Van itt, aki olyan magányos, hogy pl. most a tűzijátékra sincs majd kivel mennie? Hogyan élitek ezt meg? Számomra ez azt jelzi, hogy egy ismerősöm sem tart annyira fontosnak, értékesnek, hogy velem töltse az idejét.
nézd, az nem jó hogy itt valaki rögtön ajánlkozott, aztán mégsem lett belőle semmi. de ne a kudarcokkal foglalkozz, hanem azzal, hogy továbblépj és csináld a dolgokat, mert maguktól nem fognak megoldódni a problémáid, csak ha teszel a megoldásukért. ha valami nem sikerül, akkor próbáld máskor kicsit máshogy csinálni, de csináld újra. ha lehet, okulj a hibákból, de csináld tovább a dolgokat, próbálkozz újra. a próbálkozást sosem szabad feladni.
igaza van az utolsónak, hogy spontán történnek a legjobb dolgok, de azért ahhoz, hogy megtörténjenek, ott is kell lenned - na meg észre kell venned a lehetőségeket. mert ha mindig magadba vagy fordulva és csak szomorkodsz, akkor simán elmennek melletted lehetőségek úgy, hogy észre se veszed, vagy nem lehetőségnek látod, hanem csak egy újabb szerencsétlenségnek - pedig csak rajtad áll, hogy mit hozol ki egy-egy helyzetből és lehetőségként tekintesz rá, vagy sorscsapásként.
megvan a Dumb és Dumber buszos (utolsó?) jelenete? megáll a két srác mellett egy csinos, bikinis csajokkal teli busz és mondják nekik a lányok, hogy nekik pont két pasira van szükségük, akivel együtt utazhatják körbe az ország bikinis versenyeit és a két srácnak minden verseny előtt le kéne a lányok testét kenni napolajjal. erre az egyik srác mondja nekik, hogy ha tovább mennek az úton, akkor 3 mérföldre van egy város, ott találnak egy csomó srácot, biztos akad köztük. a lányok nem értik a dolgot, de tovább indulnak. a másik srác észbe kap, kérdezi a társát, hogy tudod, mit tettél??? a busz után rohan, megállnak és bocsánatot kér, hogy a társa milyen lassú felfogású. hiszen a város nem is abban az irányban van, hanem visszafelé. a lányok még mindig nem értik a dolgot, de megfordulnak és elmennek.
a két srác pedig sétál tovább az úton és arról beszélget, hogy micsoda mázlija lesz két fickónak, aki ezekkel a lányokkal utazhat majd együtt. de nem baj, mert egy nap őket is megtalálja majd a szerencse...
nézd, itt csak panaszkodsz, mindenhez negatívan állsz. elég valószínű, hogy máskor is átjön a beszélgetéseken, hogy ilyen a hozzáállásod, mert minden témáról egy kudarc, egy csalódás, egy negatív élmény jut eszedbe. a legnagyobb csapda ebben, hogy valószínűleg te észre sem veszed, hogy ilyen vagy. esetleg, ha mások mondják is, hogy te negatív vagy, még meg is lepődsz, hogy te nem érzed magad annak, de ők ezt érzik rajtad.
ez nem szimpatikus a legtöbb emberenek. nem szívesen töltik az idejüket ilyen társaságban, mert lehúzzák, elrontják az ő kedvüket is, ők meg nem akarnak keseregni, jól akarják érezni magukat. ha negatív dolgok helyett pozitívan közelítesz, kesergés helyett jó hangulatra törekszel, akkor jobbak lehetnek az esélyeida sikerre az emberekkel.
elég sok ilyen embert ismerek, én sem mindig vágyom a társaságukra, pont a fentiek miatt. igyekszem azért foglalkozni velük, mert nem szeretem magukra hagyni őket. viszont ők ilyenkor sem tudnak feloldódni, nem tudnak kilendülni a saját rosszekdvükből. hiába próbálok szórakoztató programokat találni velük, ők keseregni akarnak és hiába javaslok megoldásokat a problémáikra, ők inkább keseregni akarnak, mint megoldani a gondjaikat. így újra visszajutok velük is oda, hogy annyira mégsem akarok velük időt tölteni, mert nem érdemes.
remélem, hogy te nem ilyen vagy, remélem, hogy ha mégis ilyen vagy, akkor ki tudsz törni ebből és tudsz változtatni rajta.
a külső szemlélők mindenképpen hasznosak. főleg, ha olyat keresel, aki ért is az emberekhez, személyiségfejlesztéshez, például egy coach, pszichológus, kommunikációs szakember, stb.
Elég lenne egy nyitott gondolkodású ember is, aki tényleg jó emberismerő, és nem a saját komplexusait vetíti ki rám, hanem azt látja és mondja, ami tényleg ott van. Te ilyen vagy? :)
Amúgy kb. igazad van szerintem, az emberek tényleg a szórakoztató társaságot keresik. Arra jöttem rá, hogy valószínűleg én folyton kapni akarok valamit tőlük, figyelmet, szeretetet, szórakoztatást stb. , és az a baj, hogy ők is ezeket keresik, azaz olyan emberek társaságát, akik ezt meg tudják adni nekik, és menekülnek az olyanoktól, mint én, akik nem tudnak hasonlóakat adni nekik, hanem inkább kapni szeretnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!