Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tehet egy olyan ember,...

Mit tehet egy olyan ember, aki már nem hisz magában?

Figyelt kérdés

Azért nem kezdek már semmibe, mert úgyis tudom, hogy nem fog sikerülni. Ilyen például a lányokkal való ismerkedés. Régebben valamennyire azért küzdöttem, törtem magam, még ha sejtettem is, hogy nem sikerül. Most már meg se mozdulok. Úgyis látom, hogy nem ragad meg rajtam a tekintetük, úgyhogy inkább nem fárasztom magam.

Azt gondolom, azért az emberben mindig van valami tűz, nem hagyja el magát. Még az olyan barátaim is, akiknek sosem volt kapcsolatuk, látom, hogy nem adják fel. Nem esnek kétségbe, bármennyire is nem megy nekik. De én más vagyok. Én sosem vállaltam fel magam. Sosem vállaltam fel a vágyaimat, a valódi érzéseimet, a valódi személyiségemet. Hagytam, hogy rám telepedjen olyan barátaim személyisége, akik nem is voltak igazából a barátaim. Hagytam, hogy cirkuszi bohóc váljon belőlem azért, hogy egy-egy barátomnak megfeleljek. Eladtam magam. Olyan lettem, amilyen nem vagyok, csak azért, hogy valakinek kedvében járjak, még akkor is, ha egyértelműen gáz volt. Aztán, mikor ezt észrevettem, elkezdtem tudatosan abbahagyni, de nem volt minek a helyébe kerülnie. Most nem tudom, milyen is vagyok. Leginkább semmilyen. Az emberek ezért kerülnek is, nem akarnak velem találkozni, mert túl unalmas vagyok így. Csak ülök itthon és órákig fekszek, néha egész nap alig eszek. Elvileg azért vagyok otthon, hogy a depressziót legyőzzem, de őszintén szólva nem hiszek benne. Magamért, valóban magamért még sose szeretett senki. Valami kialudt bennem, ami még a legsikertelenebb emberben is ott van.

2013. máj. 26. 15:53
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Itt, az oldalon is találtam valakit, aki kb. lelki társam lenne, de állandóan eltűnik hetekre, nem válaszol az üzeneteimre. Nem érdeklem. És mindig ez történik, mindenkivel. Nem vagyok fontos és érdekes az embereknek.
2013. máj. 26. 15:55
 2/12 anonim ***** válasza:

Ismerem ezt. Unalmas vagyok, nem vagyok érdekes. Azután az ember elkezd befelé figyelni, felismeri, az út arra is végtelen és hallatlanul érdekes. Ismerd meg magad- mondták a görögök - a delphoi jósda homlokzatán volt ez a felirat. Ballagott a görög, hogy megtudja jövőt.. és ezzel találkozott. Ismerd meg magad! - és tudni fogod a jövőt. Vissza is fordulhatott, nem tudott többet mondani a jós sem. Érdemes egyszer erre a feliratra teljességében ránézni, fölötte elmélázni, akkor, mikor a csapból is az folyik: Légy önmagad, valósítsd meg önmagad, mindent elérhetsz, tied a világ, stb.

Igaziból nem az a lényeg: Légy önmagad- hanem így:

Légy HŰ önmagadhoz. Az nagyon más.

A felirat:

Ismerd meg magadat. Semmit sem túlságosan. Légy ura lelkednek. Kerüld az igazságtalanságot. Igazul tanúskodj. Keresd a hírt. Dicsérd az erényt. Cselekedj igazságosan. Szeresd barátaidat. Védekezz ellenségeid ellen. Gyűlöld a gőgöt. Beszélj tisztességesen. Könyörülj a segélykérőkön. Valósítsd meg célodat. Légy ura asszonyodnak. Senkit ne nézz le. Tiszteld a felsőbbséget. Hajolj meg az istenség előtt. Ne büszkélkedj erőddel. Gazdagodj igazságos úton.

*

"ülök itthon és órákig fekszek" Hiba.

Tevékenykedni kell. Írni, (olvasni) zenélni, festeni,rajzolni, szín-játszani.. A többi alakul magától.

