Mitől lesznek a csendes emberek?
Engem sokkal jobban irritálnak a folyamatosan beszélő, lelőhetetlen emberek akik nem tudják hol a határ. Nagyon fárasztó tud lenni. Van amikor én is sokat beszélek, ha pont értek a témához, de általában csendes vagyok. Legfőképp azért mert tudom, hogy az emberek csak saját magukra kíváncsiak. Hogy honnan tudom? Hallgass csak végig egy beszélgetést:
- ÉN ezt meg ezt csináltam
- ÉN meg ezt meg azt
- Tényleg? De érdekes, erről az jut eszembe mikor azt csináltaM hogy...
Kevés ember van akit tényleg igazán érdekelnek a dolgaid. Na meg haszna is van: Minél kevesebb infót adsz ki magadról, annál kevésbé tudnak fogást találni rajtad és ha csak hallgatsz és figyelsz, rengeteg infó jut a birtokodba. Könnyebben ki lehet így ismerni az embereket.
12-essel egyetértek.
Az emberek általában nem azért beszélgetnek, mert meg akarják ismerni a másikat. Saját magukról akarnak beszélni minél többet. Én csendes ember vagyok, és az a fajta, aki beszélgetéskor érdeklődik. Viszont sajna hamar kiábrándulok, mert mindenki csak mondja a saját dumáját, és szinte semmit nem kérdeznek vissza. Lesza.rnak magasról. Kissé kellemetlen, önmegtartóztató érzés, hallgatni másokat abban a tudatban, hogy ha én most elkezdenék mondani magamról valamit, tuti végig sem hallgatna, hanem belevágna és a saját sztoriját folytatná tovább. Viszont megéri, mint ahogy az előttem szóló is mondta: csomó infó befelé, szinte semmi kifelé. Az összes kollégámról én tudom a legtöbbet, azzal is tisztában vagyok, hogy egymásról mit gondolnak, míg rólam alig tudnak valamit.. helyzeti előny!
32F
Hogy a kérdésre válaszoljak, én nem tudom, mitől vagyok csendes, talán alap habitusomból adódik, vagy talán mert rájöttem, hogy igazából eléggé leszar.ja mindenki a dolgaimat, így felesleges lenne fárasztani őket ezzel. Szeretek magamban ülve gondolkodni, viszont sokszor unalmasnak és időpazarlásnak érzem a másokkal való társalgást.
A szüleim nem hasonlítanak rám ebben, teljesen átlagosnak mondanám őket ilyen téren. És igen, szerintem sokkal jobb így élni, én örülök, hogy ilyen vagyok a fent említett előnyök miatt, meg azért is mert sokkal önállóbb vagyok, nem szorulok rá annyira másokra.
Kérdező, a 16. kérdésedet fogalmazhattad volna jobban is, ha már egyszer a beszédes emberek közé tartozol...
Vagy csak a beszéd megy jól, az írás nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!