Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem meri senki az...

Miért nem meri senki az öngyilkosság derűs oldalát látni?

Figyelt kérdés

Én éppen most tervezgetem, hogy a közeljövőben megteszem és már amióta az eszemet tudom mindig-mindenhol negatívan állították be ezt a dolgot, sok helyen még beszélni sem szabad róla.

Ez igazából felszabadulásként hat majd rám, éppúgy mint azokra, akik előttem már megtették. Miért gondolja mindenki azt, hogy mindig van jobb megoldás ennél, miközben lehetetlen, hogy mások az én szemszögemből megéljék ugyanazokat, mint én!? Tehát konkrétan azt sem tudják miről beszélnek ezek a "segítők".

Értem, hogy fontos a hatalmaknak, hogy szép legyen a statisztika, meg legyenek fehér férfiak/nők, de tényleg ennyire birka lenne minden ember, hogy bevették és már vallják is ezt a dolgot?

17/F

2017. jún. 6. 18:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
82%

a "derű" szó valahogy sehogyan nem illik ide... DERŰ - az fény, ragyogás, humor, kedvesség, bölcsesség

A halálba átlépés a bizonytalansága miatt sötét, fénytelen.

2017. jún. 6. 19:50
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs neki derűs oldala. A veszteség, gyász, fájdalom, szenvedés, nem igazán derűs dolgok. És, ha életben maradsz, de testi-lelki nyomorék leszel, szerintem te sem leszel túlzottan derűs. Ha mégis, kérlek írd meg hogy csináltad!
2017. jún. 6. 22:49
 23/25 anonim ***** válasza:
66%
Öngyilkosság "derűs" oldala?! És utána szerinted jobb lesz neked? Gondolod, hogy az öngyilkosoknak jobb lesz utána a lét, akik nem küzdöttek az életben úgy, mint ahogy beteg vagy hontalan társaik tették? Akik szerettüktől és a barátaiktól el sem búcsúztak, hanem megölték inkább magukat és miattuk gyászoltak, miattuk sírtak, miattuk mentek lelkileg tönkre? Ez olyan dicső tett lenne, amire az ember büszke lenne a másikra, aminek lenne "derűs oldala"? Szerintem nem. Nem találok benne "derűs oldalt".
2017. jún. 6. 23:50
 24/25 anonim ***** válasza:
Akinek nincsenek szerettei, barátai ismerösei söt a szulei mondják akassza fel magát, annak derus lenne az ongyiékosság. Mindenki oda jut aki meghal a nagy semmibe. Nekem nincsenek szeretteim ennek ellénre még nem tettem meg.
2017. jún. 9. 09:58
 25/25 anonim ***** válasza:
hát mert te vszleg torzan látod a dolgokat és háziorvoshoz kéne elmenni h depresszióban szenvedsz
2017. jún. 25. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!