-aa-

2013. máj. 26. 16:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szenvedélyesnek tűnsz és izgalmasnak. Talán épp ezért látod kritikusnak a heyzetet ,mert a szíved érzi hogy te belevaló srác vagy. Értelmes az írásod változatosan fejezed ki még a szvrt is. Tuti helyes is vagy. Nem vagy te depressziós te egy igazi lobbanékony figura vagy. Használd értelmesre a tüzet ha nem lenne benned a szikra most nem lennél kétségbe esve. Hajrá!
2013. máj. 26. 16:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban. Én Minden reggel felveszem az álarcom és mosolygok. A napok csak úgy elmennek felettem. Az egyetlen ami még tartja bennem a lelket a tanulás és a remény a jövőm felé. Most talán rossz, de mindent megteszek, hogy jól tanuljak, hogy legyen előttem előre lépési lehetőség, képezzem magam, így talán a jövőm szebb lehet.. Hiszek benne, hogy változni fog minden és bár sokszor sikerül, azért igyekszem kerülni, hogy magamba zuhanjak az egyedülléttől, semmilyen szürke életemtől.. Szerintem ez az egyetlen használható eszköz: a remény a jövő felé... Hidd el a sajnálatatás az, ami sosem segít.. Ne csodálkozz, ha elűzöd az embereket magadtól..Senki sem szeret folyamatos siránkozást lelkizést hallgatni, még akkor sem, ha ő is ilyen helyzetben van.. Sőt talán akkor még annyira sem.. Ha van elég bajom, egy darabig jó róla beszélni,valakivel, aki hasonló de egy idő után már nekem is rossz, hogy folyton felhívják a figyelmet a saját nyomoromra..
2013. máj. 26. 17:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Én is valahogy így vagyok ezzel, megértelek.

Jaaaaj, pedig úgy utálok folyton egyedül lenni.:(

2013. máj. 26. 17:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Tudom milyen,hidd el,

de ne gondolkodj annyit ezen,foglald el magad valamivel,ne maradj otthon annyit,attól csak rosszabbul fogod érezni magad.

Próbálj beszélni valakivel erről,ha nem is személyesen,itt találhatsz valakit,ne csak egy személyre várj,hogy válaszoljon,nagyon sokan vannak ezen az oldalon.

Jó elmondani valakinek,de azért csak a rossz dolgokról és szomorú dolgokról nem jó állandóan beszélni,ettől nem fog jobb lenni a kedved.

2013. máj. 26. 19:49
 7/12 A kérdező kommentje:

"Nekem szenvedélyesnek tűnsz és izgalmasnak. Talán épp ezért látod kritikusnak a heyzetet ,mert a szíved érzi hogy te belevaló srác vagy. Értelmes az írásod változatosan fejezed ki még a szvrt is. Tuti helyes is vagy. Nem vagy te depressziós te egy igazi lobbanékony figura vagy. Használd értelmesre a tüzet ha nem lenne benned a szikra most nem lennél kétségbe esve. Hajrá!"

Pontosan ezt érzem. Szóról-szóra. Én se tudtam volna kifejezőbben és teljesebben leírni. Én úgy érzem, hogy tűz van bennem, hogy óriási energiám van; hogy vezető egyéniség vagyok, hogy én valójában mindenki másnál teljesebben kéne, hogy megéljem a fiatalságomat; nem elzárkóznom kéne a bulik, őrültségek elől, hanem nekem kéne legjobban tombolni. Hogy nekem kéne szerveznem a bulikat, nekem kéne a társaság központjában lennem, én kellene, hogy legyek a legnépszerűbb, legismertebb figura a közösségben. Hogy én kéne, hogy legyek a legőrültebb, legizgalmasabb egyéniség, de ugyanakkor egy felelős, megbízható és társaságkedvelő valaki is egyben. Még abban is igazad van, hogy tulajdonképpen én is úgy gondolom, hogy jóképű vagyok.

