Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A folyamatos magány elég...

A folyamatos magány elég indok lehet az öngyilkosságra?

Figyelt kérdés

Nem keresek társat és nem vágyom vigasztalásra, lebeszéli kísérletekre vagy a híres pozitív közhelyekre. Azért ide írom mert ezt olvassák legtöbben.

Az akarom tudni, szerintetek ennyi elegendő ahhoz, hogy valaki tiszta lelkiismerettel legyen öngyilkos? Azért mert nem áltatja tovább magát, elismeri, hogy az élete egy csőd és mint minden amikor csődbe megy akkor véget is ér.

2013. dec. 12. 19:44
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
73%
ha nem kellenek a lebeszélő kommentek stb. akkor miért tetted fel a kérdést? Nem mindegy neked akkor már h milyen lelkiismerettel leszel öngyilkos?
2013. dec. 12. 20:00
 22/41 anonim ***** válasza:

nekem ja

18/L

2013. dec. 12. 20:03
 23/41 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert kell valamennyi önigazolás, hogy igenis jogom van hozzá. Ha úgy tetszik ezzel a családomnak próbálok segíteni, hogy könnyebben megemésszék a dolgot.
2013. dec. 12. 20:06
 24/41 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem édeskevés.

Mikor anyám élete zsákutcába jutott, mikor önkéntes voltam anyaotthonban, árvaházban... akkor láttam csak igazán, hogy az én életem mennyivel könnyebb. Puszta önzőség lenne az életemet eldobni magamtól, csak azért mert a kívánság listámon nincs pár pipa meg. Annyi emberen tudnék segíteni, életüket megszépíteni. Inkább nem választanám a halált.

(mikor elváltak a szüleim onnantól, majdnem minden nap arról álmodtam, hogy meghalok és engem gyászol a családom - miután segíthettem másokon többé már nem)

Ahhoz képest amiket én átéltem már a te gondod az kismiska. Sorry.

2013. dec. 12. 20:07
 25/41 anonim válasza:
7%
magasról leszarom mit csinálsz felőlem megdögölhetsz az árokparton
2013. dec. 12. 20:07
 26/41 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy vannak tőlem nehezebb sorsú emberek is de nem mindenki egyforma erős, nekem ennyire futotta az erőmből.

Utolsó, valahogy úgy lesz csak még nincs elég hideg.

2013. dec. 12. 20:13
 27/41 anonim ***** válasza:
58%
nem hiszem el h nem lenne megoldás,csak így könnyebb neked.
2013. dec. 12. 20:22
 28/41 A kérdező kommentje:
Egyszer az életben mindenki lehet önző. Eddig mindenkivel önzetlen és segítőkész voltam, sokra mentem vele.
2013. dec. 12. 20:28
 29/41 anonim ***** válasza:
az önzőség is lehetőség,nem pedig kötelesség.
2013. dec. 12. 20:31
 30/41 anonim ***** válasza:
Azért még mielőtt mindenki itt elkezd filózni. Egyrészt, te nem fogod megölni magadat. Másrészt, mindenki azt csinál az életével, amit akar. Csak szimplán, akinek van egy kis kitartása, az nem megöli magát, hanem változtat az életén, és férfiként viselkedik. Akinek meg nincs, és életképtelen, az öngyilkos lesz. De megnyugtatlak, sosem ismerheted el, hogy az életed egy csőd, mert ha az életed egy csőd lenne, már rég megölted volna magad, abban a pillanatban, amikor az életed egy teljes csőd lett. A csőd nem ott kezdődik, hogy te most magányos vagy, és egyedül érzed magad. Ez 1 darab probléma, nem csőd. Mindenkinek vannak problémái. Írjuk le feketén fehéren. Te konkrétan azért akarod megölni magadat, mert most jelenleg nincsen barátnőd. Lehet ezt még tovább fokozni, meg körbeírni igényes mondatokkal, ez az igazság. Ennyiért öngyilkos akarnál lenni?
2013. dec. 12. 22:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!