Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti nem bánjátok hogy a modern...

Ti nem bánjátok hogy a modern korszakba születtetek bele?

Figyelt kérdés
Én nagyon is bánom. 18 éves vagyok és egyszerűen ahogyan a történelmet olvasom szivesen éltem volna a régi időkben. Akár a világháborúban akár 70'es -80'-as években amikor még nem volt modern technológia. Ahogyan megyek az utcán mindenki csak a telefonját nyomkodja. Rohadt idegesítő. Mint egy zombiapokalipszis.
2018. szept. 1. 10:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%
Nem . Fene sem tudja csak a leírásokból hogy mi történt anno ami nem egyenlő a tapasztalattal .Ókorban hadjáratok népirtások tudatlanság babonaság . Pár száz éve is még a kasztrendszer uralkodott pl kézműves családból nem nagyon lehetett váltani , jöttek sorban a csaták 40 évesen már öregnek számítottál . Semmi higiénia , elnyomás vallási terror . Járványok éhínség a szomszédos ország ha nem egy birodalom volt akkor az ellenség kém .Zéró turizmus ... Ez van lehet ezt is kezelni , az 50es évek de még a 70es 80as évek is itt arról szólt hogy a nyugat mennyire klassz , itt akkor megy az orosz megszállás komcsi diktatúra tart több évtizede . Szóval nem fain elmaradott vagy túl haladott technika politika ide vagy oda ...
2018. szept. 1. 11:11
 12/27 anonim ***** válasza:
34%
Simán születhettél volna a 434. századba is a 21. helyett, az sokkal modernebb mint ez a mostani.
2018. szept. 1. 11:25
 13/27 anonim ***** válasza:
89%
Biztos jó volt régen napi 18 órában a földeken dolgozni, lefejezve lenni, mert valaki megvádolt valamivel, boszorkányként élve elégetve lenni, 20 gyereket szülni, amiből kettő elérte a 18 éves kort, aztán szülésbe belehalni, szegény családban kenyéren élni, harcban megülve, megkínozva, télen -20ban a kerti budiba szaladni... Hát igen, régen minden sokkal jobb volt. Bárcsak akkor élhettem volna.
2018. szept. 1. 11:37
 14/27 anonim ***** válasza:
Értem, miről beszélsz, és szívesen születtem volna 1992 helyett 1972-ben.
2018. szept. 1. 11:46
 15/27 anonim ***** válasza:
54%

Ha a kacsa azért fullad a vízbe, mert nem tud úszni, nem a víz a hibás!

Az, hogy sokan még az utcán is telójukat nyomkodják, ami esetenként rájuk veszélyt hoz, nem a kor és nem a telefon hibája!

Volt időszak, amikor 4÷5 évet kellett várni a vezetékes telefon-lehetőségre, akkor nagyon sokan abban a korban szerettek volna élni, amikor lehetőség van, hogy akkor kapják elő zsebükből a telefont, amikor szükségük van rá.

.

"70'es -80'-as években amikor még nem volt modern technológia."

Akkor is volt 'modern technológia', csak akkor más volt a 'modern'.

A talált kavics, vagy kődarab helyett a kőbalta már modern technológia volt!

2018. szept. 1. 11:50
 16/27 anonim ***** válasza:
55%
2018. szept. 1. 12:07
 17/27 anonim ***** válasza:
72%

Én úm. válságban vagyok e téren:

A '90-es évek vége felé lehetőségem adódott, hogy a mostanában nagyon menő, felfutott dolgokkal kapcsolatos alapokat tanuljam. Akkor nekem egy bizonyos tantárgyból nehézségeim adódtak, így más területre eveztem, ahol megint nem voltam "hú de nagy Einstein", de magamba szívtam sok dolgot. Utána olyan területtel foglalkoztam, tanultam, ami érdekelt, de ott egy ponton gellert kapott az életem...

Ma azt látom, hogy:

Az először felsorolt dolgok nagyon futnak az országban, működnek, jól ki van építve. Tehát ennek örülök.

Csakhogy:

Az emberek nagyon nagy többsége meg van zakkanva, egy élhetetlen társadalomban élünk, ahol kib×tt sok a mentálisan sérült ember, akikkel se a társadalom, se a neves "egészségközpontok" sem tudnak mit kezdeni - attól függetlenül, hogy ehhez mindkét fél akarata szükséges. De megy a propaganda, hogy legyen minél több gyereked...

Szóval nagyon utálom ezt az egészet, és sokkal jobb lett volna, ha vagy meg sem születek, vagy a kb. 1200-1400-as évek valamelyikébe születek bele inkább.

2018. szept. 1. 12:07
 18/27 anonim ***** válasza:
63%

Szyívesen lennék fiatal a 60-70-80 és korai 90-es évek amerikájában,azok a zenék mindent visznek.

Mennyi lehetősége volt azokban az időkben a zenészeknek...

Ma előbb emelnek piedesztálra egy 17 éves zenélni egyáltalán nemtudó szerencsétlent,aki a sok köptetőtől azt haluzza,hogy jobb raper mint 2pac.

Szégyen a mai világ,minden szempontból.

2018. szept. 1. 12:34
 19/27 anonim ***** válasza:
86%
Azt bánom hogy nem születtem még később, amikor az űrutazás mindennapos és van gyógyszerünk minden egyes betegségre....
2018. szept. 1. 13:58
 20/27 anonim ***** válasza:
22%

Gyakorta érzem rosszul magam a jelen korban, és vágyódom vissza a régi idők után.

Több időszak/nép is foglalkoztat:

- I.e. 200-as évek környéke, a Kelták (és Rómaiak.)

- I.sz. 300-550. közötti időszak. Kelták, Germánok, stb.

- Kr.u. 793-1066. A Viking Kor/Északiak, és a Rusz Birodalom, Ősszlávok.

- 1100-1200-as évek Európája.

2018. szept. 1. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!