Csak hát az a baj, hogy ettől SIRALMASAN messze állok. Erről egyszerűen lecsúsztam, és ezt nem bírom megemészteni. Szánalmas kamaszkorom volt. Mondom, eladtam az egyéniségemet. Ott kezdődött, hogy általános iskola végén terrorizáltak, aztán mindenféle fura dolgaim lettek, elkezdtem kételkedni magamban, megingott a saját magamba vetett hitem. Tkp. azóta vagyok ilyen. Középsuliban összebarátkoztam pár emberrel, de csak azért kedveltek, mert felvettem a stílusukat. Miközben velünk elkülönültünk, nekem majd' megszakadt a szívem, ahogy láttam, hogy egy hozzám nagyon hasonló, de valószínűleg ilyen szarságokon túl nem esett gyerek valóra vált mindent, amit én akartam: lecsapott azokra a lányokra, akik nekem is tetszettek, és sikerült központi helyet elfoglalnia a társaságban, miközben képes volt őszintén kimutatni a gyengeségeit és érzékenységét, amiket mindenki megértett és ami miatt senki nem bántotta, mi több, tisztelte. A lányok mellesleg egyenesen odavoltak ezért a "lelkizős" típusért. Miközben én tudom, hogy MÉG ILYENEBB vagyok, de én nem mutattam ki. Pontosan a teljes ellentétét mutattam annak, aki vagyok, és úgy ismertek meg, mint egy szőrösszívű, furcsa, cinikus, kötözködő, megközelíthetetlen strébert. Nem bírtam levakarni magamról annak a gyereknek a hatását, akivel azonosultam.

Gyűlölöm magam ezért. Minden nap, minden percben átkozom és gyászolom magamat. Nem látok kiutat, túl sok mindent elb*sztam már. Olyan, mintha egy rémálomban lennék, amiből nem tudok felébredni. Újra akarom játszani a játékot, ami lehetetlen. Teljes súllyal érzem, mennyire nem azt csináltam, amit kellett volna. Sírok, amikor arra gondolok, akivé VÁLNOM KELLETT VOLNA. És az a tragikus, hogy tudom, hogy ezt már nem hozhatom vissza. Tudom, hogy azok az osztálytársaim, akik ezt a görcsös, valótlan oldalamat ismerték meg, semmit nem tudnak arról a szerethető, emberbarát, vagány srácról, aki alatta van, de sose fejlődött ki. És most csak magammal foglalkozom, és igyekszem fejlődni és kikapcsolni, és pszichológushoz járok és gyógyszert szedek, de tudom, hogy bármit teszek, sosem érhetem el azt a teljes, önfeledten belevaló állapotot, ami után sóvárgok. Túl sok károsodás érte a személyiségemet. Túl sokszor rombolták az önbizalmamat, túl sokszor voltam gyenge. Azért harcoljak nap, mint nap, hogy max. tizedannyira legyek jó, mint amennyire szeretném? Tudom, hogy ha mindent beleadok, akkor se vagyok képes megoldani 6-7 évnyi problémát, megaláztatást, magamból kifordulást, kudarcélményt, fel nem dolgozott sérelmet, amiken hónapokig rágódtam, szerelmi csalódást, konfliktushelyzetet, amiben csúnyán leszerepeltem magam és mások előtt. És egyáltalán azt az őrjítő, rettenetes állapotot, amikor minden nap vágyom arra, hogy történjen valami és NEM VÁLTOZIK SEMMI. Amikor szaladnak el előttem a hónapok, miközben látom mások életét, és képtelen vagyok megoldani a magamét. És senkitől nem kapok egy csepp elismerést vagy szeretetet se, még az állítólagos barátaimtól sem. Egy embert az éltet, ha szeretik önmagáért, de nálam ott kezdődik a dolog, hogy eleve nincs olyan, hogy "önmagam", hanem annak csak valami életképtelen árnyéka az, ami kifejlődött. És erről szól az életem évek óta, erről szólt az egész "önfeledt kamaszkorom", semmi másról.

Nem tudom, mi az, amiben reménykednem kéne. Szerintem teljesen már sose leszek olyan, amilyennek belül érzem, hogy lennem kéne. Túl sok a rossz imprinting, amik olyan korban vésődtek be, amikor a személyiségem formálódott, és amiken már nem lehet változtatni. Néha van egy-egy sikerélmény-morzsa, amikor tényleg úgy érzem, hogy önmagam vagyok, és az egész világ az enyém, de ezek nagyon ritkák, és utánuk még mélyebb depresszió jön, hiszen tudom, hogy az kéne, hogy legyen a mindennapi, normális életérzésem. Mint ahogy másoknál ez így is van. A testem lázad ez ellen a véget nem érő stressz ellen. Minden reggel gombóccal a torkomban ébredek, az ízületeim kb. tönkre vannak menve, az izmaim gyengék, mindenem ropog, a derekam, hátam rendszeresen fáj. Állandóan álmos vagyok. A kezem ráng. Beszedtem egy olyan fertőzést, amitől minden egyes önkielégítés után órákig sajog az ágyékom, és nem tudok megszabadulni tőle. Úgy érzem, olyan vagyok, mint aki az utolsókat rúgja.

