Miért nem tudnak haladni a korral a magyar felnőttek és elengedni a múltat?
Szerintem kár erre szót csépelni, amióta világ a világ, az öregek mindig ezt mondogatták.
Egszerűen eljön az az életkor, amikor már befagy az ízlésük, és nem képesek elfogadni az újat és a változást, és ezt sose fogja gyógyítani senki.
#3# #4#
Ott a pont! Nagyon jól mondjàtok.
Kèrdező!
Ne is keresd tovàbb a vàlaszt.
A 3-as 4-es megírta frankón.
"bezzeg az én időmben még nem így volt, meg akkor még dolgozni kellett nem a gépeket kezelni stb."
Én ilyesmit még nagyon idős öregemberektől sem hallottam sosem, pedig volt dolgom néhánnyal.
Sokkal inkább azt hallom, de akár a 40-50 éves emberektől is, hogy régen elvárás volt a minőség. Bármit csináltál, kinézték, a háta mögött megszólták azt, aki tróger munkát adott ki a keze közül, vagy trehányul végezte a munkáját.
Ma a teljesítmény a lényeg, hogy meglegyen a darab időre, elvigyed a buszt A-bólB-be,az se baj, ha telefonálgatsz, meg versenyzel közben, ahogy a hírekben olvasni lehet.:) A minőség le van szrva. Van egy csomó munkahely, ahol kb. semmiért emberek fizetéseket vesznek fel, felelősség annyi, hogy ha gond van, megy egy másik ilyen pozízióba. Hajszolnak mobilon, hajszolnak mail-ben, hajszolnak meetingen. Mindegy, hogy milyen, csak le legyen adva, fel legyen mutatva. Inkább erre megy a világ.
... És igazuk is van! :) Régen tényleg más volt. Nehéz úgy elengedni a múltat, ahogy írod, hogyha abba a korba nőttél fel. Más volt az értékrend.
Amúgy a világ nagyon rossz irányba halad, mi felnőttek felvesszük a fonalat (már aki), de ettől már látjuk, mi volt, mi van, és mi lesz. Nincs ezzel baj, majd te is ezt fogod mondani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!