Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit érez az pontosan, aki...

Mit érez az pontosan, aki depresszióval küzd?

Figyelt kérdés

Hogyan néz ki? Tényleg olyan, hogy az egyik nap rózsás minden a következő nap meg úgymond ok nélkül meg akarod ölni magad? (tudom, ez így kicsit szélsőséges, csak az erős hangulatingadozásra utalt)

Egy barátotoktól mit várnátok el vagy családtagtól? Hogyan tudnának segíteni vagy kicsit könnyíteni, de semmiképpen sem rontani az állapotodon?

2017. okt. 18. 10:46
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
A 10. Válaszoló teljesen rávilágít a lényegre.
2017. okt. 18. 13:59
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Olyan érzés, mintha be lennél zárva egy szűk helyre. Mindenhol falak vesznek körbe és minden kilátástalan. A legszívesebben a létezésedet is kitörölnéd a tér-idő kontinuumból.
2017. okt. 18. 14:13
 13/41 A kérdező kommentje:
Fúh, hát ez így kemény. Nehéz volt még a végig olvasása is, annak, amit írtatok és belegondolni, hogy mit éreztek. És párkapcsolata van valamelyikőtöknek? Vagy ha nem most, de már volt működött? Őszinték voltatok vele?
2017. okt. 18. 22:01
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
15 ève depressziós vagyok. Volt daganatos betegsègem is de el kell hogy mondjam a depi sokkal nagyobb harc.....Szóval, aki nem èlte át fogalma sincs róla mennyit szenvedünk.
2017. okt. 18. 22:08
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Én is állandóan szorongok, de a feladás gondolata fel sem merül bennem, állandóan futok, ez sokat segít mentálisan.
2017. okt. 19. 01:23
 16/41 anonim ***** válasza:
43%

10-es jól összefoglaltad a lényeget, de ezzel nem értek egyet:

"ócska, semmitmondó közhelyekkel bombázod, hogy milyen szépen süt a nap; fel a fejjel, lesz ez még jobb is; örülj annak, hogy megvan mindkét karod-lábad, hiszen másnak sokkal rosszabb. Aha, és attól én miért érezném jobban magamat?"

Ettől azért kéne jobban érezned magad, mert nem tudod, hogy milyen annak, aki tényleg béna vagy mozgáskorlátozott. Nekik nagyon szűk a mozgásterük, nincs meg az a döntési szabadság, mint egy szabad mozgású embernek, mégse adják fel. Teljesen máshogy állnál a depresszió témához is, ha kipróbálnád 1 napra is, hogy milyen vaknak vagy tolószékesnek lenni, máris jobban megbecsülnéd magad.

2017. okt. 19. 01:28
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok

Még kiegészíteném azzal, amit írtam, hogy az önbizalmam szinte nulla, egy jelentéktelen senkinek érzem magam. Pont ezért nincs és nem is volt még párkapcsolatom se (válasz a 13 hozzászólásban feltett kérdésre). Kb. 3-4 évvel ezelőttig szerettem volna párt találni magamnak, de nem ment, ezért feladtam. Érdekes, mert többször is volt olyan, hogy nem is én kezdeményeztem az ismerkedést, de még így sem ment, egyszerűen azért, mert el sem tudtam képzelni, hogy én bejöhetek bárkinek is. Igen, ez a depresszió! Amúgy még hozzátenném, hogy nekem a depresszióm mellé van egy jó kis személyiségzavarom meg szociális fóbiám is (orvos diagnosztizálta ezeket, mielőtt bárki is kételkedne), szóval így csak még súlyosabb a helyzet.

Még egy dolog: 14-es hozzászóló írta, hogy volt daganatos betegsége és az semmi a depresszióhoz képest. Én átestem két hasnyálmirigy-gyulladáson, az elsőnél majdnem meghaltam, 1 hónapot vegetáltam a kórházban élő halottként és az valóban semmi nem volt ahhoz a szenvedéshez képest, amit a mentális problémáim okoznak, úgyhogy maximálisan egyet tudok érteni.

2017. okt. 19. 09:51
 18/41 anonim ***** válasza:
65%
Hahó, emberek! A depresszió leggyakoribb oka a zsírszegény táplálkozás, még ha ezt a dokik nem is kötik az orrotokra. Az olaj bezárja a Vater Papillát, az nem nem jó, csak az állati zsiradék.
2017. okt. 19. 14:23
 19/41 anonim ***** válasza:
58%
Akik itt leírták, hogy depresszióval küzdenek, szinte biztos vagyok benne, hogy nem sportolnak rendszeresen. Az aktív mozgás, a rendszeres sport igenis, hogy tud segíteni. Én is komoly depresszióval küzdöttem, de a rendszeres futás segített kijönni belőle. Most heti 3* 12 km-t nyomok le és ez szinten tart, nem hagyja, hogy visszazuhanjak.
2017. okt. 19. 17:38
 20/41 anonim ***** válasza:
Sportolok rendszeresen. Ökölvívásra járok. Nekem nem segít a depresszió ellen.
2017. okt. 19. 18:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!