Ti nem bánjátok hogy a modern korszakba születtetek bele?
A régi korok iránti kíváncsiságot értem. Esetleg még a nosztalgiát is. Én is szívesen szétnéznék mondjuk Szent István udvarában.
Egyet azért ne felejts el, a mai korral ellentétben a régebbi korokban nagyon nem volt mindegy hogy hová születsz. Egy főúri családban biztos jó buli volt. De ha beleszülettél volna egy középkori nincstelen jobbágycsaládba, ahol a jobb oldali szomszéd kolerás, a bal oldali pestises, anyukádat viszik máglyára boszorkányságért miközben egy portyázó tatár horda ott a falu végén, akkor szerintem sírva könyörögnéd magad vissza ide telefont nyomkodni.
Ja 18 évesen én is így éreztem. Aztán kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak és már örülök, hogy a 80-as években születem.
Tehát telefonnyomkodás vs. nőket végig erőszakoló orosz hordák, gulág, éhezés, nyugi lehet téged is elkaptak volna és csak egy seggberakás után lőtték volna szét a fejed.
Ennyire azért én sem voltam naiv és akkor még net sem volt nagyon.
Nem, én élvezem, hogy pillanatok alatt bármire rákereshetek pl. az interneten, hogy élethű grafikájú játékokkal játszhatok, megörökíthetem a legszebb élményeimet, stb.
Engem egyedül az olyan idióta emberek zavarnak ebben a modern korban, akik pl. kitalálják, hogy nem csak 2 nem létezik, hanem vagy 80, vagy akik még 2018-ban is bizonygatják, hogy a Föld lapos...
Ne haragudj kérdező, de annyi emberről hallok manapság, a telefon-nyomkodó-zombikkal ellenben, akik "technológia ellenesek". Tehát nem vagy te olyan különleges, mint képzeled. Miért nem verődsz egy társaságba, a többi ilyen kütyü-ellenessel? Elég sokan vannak. Ha annyira idegesít, akkor ki ne nyomkodjátok a telefont, amellett a mai világban számos lehetőségetek van arra, hogy olvassatok, vagy színházba járjatok, meg más értelmesebb elfoglaltságok. Minek mások "életével" foglalkozni? Olyannak képzellek téged, mint azok az unatkozó vénasszonyok, akik a padon ülve fröcsögnek a járókelőkön, mert nekik sincs jobb dolguk. Te sem lehetsz sokkal jobb.
Amúgy a régebbi időkben volt, amikor betiltották bizonyos könyveknek az elérhetőségét. Manapság szinte minden könnyen elérhető a művelődés segítésében, tehát csak akarat kérdése, hogy az ember kihasználja ezt... Ilyen szempontból is nem mondanám, hogy a régebbi korok jobbak lettek volna. Egyszerűen élek a mai lehetőségekkel, és nem gondolom magam valami fránya "különleges hópihének", ismerek más, hozzám hasonló érdeklődésű embereket is, velük foglalkozok; unalmas, agy mosott emberekkel meg nem foglalkozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!