Pszichoterápián meg tudnak tanítani egyedül teljes életet élni?
Valószínűbb, hogy a téged társtalanná és boldogtalanná tévő gondolkodási mintázataid gyökeréig leástok majd, aztán a szakember segítségével a maladaptív gondolkodási sablonjaidat felülírjátok, ami majd a társkapcsolatra alkalmassá tevő szoc. skiljeid minőségét javítja fel.
(Nem mindenki alkalmas arra, h egyedül is boldog legyen, de ez most sokadrangú kérdés.)
Hozzásegítenek, hogy megtanulj (nem megtanítanak) olyan életet élni, amilyet jónak érzel. Lehet, hogy egyedül, lehet, hogy társsal. Nem kell alapból eldönteni, hogy mindenképp egyedül.
Szerintem nem társfüggő lettél, az nem azt jelenti, hogy rosszul érzed magad társ nélkül. Az ember társas lény. A csalódásaid okával valószínűleg érdemes lesz foglalkozni.
Szerintem emberfüggő. Van akinek bejött a pszichológus, nekem nem.
Elmentem egyhez, mert szorongtam, mert közelgett változás az életemben. Rábeszélt a pszichiatriára, 1-2 hónap múlva el is mentem, ott felírtak gyógyszert. Én utána rosszabbul voltam, mint előtte, egy idő után rám se lehetett ismerni, olyan voltam, mint aki megbolondult.
Egy ismerősöm ugyanúgy szedett gyógyszereket és neki viszont segített.
Nem tudom mi a külömbség.
Ahhoz, hogy teljes életet élhess, meg kell értened, hogy meg kell szeretned önmagad. Tehát gyűjtsd össze a szeretet jellemzőit és fordítsd magad felé.
Mert önmagad a biztos pont az életedben. A többi bizonytalan, múlandó, de ezt a történelem is bizonyítja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!