Miért kell rosszul éreznem magam, azért mert facebookon kevés like van a profilképeimen?
Mibe fogadunk, hogy iskolás vagy? :D
Nekem vagy 30 lájkom lehet az igazolványképemen, a megosztásaimon pedig átlag 2.
És képzeld, ettől nem vágom földhöz magam.
25 évesen már van annyira érett az ember, hogy azt lájkolja ami tényleg tetszik neki, nem pedig azt amit a barátnője kirakott.
"Miért hiszitek, hogy az a menőbb, akinek több a likeja?"
Azért, mert így van. A profilképek likeszámával jól mérhető az, hogy az adott ember mennyire népszerű a való életben, leszámítva az interneten megismert embereket. Ezt letagadni csak a tinédzsertársadalom internetorientáltságával szembeni nihilizmus, mert ugye minden, ami a kis társadalmukban megszületett, mint szabály, az valójában teljesen nem úgy van.
Ettől függetlenül maga a népszerűség(ami mérhető a lájkokkal) a kétes értékeket képviselő kamaszok körében nem erény, szóval szarni bele, hogy hányan tetszikelték a kis tested, de ez alap.
Visszakérdezek: miért kell ekkora jelentőséget tulajdonítani a lájkszámnak?
Miért kell mások gagyi szokásait alapul venni?
Lesújtott?? Ha téged ez sújt le, akkro ott komoly gondok vannak, már bocsánat.
#12: hidd csak ezt. A valóság az, hogy baromira nem a lájkszámtól lesz valaki népszerűbb.
Ha egy nőnemű, legyen akármilyen utolsó gyökér antiszoc, kitesz magáról egy félpucér képet, több lájkot fog rá kapni, mint a tarság legmenőbb tagja.
Ez csak egy példa volt, de ez is jól mutatja, hogy a lájkok számának és a népszerűségnek köze nincs egymáshoz.
Nagyon nem vágjátok ezt most és olyan érveket hoztok föl, ami pont SEMMIT vagy pont mást bizonyít.
"A valóság az, hogy baromira nem a lájkszámtól lesz valaki népszerűbb. "
Senki nem állított ilyet. Nem mondtam azt, hogy a lájkok számától egy adott egyén népszerűséget szerezhet. Nem mondtam, hogy valaki attól (értsd: annak következtében) lesz népszerű, hogy sokan lájkolják a profilképét. Felcserélted az ok-okozatot, és így nagyon logikusnak tűnik, amit leírtál, pedig alapjaiban hibás következtetés. Ugyanis nem azért sok népszerű, mert sok a lájk a képén, hanem azért sok a lájk a képén, mert népszerű. Mondhatni nem "attól lesz népszerű, hogy sok a lájk a képén", hanem attól lesz sok a lájk a képén, mert népszerű.
"Ha egy nőnemű, legyen akármilyen utolsó gyökér antiszoc, kitesz magáról egy félpucér képet, több lájkot fog rá kapni, mint a tarság legmenőbb tagja. "
Ez megint AKKORA CSÚSZTATÁS, hogy ha cikket fogok írni az emberek vitához való inkompetenciájáról, tutira ezt fogom példának felfogni. Alapvető, hogy az egyéneket azonos körülmények között vizsgáljuk. Ebben az esetben az azonos körülmény (/feltétel) az a határ, amit általában a tinilányok megtartanak, amikor fb-ra képet töltenek fel. Nem fényképezkednének meztelenül, mert azon mindenki felháborodna. Persze van egy sztenderd határ, hogy mennyire lehet kigombolni a kis csinos blúzodat és mennyire szabad pucsítani, hogy ne nézzenek ostobenkónak, de ezt mindenkire vonatkozónak kell tekintenünk ahhoz, hogy a valóságot tudjuk leszűrni a lájkszámok alapján a népszerűséget vizsgálva.
Ugyanis ha egy utolsó gyökér antiszoc kitesz magáról egy félpucér képet, lehet, hogy 2-3x annyian lájkolják be, mint a társaság legmenőbb tagjának szolíd, csak arcot mutató fényképét, de ez hatalmas csúsztatás, mert a népszerűség úgy mérhető, hogy mind a két lány félpucér képet rak föl, és úgy nézed meg, hogy melyiken mennyi a lájk.
"Ez csak egy példa volt, de ez is jól mutatja, hogy a lájkok számának és a népszerűségnek köze nincs egymásh"
Nem. Ez csak annyit mutat, hogy nem tudsz gondolkodni.
" Utolsónak teljesen igaza van."
Nincs.
" A kép szépségére/vonzóságára vonatkozik a dolog, nem arra, aki rajta van, mert akkor visszamenőleg mindent végig kéne lájkolnom, akit egy ismerősöm rakott ki."
Nem csak arra vonatkozik. A lájkok száma szerintem két faktorból (vagy szempont vagy tényező vagy nemtom mi) áll össze. A kép esztétikussága és az adott személy popularitása (ez ugye a népszerűség szinonímája?)
Az téveszt meg, hogy a mi kis primitív tinédzsertársadalmunkban a szépség nagyon fontos szempont a népszerűség tekintetében. Nem véletlenül terjedt el az a kockasztereotípia, hogy aki egész nap otthon ül, vagy gépezik, vagy csak szimplán nem járkál el haverokkal, az biztos túlsúlyos, pattanásos, stb, pedig egyáltalán nem biztos, hogy így van.
Ha egy lány szép, akkor az esetek többségében sokkal könnyebben be tud illeszkedni egy társaságba, mint ha objektíve kevésbé szép. Ezért találsz nagyon kevés szép lányt és tökéletes testű fiút, aki nem tagja a nagy kollektív kamaszközösségnek, amiből áutszájdernek lenni óriási merészség.
Visszamenőleg pedig azért nem lájkolgatod a képeket, mert egyszerűen túl nagy érdeklődést mutatnál az adott személy iránt, az pedig egy általános íratlan szabály, hogy a másiknak nagy mennyiségben kinyilvánítani a tetszésünket az saját magunk alárendelése a képeken figyelő arcnak.
A többivel meg nyilván egyetértek, bár nem tudom, miben volt az releváns, de nyilván az itteni válaszolóknak kizárólag az ember véleményét kéne minősítenie( amit az előző kommentemben én is 2x megszegtem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!