Szerintetek ez mennyire boldog élet? Végződhet öngyilkossággal?
Esetleg tesz is valamit annak érdekében, hogy elmúljon az agybeteg nyomora, vagy csak sajnálja magát és várja a sült galambot?
"de nem tud megváltozni, mert még a pszichológushoz (...) lusta elmenni"
Ja? Akkor forduljon fel.
Ha valakinek ennyire fóbiája van, hogy nem mer szerelőt sem hívni, az nem hinném, hogy ekkora vagyonra szert tudna tenni. Persze lehet örökölni is, meg lottó ötös, de élethosszig nem tartható fenn ez az állapot - mert gondolom ahhoz is eléggé fóbiás, hogy dolgozni menjen.
Pszichológushoz LUSTA! elmenni! -.-
Gondolom el tudnád viselni ezt a gazdagságot.
Miért szeretnél ilyen lenni?
Egyébként szerintem végződhet öngyilkossággal. Sokáig voltam egyedül, borzasztóan bedepizik tőle az ember.
Erre mondják, hogy a pénz nem boldogít.
A betegségből meg ki gyógyulni, vagy legalább is elfogadható szinten tartani, csak azért ugye lépni is kéne valamit.
Megértem a problémát.
Keressen valakit (oké, ez most egy picit elrugaszkodott kijelentés egy szociális fóbiás számára), aki elfogadja és vissza tudja vezetni az emberek közé. Egy barátot / barátnőt, vagy vegyen fel egy komornyikot / sofőrt / társalkodót - ha már ennyi pénze van. Mindegy; csak kezdjen el kommunikálni és rendszeresen kommunikáljon vkvel.
Lehet agonizálni és lehet problémát-megoldani. Akinek mindehhez még az anyagi háttere is megvan, ott csakis az akarattal lehet probléma... szerintem.
Egyébként; szorítok neki, hogy kikeveredjen a katymaszból!
Az öngyilkosság nem megoldás csak menekülés.
Nekem is ugyanaz a problémám mint a kérdező által leírt személynek, a különbség csupán annyi, hogy én még csóró is vagyok. Nekem csak egy rohadt biciklim van. Tehát a kérdésben szereplő egyén még nincs is olyan rossz helyzetben.
Ha annyi pénze van a delikvensnek, akkor ne legyen lusta és egy kicsit gyűjtsön bátorságot, menjen el a legjobb pszichiáterekhez, pszichológusokhoz. De ne házhoz rendelje őket, hanem igen is menjen el az orvos rendelőjébe! Csak akkor fogja tudni legyőzni a fóbiáját ha szembenéz a félelmeivel. Ha otthon marad akkor garantáltan soha nem fog kigyógyulni. El kell járni orvoshoz és emberek közé társaságba. Szóba kell elegyedni más emberekkel. Egy idő után pedig a fóbia erőssége csökkenni fog, mivel gyakorolja a társas életet azáltal, hogy emberek közé jár. Sajnos máshogy nem megy. Tudom, mert mint ahogy az elején leírtam, nekem is ugyanez a bajom.
Egy pókfóbiás is csak úgy tudja legyőzni a félelmét, ha a kezében megfog egy pókot, és ezt rendszeresen teszi.
A szociális fóbia ne legyen ok az öngyilkosságra, pláne ha az ember gazdag és vannak lehetőségei.
Cselekedni kell a gyógyulás érdekében, nem otthon lustálkodni. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz, de sajnos nincs más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!