Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van itt, aki olyan magányos,...

Van itt, aki olyan magányos, hogy pl. most a tűzijátékra sincs majd kivel mennie? Hogyan élitek ezt meg? Számomra ez azt jelzi, hogy egy ismerősöm sem tart annyira fontosnak, értékesnek, hogy velem töltse az idejét.

Figyelt kérdés

2016. aug. 19. 11:42
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hosszú és alapos választ !

Amit írtál, a legtöbb ember helyzetére igaz és jó hatással lenne, de nálam sajnos más a helyzet. Először is, ők nem barátok, hanem haverok, ismerősök. Másodszor, valóban egyoldalú a kapcsolatunk. Amit leírtál, kommunikációs javaslatot, azért nem akarom mondani, mert volt már a múltban, hogy több embernek elmondtam ezt kb. olyanformán, ahogy leírtad, és nem változott semmi. Én tudom, hogy így van, hogy egyoldalú a kapcsolat, és attól, hogy ezt közlöm, sajnos marad ugyanolyan egyoldalú.

Nyilván ha mindenki ezt csinálja velem, valahol bennem van a hiba, de sajnos nem látom, hogy mi. Próbáltam kérdezni, de kitérő válaszokat adtak, pl. nem tudom, semmi stb.

De amit írtál, az a legtöbb helyzetre tényleg megoldást jelentene, szóval általánosságban jó válasz volt!

2016. aug. 21. 19:22
 22/34 MZ.per.X ***** válasza:
100%
Szerintem az a baj ezzel a "nem kerestél, cserbenhagytál" szöveggel, hogy túl nyálas és negatív. Ha valaki akar az keres, ha meg nem, akkor ezzel csak még inkább elűzöd magadtól.
2016. aug. 21. 20:26
 23/34 anonim ***** válasza:

MZ.per.X: nyálas, vagy sem, ettől még a kérdező ezt érzi (ha nem, akkor nyilván nem ezt kell mondania, hanem amit érez) és vagy elmondja a barátainak, hogy ő hogyan éli meg a dolgokat, vagy nem fogják megtudni. várhatja, hogy a barátai a fejébe lássanak, de neki pont ugyanolyan rosszul megy a telepátia, mint a haverjainak - szóval nincs más módszer, mint a párbeszéd.

nincs garancia, hogy javul tőle bármi. de ha megpróbálsz tenni valamit, akkor legalább esélyed van. ha meg sem próbálsz tenni semmit, akkor biztosan nincs esélyed sem, hogy változzon bármi. ahogy Wayne Gretzky hokijátékos mondta: "Minden egyes kapuralövést elhibázol, amit meg sem próbálsz."

ha a párbeszéd nem elég jó megoldás, akkor nem marad más, mint felülvizsgálni a célokat. biztos, hogy az a fontos, hogy ki keresi a másikat és ki milyen gyakran keresi a másikat? nem inkább az a fontos, hogy keressétek egymást és töltsetek együtt minél több minőségi időt? biztosan érdemes azt firtatnod, hogy ők mennyire keresnek téged és maguktól keresnek, vagy neked kell előbb keresned őket?

szervezz programokat, hívd el őket, kapcsolódj be az ő programjaikba és ha újra elkezdtek több időt tölteni együtt, akkor az is valószínűbb, hogy elkezdenek ők is hívogatni téged ide-oda, mert újra eszükbe jutsz, mikor szerveznek valamit. ha elkezdtél kimaradni a programokból, mert nem hívtak, akkor sajnos előfordulhat, hogy megfeledkeznek rólad, elkönyvelnek, hogy úgysem érsz rá, így már nem is hívnak. nem biztos, hogy ez tudatosul bennük, egyszerűen csak nem jutsz eszükbe. ha keresed őket, ott vagy velük, jobban eszükbe fogsz jutni.

közben lehet, hogy érdemes azt is alaposabban megvizsgálni azt is, hogy vajon miért nem keresnek téged. lehet, hogy vannak olyan viselkedési, gondolkodási, egyéb hibáid, amik miatt nem tartanak elég jó társaságnak. lehet hogy lehangoló vagy számukra, nem kellemes veled tölteniük az idejüket. egy depresszív, negatív, folyton panaszkodó emberrel nem annyira szeretik együtt tölteni az idejüket az emberek. lehet, hogy ezeket a dolgokat is érdemes volna megvizsgálnod, esetleg átbeszélned minimum barátokkal, de méginkább egy pszichológussal, aki esélyesebb, hogy abban is tud neked segíteni, hogyan tudnál ezen változtatni.

