Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Pszichoterápián meg tudnak...

Pszichoterápián meg tudnak tanítani egyedül teljes életet élni?

Figyelt kérdés
Utolsó kapcsolatom óta társfüggő lettem, új kapcsolat pedig nem jön össze és egyre inkább csak csalódom az emberekben egyedül viszont nem érzem jól magam.
dec. 30. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűbb, hogy a téged társtalanná és boldogtalanná tévő gondolkodási mintázataid gyökeréig leástok majd, aztán a szakember segítségével a maladaptív gondolkodási sablonjaidat felülírjátok, ami majd a társkapcsolatra alkalmassá tevő szoc. skiljeid minőségét javítja fel.

(Nem mindenki alkalmas arra, h egyedül is boldog legyen, de ez most sokadrangú kérdés.)

dec. 30. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Hozzásegítenek, hogy megtanulj (nem megtanítanak) olyan életet élni, amilyet jónak érzel. Lehet, hogy egyedül, lehet, hogy társsal. Nem kell alapból eldönteni, hogy mindenképp egyedül.

Szerintem nem társfüggő lettél, az nem azt jelenti, hogy rosszul érzed magad társ nélkül. Az ember társas lény. A csalódásaid okával valószínűleg érdemes lesz foglalkozni.

dec. 30. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem emberfüggő. Van akinek bejött a pszichológus, nekem nem.

Elmentem egyhez, mert szorongtam, mert közelgett változás az életemben. Rábeszélt a pszichiatriára, 1-2 hónap múlva el is mentem, ott felírtak gyógyszert. Én utána rosszabbul voltam, mint előtte, egy idő után rám se lehetett ismerni, olyan voltam, mint aki megbolondult.

Egy ismerősöm ugyanúgy szedett gyógyszereket és neki viszont segített.

Nem tudom mi a külömbség.

dec. 30. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Ahhoz, hogy teljes életet élhess, meg kell értened, hogy meg kell szeretned önmagad. Tehát gyűjtsd össze a szeretet jellemzőit és fordítsd magad felé.

Mert önmagad a biztos pont az életedben. A többi bizonytalan, múlandó, de ezt a történelem is bizonyítja.

dec. 30. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:
43%
Én jártam pszichológushoz és pszichiáterhez is mindkettő kihangsúlyozta,hogy NE legyek egyedül az ember társas lény. De gondolom azért a toxikus kapcsolatfüggőség se jó
dec. 30. 18:55
 6/7 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem az ember magányos lény, ami teljesen rendben van. Az ember saját maga igazgatja az életét. Nehezebb időszakokban veszed észre, hogy jó ha vannak barátaid, de a gondjaidat magadnak oldod meg, ebben ők nem segítenek.
dec. 30. 19:06
 7/7 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó leírta. Köszönjük.
dec. 30. 19:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!