Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Milyen értékesnek gondolod...

Milyen értékesnek gondolod magadat?

Figyelt kérdés
2015. dec. 19. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem gondolom magam értékesnek, ha meghalnék senkinek se hiányoznék.
2015. dec. 19. 17:18
 2/11 anonim válasza:

Kb. mint egy vödör sár.

Mert képtelen vagyok leadni azt a 4-6 kg pluszt ami rajtam van.

Mert csak közepes tanuló vagyok, holott minimális erőfeszítéssel nagyon jó lehetnék, de ehhez is lusta vagyok.

Mert csúnya vagyok és eddig max 5 fiúnak tetszettem meg, ellentétben azokkal a lányokkal, akik szinte bárkit megkaphatnak.

És főleg azért tartom magam értéktelennek, mert mindig kiemelem a hibáimat.

2015. dec. 19. 17:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Értékes vagyok.Mert vagyok.
2015. dec. 19. 18:05
 4/11 Roland G. ***** válasza:
100%

Értékes vagyok nagyon! :)

Miért?Mert ember vagyok és minden ember értékes.Én legalábbis így tekintek az embertársaimra.

2015. dec. 19. 18:29
 5/11 anonim ***** válasza:
72%

Én értékesnek gondolom magam. Néha, amikor iskolában vagyok és hallom, mikről beszélgetnek az osztálytársaim, meg miken röhögnek, elgondolkodom, hogy ebből a majdnem 40 db emberből én vagyok kb az egyetlen, akibe szorult egy kis erkölcs és normális gondolkodás.

17l

2015. dec. 19. 18:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Maximálisan. A magam számára. Mások szemében nem biztos, hogy [annyira] értékes vagyok, de ez egyáltalán nem baj.
2015. dec. 19. 20:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Annyira vagyok értékes, amennyit költeni fognak majd a temetésemre. Ezt sajnos én már nem fogom megtudni mert akkor már halott leszek. Gondolom beledobnak majd egy jel nélküli gödörbe és bedózerolnak. :-)
2015. dec. 19. 21:11
 8/11 A kérdező kommentje:

en ugy gondolom, valaminek az értékét az érte adott ára határozza meg. ha pl egy aukción részt veszünk, csak annyit adunk egy adott kikaltási tárgyért, amennyire értékesnek gondoljuk, csak addig megyünk el. Vagy piacon egy kiló almáert valószínűleg 400at lehet, hogy adsz még, de 20000 -T nMe hiszem. Ugyanígy egy ember értéke is hasonló.

Isten annyira értékesnek tart Téged, hogy saját magát adta halálba érted, mert ha ezt nem teszi meg önként, bűneinkben kéne meghalnunk. Szerintem ez döbbenetes. maga a Világmindenség Ura a Te értéked.

en ezt elfogadtam, es mar nem akarok másoknak görcsösen megfelelni, mert értékes vagyok. Tehát az értékünket nem cselekedeteink határozzák meg, hanem az értékessegunk tudata arra késztet, hogy olyat cselekedjem, ami ebből következik, tehát jó.

2015. dec. 20. 15:27
 9/11 anonim ***** válasza:

"Mások szemében nem biztos, hogy [annyira] értékes vagyok, de ez egyáltalán nem baj."

Ezt írtam. A "mások"-ban Isten is benne van, kivéve, ha azonosulok vele. Nem hiszek az eredendő bűnben, legfeljebb az eredendő bűntudatkeltésben. Isten nem tud értem adni semmit úgy, mint egy kiló almáért, mert nincs kinek: engem senki sem birtokol. Én pedig nem adom el magam még neki sem. Vagyok, aki vagyok. Isten nélkül is értékes vagyok (elsősorban a magam számára), vele pedig ugyanúgy, mert alkotó emberként közel állok hozzá, viszont nem függök tőle. Közöttünk nincs üzlet; ha ez az érték fogalma, akkor nem vagyunk értékesek egymás számára.

2015. dec. 20. 20:07
 10/11 A kérdező kommentje:

az ember a bűneset óta be akarja bizonyítani a számára elhintett hazugság alapját ; "olyanok lesztek, mint az Isten". pedig már olyan volt, mint Ő. megis, azóta önmagunk akarunk boldogulni és mivel úgy gondoljuk, Isten nem értékel és nem fogad el minket, úgy ahogy vagyunk, emberektől várjuk ugyanezt. De mi nem fogadjuk el egymást, ugy ahogy vagyunk, ezért a törekvés folytonos, s vagy képességeink büszkevé, vagy azok vélt vagy valós híánya depresszióssá tesz minket. Fogadj el mert szép a cipőm, fogadjátok el, mert eztán zenét hallgatom, fogadj el, mért különleges vagyok, fogadj el, mert én látszólag nem szorulok mások elfogadására,- ezeket gondoljuk és tesszük mindaddig, míg meg nem értjük, egyszerűen teljesen elfogadottak es értékesek vagyunk, pusztán azért mert létezünk.

Ehhez azonban meg kell értenünk elsősorban azt, hogy teremtmény vagyunk, akik célt tévesztve élnek( a bűn egyik jelentése=céltévesztés), es csak Isten bunbocsanatában találunk új életet, célt, örömöt, és valódi identitást; hogy gyermekévé leszünk.

2015. dec. 20. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!