Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti hogy allnatok talpra? Egyedul?

Ti hogy allnatok talpra? Egyedul?

Figyelt kérdés
A szuleimmel,es a volegenyemmel kulfoldon elunk.Szuleim es baratom dolgozik.En nem,mert meg nem tudtam megtanulni a nyelvet.Egyedul nem is megy,de senki nem is segit,hogy konnyebben menjen.Azt mondjak faradtak.En fiatal vagyok,nemreg erettsegiztem,szakmam sajnos nincs.A szuleim es a baratom folyton vitatkoznak,es most ezert velem is osszevesztek a szuleim.Semmi kedvem mar egyikukhoz sem,egesz nap a lakasban vagyok,tanulni sem tudok egyedul.Megfordult a fejembe,hogy mindent itthagyok,es hazakoltozom a mamamhoz 1-2 honapra,amig talalok munkat,es elmegyek alberletbe.De nem vagyok buztos abban,hogy sikerulne munkat talalnom.Mellette tanulnek szakmat,tavoktatasban.Ti mit tennetek a helyembe? :(

2013. dec. 7. 17:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát akkor menj haza, de otthon is kell a kitartás, főleg ha csak érettségid van.
2013. dec. 7. 18:38
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Menj ki helyiek közé és erőltesd a kommunikációt. Ez a lehető legjobb módszer. Amit nem tudsz mondani, azt mutogatod.

Két hétig vendégeskedtem Izraelben és konyhanyelven megtanultam héberül ez idő alatt - egyszerűen figyeltem, hogy mit mikor mondanak, milyen szituációkban. Nyelvtanilag vannak hibáim, de mindenki megértett és simán el tudtam intézni egy bevásárlást egyedül az utolsó napokban. Ha valamit rosszul mondtam, úgyis kijavítottak. Ha látták rajtam az igyekezetet, akkor többször, lassan, tagolva is elmondták ugyanazt a szót (pl. számokat, zöldségek neveit így tanultam meg).

Ezt bármilyen nyelvvel meg lehet tenni - szóval ne a kifogásokat keresd!

2013. dec. 7. 19:04
 13/18 A kérdező kommentje:
Koszonom utolso a valaszod,megertem mar oket rendesen,neha vissza is tudok valaszolni,azert kicsit mar beszelem,csak pont az a baj,hogy nekem ez meg mindig keves..megertetem magam,en is ertem oket,csak egyszeruen leblokkolok neha,es ezert inkabb van amikor hanyagolom az egeszet,mert elmegy az egesztol az onbizalmam,es inkabb csak menekulnek.De tudom,hogy itt kell maradni,mert otthon nem jo a helyzet,csak olyan lassan megy minden.Tavaly voltam masik orszagban,ott el is tudtam helyezkedni gyorsan ,csak sajnos bezart a gyar.Es az a legnagyobb bajom,hogy minden lassan megy.De igyekszem,mert tudom nem lehetetlen,csak neha sok :(
2013. dec. 7. 19:28
 14/18 anonim válasza:
Kedves kérdező! Milyen nyelvet kellene megtanulni? Hátha tudok segíteni tananyaggal! Társalgási szinten, ha szorgalmas vagy, 1-2 hónap alatt ezekkel meg lehet tanulni egy-egy nyelvet.
2013. dec. 7. 19:32
 15/18 A kérdező kommentje:
Nemetet kell megtanulnom. Nekem nehez mert 12evig angolt tanultam es fura nekem ez a nyelv.A kiejtes a legnagyobb problemam :(
2013. dec. 7. 19:38
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha otthonról írsz, akkor ezek szerint van interneted. Tanulj netről! 12 év angol után nem lehet olyan nehéz a német.

Én is kijöttem zéró nyelvtudással, és 2 év alatt megtanultam az itteni nyelvet. Pedig én is 12 évig más nyelvet tanultam (német), és itt egy nem európai nyelvet kellett megtanulnom.

Keress barátokat, akikkel tudnál beszélgetni. Nézz tévét, olvass online újságokat, és szótárazz sokat!

2013. dec. 7. 20:31
 17/18 A kérdező kommentje:
Utolso:) koszonom a tanacsokat:)
2013. dec. 7. 20:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Hol vagytok? Mivel foglalkoznak a szüleid es a barátod?
2013. dec. 16. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!