Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen zajra nézel ki? Gondolo...

Milyen zajra nézel ki? Gondolod-e, hogy betörők?

Figyelt kérdés

Lakóparkban élünk, 10 ház 1 nagy közös udvarral. Ma éjfél után valahol még szólt a zene, ez nem fura, sajnos sok egyetemista lakik itt, folyamatosan bulizik hol egyik, hol másik. Egy óra körül üvegcsörömpölést hallottam, erre nem néztem ki, gondoltam megint kidobta a sört az ablakon valamelyik állat, volt már ilyen. Kicsit később őrült zörgés, csattogás, erre dühösen kimentem a teraszomra, hogy átszólok már, hogy mi a ká anyàtokat csináltok.. bakker, egy cigány állt a folyosón, egy másik adogatta ki neki a cuccot a lakásból, a betört ablakon át... amikor észrevették, hogy kiléptem, akkor elrohantak. Rendőrt hívtam, körbejártak mindenkit, hogy ki mit látott és 100 lakásból egyből sem(!) néztek ki a zajra... csak én és én is csak dühömben... Budapest, 2014

A te ingerküszöböd hol van? Kinézel a zajra, szirénára, riasztóra? Miért

nem? Ha egy házba háborítatlanul be tudnak törni, legközelebb nyugodtan visszamennek a szomszédba: hozzátok.. ebbe belegondoltál már valaha?

2014. júl. 9. 15:43
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Én kisvárosban lakom, már kétszer betörtek. Mind a két esetben egyedül voltam, egy harmadik alkalommal pedig csak a kapuig kinyitásáig jutottak, mert a kutya nekik rontott. Minden apró reccsenésre ugrok, meg persze figyelem az ugatást. "Enyhe" szorongás alakult ki bennem az élmények hatására; nincs olyan hét, amikor ne álmodnék betöréssel.
2014. júl. 9. 15:54
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Újépítésű kisléptékű társasház tetőterében élünk.

Nem, nem nézek már ki.

Kifogtunk egy 50-es egyedülálló mindenkinél intelligensebb, magába száradt vénlány tanítónőt, aki esténként bezárkózott, bexanaxozott, az ipari erősségű riasztója meg ultraérzékenyre volt állítva (egy madár röptére is beriasztott kb.)- már az egész környék kint volt éjjel többször is, villogott, olyan frekvencián és hangerővel szólt, hogy befogott füllel nem tudtuk megközelíteni- ő meg kiütve aludt....

...egy kisgyerekes apuka a többedik éjjel megunta, leverte a kültéri egységet- és akkor tápászkodott elő kómásan, hogy mi történt :)...és még neki állt feljebb.

Rendszeresen hajnali 3-4 körül kitárt ablakoknál bömböltette az agykontrollt és mindenféle öntudatfokozó szövegeléseket :)

...így akármi zaj volt később, mindig midnenki elsőre azt gondolta, hogy a becsavarodott biotanítónő alkot megint valamit :)

Ez a berögződés maradt még akkor is, amikor elköltözött (miután halálra idegesítette a kertszomszédokat, hogy ne sütögessenek a kertben, ne tüzeljenek stb.- feljelentgetett mindenkit, aki él és mozog)...pedig törtek be és loptak el autót is a ház elől.

Nem gondolok bele abba, hogy megállítsak egy betörőt- nem ér ennyit az életem. Inkább a biztonságra érdemes rámenni, bár az sem 100%, de hevederzáras ajtó, mozgásérzékelő, riasztó, bútorszéf stb. sokat tud segíteni. Ja és biztosítás.

2014. júl. 9. 16:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Kedves második, az a nő biztosan pszichés beteg volt (azt írod, hogy pedagógus, nem lep meg, nem az egyetlen, ez a szakma egyik ártalmas hatása, ha valakinél eleve van ilyen betegségre hajlam, nehéz velük együtt élni és türelmesnek maradni, a családtagoknak a leginkább, és segíteni is nehéz).

Kérdező, nem ugrok minden zajra, és volt már ennek áldása is. Nem tudom, mire képes az elkövető, mi van nála. Idén egy külföldi vonatos út során (éjszakai járat, kb. fél napos út) a mellettem utazónak a mobiltelefonját lopták el, mikor az utasok aludtak (így mi is). Az én dolgaimhoz nem nyúltak, de bele se akarok gondolni, mi történhetett volna másképp, ha akció közben ébredek fel. Talán elfut az elkövető minden nélkül, és ez a legszerencsésebb eset, de mi van, ha leüt, vagy mást tesz, hogy ne beszéljek?

2014. júl. 9. 16:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát látszik, hogy kihez nem törtek még be, ki nem élte még át, hogy retkek ellopják tőle egy perc alatt mindazt, amiért megdolgozott... kinézni az ablakon és rendőrt hívni nem kerül semmibe, azzal nem veszélyezteti senki a saját biztonságát, a vonaton meg be sem léptek volna, ha legalább egyvalaki ébren van.. de nem kritizállak titeket, amíg nem tapasztaljátok meg, hogy milyen sokk ez, addig nem érthetitek, mostanáig én sem értettem... :/
2014. júl. 9. 17:00
 5/6 anonim ***** válasza:
77%
Hát én még a családommal élek, és a parketa bizony recseg... Megismerem itt mindenki léptét, és ha eltérő zajt hallok, mindig csendben kinézek. Van kutyám is(mudi), na ő mindenre azonnal riaszt. Amikor kicsi volt és tapasztalatlan, mindenre szólt, ezért egy idő után nem vettük komolyan, de már megtanítottuk neki, mikor riasszon. Ha ő szól, mindig kinézünk. Ezért nem is aggódom igazán. De mondom, mindig kinézek, ha gyanús hangot hallok. Egyszer láttam a kapunál valakit, nagyon sötét volt, nem láttam. Erre csendben hívtam a kutyámat, megjelent mellettem, rámutattam a fickóra, mudi nekirontott a kerítésnek... Egy artikulálatlan sikoly és futott, akárki is volt... Azóta se történt semmi. De egyébként kis faluban élek, a szomszédok is mindenre figyelnek. Én is ha gyanúsat hallok, kinézek a szomszédra is, hogy náluk is minden rendben van-e. Nemcsak érte, hanem azért is, mert ha egyvalakit ki tudtak rabolni, visszajönnek és mindenkinél bepróbálkoznak.
2014. júl. 9. 19:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, hány napig tudsz alvás nélkül ébren maradni? Az én utam ilyen volt, és a leghosszabb olyan szakaszon történt az eset, ahol nem áll meg a vonat. Rendőr nem volt a vonaton, a sértett Bécsben kezdhette a napot a helyi rendőrségen (vasárnap...).

Nincs jogod senkit megítélni azért, mert ilyenkor nem hív rendőrt, vagy nem gyanakszik tolvajra, vagy adott esetben alszik, mert annyira kimerült.

Én panelban élek, a biciklimet lopták már el ablak nélküli tároló helyről, ami kulccsal volt zárva. Na, erre varrj gombot. A rendőrség meg tojt rá... Amit el akarnak lopni, azt el is viszik, barátkozz meg a gondolattal.

2014. júl. 9. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!