2016. aug. 23. 01:03
 24/34 anonim ***** válasza:

Kimentem rá egyedül, nagyon szép volt. Nézegettem a Dunapartot, az embereket. Tetszik egy fiú, vártam, hogy majd ő elhív, de sajnos nem, úgyhogy útrakeltem egyedül.

Egyébként gyakran kirándulok egyedül, és beszélgettem idegenekkel, sőt találtam már így barátokat is egy karneválon, akikkel azóta is összejárok. Ajánlom neked ezt. Ha úgy érzed, a régi ismerősök nem igazán akarják ápolni a barátságot, nyiss új emberek felé.

2016. aug. 29. 16:42
 25/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet ! Bizonyára velem van valami nagy baj, de az új emberek felé nyitás sem akar sikerülni, mint az itteni lány esete, aki felajánlotta, hogy menjek vele. De a tanácsot azért köszönöm !
2016. aug. 29. 21:42
 26/34 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, pl. oszkár telekocsival utazva is beszélgettem emberekkel, ott mindig egyedül foglalok utat, kirándulgatni.

Volt, hogy a többi utas ajánlotta fel, hogy menjek velük egy sörre, miután kiszálltam. Szóval szerintem az sem baj, ha nem vagy kezdeményező alkat, elég, ha kedves és ápolt vagy, meg nem kergeted el, aki barátkozni akar.

2016. aug. 29. 22:28
 27/34 A kérdező kommentje:
Na igen, de te nő vagy, a nőket könnyebben elhívják bárhová, ezt azért vedd figyelembe ! :)
2016. aug. 29. 22:38
 28/34 anonim ***** válasza:
Férfi vagyok. :)
2016. aug. 29. 23:13
 29/34 A kérdező kommentje:

Hát..."Tetszik egy fiú, vártam, hogy majd ő elhív"

Ennek fényében ez furán hangzik ! :D

2016. aug. 30. 01:33
 30/34 anonim ***** válasza:

Ez van :D A kérdéstől független. Amúgy az említett úton két házaspár hívott el sörözni. Szóval sosem lehet tudni. Én mondjuk szinte soha nem utazom úgy, hogy fülessel hallgatok zenét vagy telefonba bújok. Mindig nézelődöm. Persze így betalálnak a kéregetők, útmutatást kérők is. De olyan is volt, hogy egy néni mellé raktak egy úton és tök jót beszélgettünk.

Amit mondasz, hogy "egy ismerősöm sem tart annyira fontosnak, értékesnek, hogy velem töltse az idejét", ez nekem is eszembe szokott jutni, viszont sokszor észreveszem, hogy egyszerűen más dolgok foglalják le őket, és nem nyitottak senkire. Pl. volt olyan, hogy azon duzzogtam, egy ismerős miért nem keres, mi baja van velem. Írtam is neki és semmi. Aztán vagy két hónap múlva rám írt, hogy nagyon maga alatt volt és mi újság, találkozzunk. Folytattuk a beszélgetést ott, ahol abbamaradt.

Tapasztalatom szerint az sem jó, ha a barátok állandóan együtt lógnak. Nincs miről dumálni, gyakoribb a konfliktus.

Meg sokakkal az van, hogy összejönnek valakivel, és megszűnnek a barátok. Ezt is el kell fogadni sajnos.

Az új barátságok meg tényleg a véletlen szüleményei. Mindig akkor ismertem meg embereket, akikből barátok lettek, amikor nem számítottam erre, csak néztem ki a fejemből, és teljesen másra koncentráltam (új munkahely, városnézés, koncert). Ezért pl. neten nem is szoktam ismeretséget keresni, hogy: "na, legyünk barátok, na járjunk, mi a kedvenc színed, van tesód?". Ezeket a véletlen hozza, ráerőszakolni meg nem lehet senkire, hogy keressen.

2016. aug. 30. 07:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!