Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit érez az pontosan, aki...

Mit érez az pontosan, aki depresszióval küzd?

Figyelt kérdés

Hogyan néz ki? Tényleg olyan, hogy az egyik nap rózsás minden a következő nap meg úgymond ok nélkül meg akarod ölni magad? (tudom, ez így kicsit szélsőséges, csak az erős hangulatingadozásra utalt)

Egy barátotoktól mit várnátok el vagy családtagtól? Hogyan tudnának segíteni vagy kicsit könnyíteni, de semmiképpen sem rontani az állapotodon?

2017. okt. 18. 10:46
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a legrosszabb érzés a depressziónál a nagyon erős szorongás. Nálam átmenetileg javít a helyzeten, ha el tudom olyankor kerülni a stresszes szituációkat. Ilyenkor még egy kiló kenyér megvásárlása a boltban is szorongást okoz...
2017. okt. 18. 10:53
 2/41 anonim ***** válasza:
100%

7 évig voltam depressziós az eleje és a vége súlyos volt 16-20 óra alvás naponta, állandó levertség

hiperaktív vagyok, de a depresszió alatt simán aludtam 16-20 órákat, míg most, hogy már nem vagyok az 2-8 órákat alszom

az a gond a túl közelálló személyek nem sokat tudnak segíteni általában, ők annyiban tudnak támogatni, hogy nem terhelnek feleslegesen, nem szabad semmit ráerőltetni a másikra amit nem akar

a depresszióból kijutás első lépése, hogy a beteg akarjon gyógyulni, ne mások akarják meggyógyítani az akarata ellenére!

2017. okt. 18. 10:57
 3/41 anonim ***** válasza:
100%
Szorongok, kilátástalannak érzem az életem. Halálvágyam van, mert annyira rossz naponta szembesülni a rossz érzésekkel. Állandóan falakba ütközök, a jó dolgokat elveszítem az életemben, csak a rosszak maradnak meg. Remény sincs már ami éltetne.
2017. okt. 18. 11:00
 4/41 anonim ***** válasza:
83%
Igen, van a depressziónak egy olyan fajtája, amire igaz, hogy egyik nap jókedved van, másnap meg öngyilkos akarsz lenni minden különösebb ok nélkül. Nekem ilyen van, nem kívánom senkinek! Voltam már vele orvosnál, többnél is, voltam terápián is, meg akartam gyógyulni, de semmi nem segített. Most épp az öngyilkosságomat tervezem, mert egy merő kudarc az egész életem. Ez nem tinihiszti, ha valaki erre gondol, mert 37 vagyok és gyerekkorom óta tart. Ez komoly betegség, de sokan nem értik meg, az egyik családtagom pl. konkrétan kijelentette, hogy nem is létezik ilyen, hogy depresszió! Szóval, ez ilyen... A többit már előttem leírták, én is hasonlóan érzek...
2017. okt. 18. 11:18
 5/41 anonim ***** válasza:
100%
Én minden pillanatban utálok élni és a halálom kívánom. Illetve folyamatosan szorongok és utálom az embereket, utálok emberek közé menni. Most is voltam nyelvtanfolyamon és felidegesítettek kicsit, de lenyeltem, most meg belül őrlődöm, mint a malom. Én a depresszió miatt nem tudok aludni és az állandó szorongás leszívja az amúgy sem létező energiám, úgyhogy délután már hulla vagyok.
2017. okt. 18. 12:04
 6/41 anonim ***** válasza:
100%

Régebben éreztem ezt. Az egyik, hogy állandóan reménytelennek látod a helyzetet, nem nagyon érdekel semmi. Én kifelé nem nagyon mutattam ebből semmit, mert erősnek próbáltam mutatni magam, és folyamatosan feszítő érzés volt bennem amiatt, hogy kifele mindenki vidámnak látott, de belül a legkevésbé sem voltam az. Nem nagyon érdekeltek engem a dolgok akkoriban. Volt egy fajta halálvágyam talán, de leginkabb úgy voltam vele, mindegy mi lesz. Viszont külső hatásokra sérülékenyebb voltam. Ezt nem mutattam ki, de akár egy-egy beszólás is érzékenyen érintett. Mint mondtam, rajtam volt egy álca. A leginkább megmagyarázhatatlan érzés azonban az volt, amikor elöntött a hideg. Ilyenkor volt a legrosszabb kedvem. Olyan volt mint egy hullám. Időnként elöntött valami olyan mélyről jövő szomorúság, amivel együtt járt hogy kirázott a hideg.

Ezek a tünetek aztán lassan elcsillapodtak. De rosszabb élethelyzetben könnyen vissza tud jönni.

Sokan nem értik a depresszió lényegét. Azt hiszik ez valami felszínes dolog, és aki depressziós csak a figyelmet akarja magára vonni. Ez nem igaz. A depresszió mindig belülről jön, egy belső valami. Egy negatív rossz érzés, ami áthat. És sok olyan depressziós ember van, akiről meg se mondod hogy depressziós, mert nem mutatja ki.

2017. okt. 18. 12:07
 7/41 anonim ***** válasza:
Hasonlóan érzek,mint Sűrített Levegő.
2017. okt. 18. 12:49
 8/41 anonim ***** válasza:
84%
csatlakozom az előttem szolokhoz. Depesszió 16-18 óra alvás.. Siárs, elérzékenyül az ember, Minden esténként például. Nem tud bejárni, se dolgozni se tanulni. Nem szól senkihez. Ha elmegy valahová izzad, folyik róla víz., fél szorong. Nehéz ebből kigyógyulni. Sokan összehaosnlitják a lustasággal, scak éppen aki lusta, és nincs pénez akaratalanul is elmegy dolgozni, míg aki depressziós, inkább öngyilkos lesz. Mert nem akar élni...
2017. okt. 18. 13:08
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
#8 Mint ha ezt rólam írtad volna. Rendszeresen túlalszom magam,és mincs energiám felkelni,mert úgy érzem semmi értelme nincs semminek.
2017. okt. 18. 13:24
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

Minden értelmetlen és kilátástalan, se kedvem, se erőm semmihez. Értéktelen porszemnek érzem magamat, nem mellesleg úgy is kezel a környezetem, mindenki, aki hátat fordít, csak még lejjebb taszít a végtelen és felettébb meredek lejtőmön. Csak peregnek a napok, évek, észre sem veszem. A kötelességeim miatt kénytelen vagyok minden reggel felkelni, de minek? Vannak ugyan olyan dolgok, amiket szeretek, de egyik sem olyan fontos, hogy azt tudjam mondani, hogy érdemes élni miattuk. Nem tudja rólam mindenki, mert kénytelen voltam megtanulni elrejteni, de már annyira régóta vagyok depressziós, hogy a vérembe ivódott, komolyan hiányozna, ha nem lenne. Nem nagyon emlékszem, előtte milyen voltam, de az a személy ma már nem én lennék.

Segíteni azzal tudsz egy depressziósnak, hogy meghallgatod, ha beszélgetni szeretne (de nem erőlteted, ha éppen begubózni van kedve), szereted, támogatod, igyekszel vele megértetni, hogy vannak értékei, még ha ő nem is látja őket. Rontani pedig azzal tudsz a helyzeten, ha akaratgyengének és lustának titulálod, vagy olyan ócska, semmitmondó közhelyekkel bombázod, hogy milyen szépen süt a nap; fel a fejjel, lesz ez még jobb is; örülj annak, hogy megvan mindkét karod-lábad, hiszen másnak sokkal rosszabb. Aha, és attól én miért érezném jobban magamat?

2017. okt. 18. 13:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!