Ha valóban depressziós vagyok akkor mennyi idő után gyógyulhatok meg?
Depresszióval nem kerülsz sehova, max terápiára ha szeretnél.
Csak közveszélyeseket lehet zártosztályra tenni, de még azokat is hót nehéz.
attól függ, hogy mennyire tudsz őszinte lenni magadhoz, és ahhoz a személyhez, akibe bizalmat fektetsz, mikor segitséget kérsz.
és persze akarat!
magadat szereted? (kor,nem?)
Nem érdemes gyógyszerezni.
Függőséget okoz, és vannak mellékhatások bőven.
Ne gyógyszerezz.
Kezdjel el olyat csinálni amit szeretsz. :)
Nekem a sport és a zenehallgatás segített.
Előtte minden nap a takaróm alatt sírtam.
Nem egyből fogsz meggyógyulni hanem kell egy kis idő. :)
Első körben a pszichológus és pszichiáter nem ugyanaz. A pszichológus gyakorlatilag bölcsész és "beszélgetős" terápiákat folytat általában. A pszichiáter viszont az esetek 90%-ban nem beszélget, csak gyógyszert ír fel és mehetsz Isten nevében.
Pszichológushoz nyugodtan elmehetsz, nem kerülsz sehova sőt! Viszont ha nem kezelteted, könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nem fogod tudni folytatni az eddig megszokott életedet.
Pszichiáterhez pedig akkor érdemes menni, ha nem, vagy csak nagyon nehezen tudsz funkcionálni a hétköznapokban és gyógyszerekre van szükség ahhoz, hogy elindulj a gyógyulás útján. Ebben az esetben is a beszélgetős terápiával lehet csak komolyabb eredményt elérni, a gyógyszer csak egy mankó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!