Hogyan teszitek elviselhetőbbé a szerelem, párkapcsolat hiányát? /L
Figyelt kérdés
Összeségében elégedett vagyok az életemmel, nincs okom panaszkodni. Tanulok, dolgozok. Szeretem mindkettőt. Jó hobbijaim vannak, aktív szociális életet élek, és nem utolsósorban remek családom van. Viszont a szerelmi életem egy nagy nulla. Sosem volt normális párkapcsolatom, nem voltam szerelmes. Csak csalódás és árverések. 1-2 éve is nagyon zavart, hogy nekem valahogy nem jön össze. De már eltelt elég idő, és ezen a téren nem jutok egyről a kettőre. Abban sajnos nem tudtok segíteni, hogy ez miért van. :) De ha van valaki aki hasonló cipőben jár, vagy csak tudna adni tanácsot, hogy hogy tudnék kevesebb időt gondolni erre a "hiányra" és pozitívabban látni, annak nagyon megköszönném ha írna! :)2019. ápr. 4. 16:11
1/14 anonim válasza:
Először is kérdezd meg magadtól, hogy valóban szükséged van-e erre, vagy csak azért akarsz párkapcsolatot, mert mindenki másnak is van és a csapból is az folyik. Nem kötelező, hogy legyen párkapcsolatod, bármennyire is ezt próbálja elhitetni veled a társadalom. Normális esetben a párkapcsolatnak nincs hiánya, mert az embernek egyedül is teljes értékű élete van, amihez a párkapcsolat legfeljebb valami pluszt adhat, de nem az teszi teljessé. Sokak szerint a párkapcsolat azt jelenti, hogy két embernek közös az élete és mindent kötelező együtt csinálniuk, de valójában az lenne a normális, hogy két ember együtt éli az életét, de mindketten a sajátjukat.
2/14 A kérdező kommentje:
Persze, szeretnék. Sajnálom ha úgy jött le, hogy csak a megfelelés miatt akarok kapcsolatot. Vágyom arra, hogy szeressek valakit és ő is viszont szeressen. :/
2019. ápr. 4. 16:26
4/14 anonim válasza:
Magam választottam, h jelenlegi élethelyzetemben egyedül legyek. H mikor gondolom meg magam, azt nem tudom.
Ha érdekel a téma, akkor hallgasd meg Pál Feri: Miért (nem) élünk párkapcsolatban? c. előadássorozatát. Inspiratív. Ha ezt nem tartod elegendőnek, menj el családállításra.
Az "árverések" elgépelés Freud-i :D ?
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen, átverések akart lenni de az árverés sem rossz 😀
2019. ápr. 4. 16:46
7/14 anonim válasza:
Mért kéne kevesebbet gondolni a hiányra? Tegyél aktívan a párkapcsolatért, és ne írd le magad azzal, hogy úgyis csalódsz. Meg kell nézni, kivel állsz össze, átlátni a felszínességen, és simán megvan a megfelelő. Ne magyarázd meg önmagadnak a bátortalanságodat azzal, hogy á, neked úgyse fog menni! Hogy sose voltál szerelmes, az furcsa. De akkor miféle átverésről beszélsz? Akit nem szeretsz, az nem is tud átverni.
8/14 anonim válasza:
Hát én zen meditációt gyakorlok. Amikor érzem a hogy megint ez miatt szenvedek, egyből belekérdezek: hogy ki az ki tapasztal? Mivel csak az "egó" lehet - ezért nem veszem komolyan. Visszatérek a pillanat tapasztalásához, és belátom hogy megint csak egy gondolati illúzió volt. Hogy a tudatom játéka csak ez - amitől szenvedek. Ráadásul tök feleslegesen. Inkább csak figyelem a hangokat, vagy a felhőket.., épp ami van, és elengedem ezeket a gondolatokat. Persze hogy ezt meg tudtam tenni ahhoz át kellett mennem elég sok szenvedésen előtte. Biztos elég elvontnak is tűnik így.. Csak leírtam, mert én így csinálom ;)
9/14 anonim válasza:
Az alkohol legalább eltereli arról a figyelmem,hogy egy szerencsétlen lúzer vagyok,aki képtelen párkapcsolatra. Ezért jó az alkohol.
10/14 anonim válasza:
Úgy teszem "elviselhetőbbé" hogy nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!