A barátom depressziós, hogy segíthetek rajta?
"A barátom depressziós"
"Fogalmam sincs mi baja lehet."
"Már nem jàr velem és a többi haverjával sem"
"Remelem nem keveredett rossz társaságba."
Na, a fenti két kérdesedet gyakorlatilag meg is válaszoltad, csak egy maradt: "hogy segíthetek rajta?" Sajnos sehogy. Ha utánaolvasol a depressziónak, rettenetes betegség, amiből egyedül kell kiverekedni magát az embernek. Te csak várni tudsz, hogy mikor jut el odáig, hogy jobban van, és szól a régi barátainak, hogy újra felvenné velük a kapcsolatot. Én két évig küzdöttem, két barátom várt vissza összesen. Hálás voltam nekik, de abban a két évben nem akartam, hogy nyaggassanak, az otthonról való kimozdulás ilyenkor nem téma. Csak tudasd vele, hogy bármikor hívhat, ha úgy érzi.. ennél többet nem tudsz segíteni.
Valószínűleg a szülei lehetnek a hibásak.
Általában az embereknél maga a szülői nemtörödömség, kitudja csapni a biztosítékot.
Meglehet, hogy úgy érzi, hogy nincsenek igaz barátai, vagy csak egyszerűen a stressz az agyára ment és talán pihennie kéne, néha.
*2 : Már hogyne lenne igaz barátja???! Én összetenném a kétkezem, ha csak egy olyan barátom lenne, mint a kérdező.
Szerintem hívd el ide-oda, de csak kettesben. Ha nem megy, akkor kéredzkedj fel hozzájuk, s próbálj vele beszélni, vagy legalább éreztesd, hogy ott vagy neki.
Jó érzés ilyen kérdést olvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!