Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért félek ennyire a gondolat...

Miért félek ennyire a gondolataimtól?

Figyelt kérdés
Már egy jó ideje egyedul vagyok, barátom még sose volt rendes és már felnott vagyok (raadasul szuz), viszont várom azt a rendes srácot. 1x voltam nagyon szerelmes, viszonzatlanul...barátaim vannak, de senki olyan, akinek igazán megnyithatnám magam, mert szukszavúak, és aki pedig nem csak meghallgat, de válaszol is, az ritkán van itt. Félek a gondolataimtól, néha annyira uresek, nem is foldi dolgok, hanem elvontak, iracionális félelem, nem létezo dolgokról gondolkodom....és ha lefoglalom magam, akkor szintén mindig agyalok. Sokszor gondoltam már skizofréniára, vagy kényszerbetegségre is, mármint, hogy abban szenvedek. Muveszkedem, és lehet ez hozzájárul az elvontabb dolgokhoz. Mit tegyek?

2015. aug. 11. 23:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Keresd meg a módját, hogy új embereket ismerj meg. Én is ezen vagyok jelenleg.
2015. aug. 12. 01:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyenek a gondolataid? Mikre szoktal gondolni?

A kerdesbol nem derul ki vilagosan. :/

2015. aug. 12. 02:10
 3/5 A kérdező kommentje:
A múltam, amikor bántalmaztak, most pedig inkább olyan, mintha onmagamat veszíteném el....
2015. aug. 12. 02:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Elsőnek igaza van, az sokat segít. A múltad csak egy történet, ha majd ezt megérted, akkor nem lesz hatalma feletted. Szerintem egy pszichológus igen hasznos lenne, jó irányba tudna terelni. Úgy látom, a legnagyobb gond az, hogy egy álomvilágban élsz, amit te teremtettél meg magadnak. Persze a valóság más, és ettől nem találod a helyedet. Próbálsz gondolkozni, hogy mi a baj, miért nem jó ez az egész, de választ nem fogsz találni magadtól, segítségre van szükséged. Az már egy jó jel, hogy legalább ide írtál. Én most a legnagyobb jószándékkal leírom, hogy mit tegyél, hogy kimássz ebből, de ez csak az én véleményem. Annyit tartasz meg belőle, amennyit akarsz.

- Menj el egy pszichológushoz, ez a legfontosabb. Sok dolgot tévesen gondolsz, majd ő ezeket helyreteszi.

- Dobálj ki minden gondolatot az elmédből (ez egy buddhista tanács amúgy), semmi ne maradjon. Aztán ami tényleg fontos, azt visszarakhatod. Most tele van a fejed káros, zavaros dolgokkal, ezeket felejtsd el. Ne gondolkozzál annyit (ezt nagyon nehéz betartani). Próbálj meg ne magadról gondolkozni, hanem másokról. Ez a második legfontosabb.

- Kezdj el sportolni, ezzel sokat nyersz majd. Erősítsd meg magad fizikailag, és akkor mentálisan is erős leszel. Most még gyengének tűnsz ezen a téren. Ez a harmadik legfontosabb.

- Ismerj meg új embereket, ez a negyedik.

- Hagyd abba a művészkedést. Ne örökre, de fél vagy egy évig. Foglalkozz lehetőleg minél földhözragadtabb dolgokkal, munka, főzés, vagy bármi más, ami érdekel, amíg egyenesbe nem jössz.Próbálj meg az elvont gondolkodás helyett materiálisan, anyagiasan gondolkodni valamennyire (úgyis elvont maradsz, de a jó irányba mozdulsz el) Próbálj meg teljesen új hobbikat találni. Eredetileg én is művész vagyok, tudom, mit jelent az elvont gondolkodás (ezt csak azért írtam le, mert így talán hitelesebb lesz, amit mondok).

- Ha már tényleg nem tudod abbahagyni az agyalást, akkor nézz meg egy filmet, az kisöpri a fejedből a gondolatokat egy kis időre.

Ezeket tartsd be addig, amíg egyenesbe nem jössz. Legyél elszánt és kitartó, mert szerintem ez a folyamat nem egy évig fog tartani. Attól ne félj, hogy elveszted magadat, mert már régen elvesztetted (talán gyerekkorban). Szerintem azóta nem mered felvállalni önmagadat. De nyugi, újra megtalálhatod magadat, csak rajtad múlik. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, akkor biztosan javulni fog a helyzeted, a mostaninál csak jobb lesz.

2015. aug. 12. 15:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Mintha magamat olvasnám 2-3 évvel ezelőtt, de tényleg, mindennel pont ugyan így voltam ahogy te, érdekes hogy véletlen pont erre a kérdésre kattintottam. :D

Nem tudom leírni hogy mit tegyél, nagyon sok dolog történt velemi is az évek alatt, néha még mindíg vissza zuhanok, de már nem olyan alacsony szintre.

Ha gondolod írj rám, konkrét kérdésben, és konkrétabb probléma megoldásában szívesen segítek neked.

2015. aug. 12. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!