2013. máj. 27. 00:04
 8/12 anonim válasza:
100%

Üdvözöllek.

A tanácsom röviden: Kövesd legbelső vágyaidat.

Ne tartsd vissza magad. Legyél, aki lenni akarsz. De tényleg.

Én akkor voltam boldog, amikor önfeledt voltam. És akkor nagyon sokan kedveltek.

Aztán elkezdtem "uralkodni magamon". A boldogságot egyfajta "elégedettség" váltotta fel. Meg a többiek sajnálata, hogy "az előző énem jobb volt".

Én tudom, hogy érezhetném magam jobban. Tudom, hogy nem lenne igazi akadály, mert leküzdeném mindet azzal a lendülettel, amit az önmagam megélése adta boldogság biztosítana.

Tedd azt, ami éppen jólesik. Mindig kell legyen ilyen legbelső indíttatás, még ha sorra nem is sikerülnek a dolgok, amiket kitűztél magadnak.

Ne félj önmagad lenni, ne hidd azt, hogy neked görcsösen meg kell felelned másoknak. Mindig azt mondom, ne a világ formáljon téged, hanem fordítva.

Ne az legyél, amit ráerőltettél magadra. Ne is az legyél, aki dacodban szeretnél lenni. Az legyél, és azt csináld, amit szívedből kívánsz.

Miért hinnéd, hogy elkéstél, hogy már elrontottad? Miért ne változhatnál bármikor? És miért ne változhatnának a körülmények, mely változásokat meglovagolhatsz alkalomadtán? Miért veszíted el a reményt, amikor az egy folyton működő forrás? Miért vagy ilyen reménytelen, mikor minden, ami körülötted van és történik, hasznodra is hajtható?

Ne hidd, hogy nem vagy képes ebből a helyzetből kilábalni. Az emberben legbelül ott vannak a vágyak még akkor is. Ezeket kell megragaadni, ezeknek kell utánaeredni, követni őket bátran, ha nincs más. Nem indulhatsz el rossz úton, mert bármik is legyenek ezek belül, ha követed őket, pont azt teszed, mint mindenki más, ezáltal beleillesz a világba, tehát úgyszólván semmi rossz nem történhet veled.

És fontos, hogy ne görcsösen akarja valaki lenni, az, "akinek lenned kéne". Kövesd vágyaidat, és leszel valamilyen. Mindegy, mi is az pontosan, az most még nem is igen látszik, de jól fogod magad érezni.

Nincs mitől tartanod, mert ugyanolyan emberek vagyunk körülötted, mint te, azon tekintetben, hogy mindnyájan vágyainkat követjük, ki tudatosabban és ki tudattalanul. Sőt, mindannyiunknak vannak problémái és gyengeségei is.

Közénk való vagy, otthon vagy közöttünk.

És még egy apró, de fontos dolog: Otthon ülve nemigen fog megoldódni a depressziód. Mozdulj ki, láss világot, embereket vagy nem-embereket – valahol odakint lesznek azok a dolgok is, amik boldoggá tesznek, kielégítve vágyaidat, legbelső indíttatásaidat.

2013. máj. 30. 00:03
 9/12 anonim válasza:

És még annyit, hogy ne vesztegesd el fiatalságod értékes napjait. Ne fájlald soká azt se, ami már odaveszett, mert nincs értelme, de ne is folytasd ezt: ne hagyd, hogy ez az állapot továbbra is fennálljon.

Mark Twain állítólag azt mondta: "Húsz év múlva sokkal jobban fogod bánni a dolgokat, amiket nem tettél meg, mint a hibákat, amiket elkövettél."

Úgyhogy ennek szellemében előre szíved és vágyaid útján, bátran, én ezt tanácsolom.

2013. máj. 30. 09:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Még tegnap olvastam a kérdést, akkor nem tudtam jót válaszolni. Viszont elkezdtem olvasni egy könyvet, ami szerintem tök jó, és neked is a hasznodra válik majd. Az a címe hogy: Legyél boldog most, Andrew Matthews írta. Tök jó gondolatok vannak benne, egyszerű mint egy faék. Ha nem is hiszel az önsegítő könyvekben, azért nem vesztes semmit ha elolvasod.
2013. máj. 30. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!