Az ugye semmit nem jelent, ha a főnököm megérintette a hátam, puszta óvatosságból?
Nem láttam, hogy tolat egy jármű (lassan tolatott, észrevett minket, tehát nem voltam veszélyben), a főnökömmel meg ahogy beszélgettem séta közben, a tenyerével finoman megérintette a hátam, amin meglepődtem. Ezt észre is vette, és mondta, hogy nem volt benne biztos, hogy a sofőr látta, hogy ott vagyunk.
A főnököm mindenkivel közvetlen, kedves, időnként poénkodik is, viszont számomra a személyes tér sokat jelent. Ugye ez az érintés semmi többet nem jelent, mint hogy tényleg csak óvatosságra intett? (Nem "lökött" amúgy előre, nem siettetett, tényleg csak hozzám ért.)
"Ez egy udvarias szokás volt egykor a hölgyekkel szemben, valszeg csak úgymond terelt téged, hogy ne üssön el a jármű még véletlenül sem, mekkora egy gazember igaz"
Ja, hogy a nőt terelgetni kell? Hogy ne üsse el a jármű? Micsoda gondolkodás ez? Ez nettó erőszak. Ha nem biztos abban hogy látta őt a jármű, akkor nem menjen ki, vagy jelezzen a sofőrnek. De ő e helyett a szabadságodban akart korlátozni konkrét fizikai eszközzel. Ilyet nem szabadna csinálnia. És ezért kell a feljelentés, és az ezzel járó büntetés, hogy belássa, hogy ilyet nem lehet, hogy megtanulja. Mert ő azt hiszi, hogy ez szabad. Nyilvánvaló eszközökkel kell neki jelezni, hogy ezt nem szabad. Pénzbüntetéssel, kötelező tanfolyammal, felügyeleti kontrollal, adott esetben börtönnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!