Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ossze vagyok torve, az onbizal...

Ossze vagyok torve, az onbizalmam a nullaval egyenlo es nem tudok magamnak normalis eletcelt kituzni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

14 eves vagyok es nem a legszebb az biztos.A szuleim es a baratnoim mondjak hogy szep vagyok,de persze azert mondjak hogy ne sertsenek meg 😦 En se mondanám senkinek a kepebe hogy RONDA VAGY.Serdulokorban tamogatasra lenne szuksegem,de édesanyám Nemetorszagba dolgozik es csak interneten tudjuk tartani a kapcsolatot.Mikor aprilisba elment egyaltalan nem akartam elotte sirni mert tudtam hogy igy is nehez volt neki.Es mikor karacsonykor haza jott ,en hulye egesznap a szobamban gubbasztottam es sirtam,nem tudom miert.Amikor meg feljott hogy mi a baj csak bamultam ki a fejembol es nem mondtam neki semmit.Szegeny probalt kedveskedni MEG JOBBAN hogy jobb kedvem legyen.Ezek most utnek vissza igazan ,teljesen magamba fordultam,pesszimista es undok vagyok,nem latom semminek az ertelmet,nincs eletcelom.Mar pszichologushoz is akartam menni de anya szerint folosleges mert biztos csak a felveteli miatt stresszeltem azert volt rossz kedvem.Anyanak es apának nem mondtam semmmit hogy mit érzek, probalol vigyorogni anyanak a kamera elott hogy azt higyje minden rendben es ne idegesitse hogy mi van velunk... vagyis velem.Mit tehetnek?

14/lany...

2016. márc. 5. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Gondolj arra, hogy még szinte csak most kezdődik az igazi élet és mennyi jó dolog történhet majd veled a jövőben. :)

Én például a helyedben elhatároznám, hogyha ha törik, ha szakad akkor is befogok jutni egy jó egyetemre vagy egy főiskolára és igen is megszerzem a diplomát és majd lesz egy jó munkahelyem. :)

Vagy ha esetleg van valamilyen hobbid, próbáld tovább fejleszteni egy magasabb szintre és ezáltal is tudod az önbizalmadat növelni.

Hogyha azt mondják, hogy szép vagy akkor tényleg szép is vagy. :)

És az nagyon nem jó, hogyha a dolgokat elnyomod magadban, előbb-utóbb nagyon komoly lelki gondokat fog okozni, érdemes lenne valakinek elmondani, hogy mit érzel, szerintem anyukád szívesen meghallgatna és segítene.

2016. márc. 5. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az elsővel, abban, hogy a jövődre koncentrálj. Még tök jó időben vagy. Nézd meg mi kell az álomszakmádhoz és kezdj el rajta most dolgozni. Vagy tanulj meg valami nyelvet vagy főzni. Fejleszd magad, az mindig örömmel tölti el az embert, büszkeséggel, lenne miről mesélned anyukádnak skypeon, lennének siker élményeid.
2016. márc. 5. 13:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom az eddigi valaszokat ☺.Sajnos nincs senki akinek ezeket elmondhatnam ,sokszor hallottam vissza eleg publikus dologokat amiket csak nehany ember tudott,ezert nem bízom meg senkiben :(
2016. márc. 5. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Én sem nagyon tudok megbízni senkiben sajnos, nagyon kevés megbízható ember van és szinte lehetetlen fel adat kiszűrni, hogy ki az igaz barát és ki nem. Ha tényleg senkinek nem tudod elmondani, hogy mi bánt én szívesen meghallgatlak, amúgy is érdekel a pszichológia és az emberi viselkedés.
2016. márc. 5. 14:15
 5/9 anonim ***** válasza:
Amúgy az 1-es voltam.
2016. márc. 5. 14:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Rendben,szuksegem van a tanacsokra.Majd irok uzenetet!
2016. márc. 5. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Jól van, addig is fel a fejjel. :)
2016. márc. 5. 14:37
 8/9 anonim válasza:

Szia!

Kérlek olvasd el ezt amit írok mert én tüzetesen át mentem ezeken a dolgokon. És ha valakinek hát nekem hidd el, hogy ez nem örökké tart. Én képes voltam változtatni.

Elárulom a titkom.

Bármit teszel, mondassz vagy érzel elötte mindig vegyél számba néhány dolgot:

1: Egy rettenetesen értékes ember vagy és ez nem közhely.

2.: Te is csak ember vagy. Nem lehetsz soha tökéletes. Semelyikünk. Egyek vagyunk. De mégis egyediek. Valaki íg fog megszeretni. Nem kell köríteni

3: Vedd könnyebben az életet. Persze vannak nehezebb döntések de ha olyan kérdéseket minthogy ...szép vagy-e úgy kezelsz hogy egyátalán nem ez a fontos az életben. Akkor minden könnyebnek tűnik majd.

4: Mi jogon zárod magadra a börtönöd? Miközben a hátad mögött a világmindenség és a kezedben a kulcs.

Az életet nekünk teremtették. (független attól h miben hiszel) Élnünk kell.

Az a nagy baj az önbizalom hiánnyal, hgy ez csak egy begondolt betegség. Nem létezik. Magunk tenyésztjük.

Nincs gyökere csak ha táplálod.

Nem!

Légy erős, légy önmgad semmiképpen se akarj más lenni.

És ne akard szegény lelkednek beadni hogy ronda vagy mert ez rohadtul nincs így. Ez teljesen relatív.

Hagyd a körítéseket, hagyd e formalitást, hagyd a vélemnyeket mert a világ csak rád vár.

Senki nem fog kiengedni a börtönödből és bocsánatot kérni.

Bocsáss meg magadnak! Ember vagy. Egy igazán egyedi és értékes ember. És a célokra:Akkor alakulnak amikor nem számítassz rá. :)

2016. márc. 6. 16:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2016. márc. 6. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!