munkakörben dolgozik, mint én, mégis mindenki korábban kel...
Ez azért erősen függ a munkakörtől, valamint az adott ország szokásaitól.
Kis olvasnivaló: [link]
Máshol is vannak korai kezdésű munkahelyek.
"Ja, hát Pesten még megszokott, hogy 9-kor kezdődik a munkaidő, de vidéken inkább 7-8."
A lóf.szt megszokott a 9 óra. Gyárakban, áruházakban, és sok más helyen is már reggel 6-kor kezdődik a műszak. A 7-8 órás kezdés főleg szakácsoknál, irodistáknál fordul elő, vagy mondjuk az ételfutároknál, bár ők inkább 9-10 között kezdenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!