Nekem miért kell mindig egyedül lennem, miért kell még a karácsonyt is egyedül töltenem?
Hali, először is boldog karácsonyt szeretnék mindenkinek kíváni. 20 éves fiú vagyok, sajnos édesapámmal 6 éves korom óta nincs kapcsolat, édesanyám nem százas, enyhén szólva, jelenleg valami szociális otthonban van, nagyon rossz anya volt, nem tartom vele a kapcsolatot. Rengeteget bántott, lehúzott stb, bár ő nem mindig volt ilyen, de 2012 óta folyamatos romlik az állapota. Tény, hogy előtte se volt jó anya, de rossznak sem mondanám, akkor pl nem mondogatott olyanokat hogy jobb lett volna ha abortál stb.
Nos, jelenleg full egyedül karácsonyozok, van nekem 3 testvérem, egyik sem tartja velem a kapcsolatot. Egy nővérem vette fel nyáron velem a kapcsolatot, de ő borderlineos, és olyan lekezelően beszélt velem sokszor, hogy nem írtam neki az utolsó bunkó beszólásaira semmit, azóta nem is keresett, ez augusztus végén volt. Másik két bátyj meg 14 éves korom óta nem tartom kapcsolatot, abból az egyik nagyon bunkó, másik meg hát zavaros, mint anyám. Nővérem nagyon utálja anyát, mert tudni kell, hogy 34-36-39 évesek, és őket elemelték anyától elvileg akkor sem volt százas, de most nem ezzel akarok foglalkozni.
Realitás az, hogy senkinek sem jutottam eszébe se karácsonykor, sem szülinapomkor, hogy létezem, ilyenkor sokszor megkérdőjelezem magamnak, minek is létezek? Semmi értelme ez nekem sem jó.
Egy embernek mégis, van egy internetes ismerősöm akivel havonta párszor beszélünk, az nagyon ideges volt, amikor meséltem, meg mutattam a nővérem írásait, és ezért ma játszottunk, de már nem játszunk, így ismét megvan ez az érzés.
Barátaim sincsenek, volt az utóbbi évben egy, de az kihasznált, meg állandóan panaszkodott meg felhívott órákra, aztán csak a dolgait mesélte, ő maga se volt százas. Rengetegszer megbántott, magamra hagyott, kihasznált, vitákba kevert.
Ő példaul neki van anyja, apja, nagyszülei, és nem egyedül karácsonyozik, barátai vannak... pedig emlékszem mennyire bántott, én mennyi mindent adtam neki, mert jó szívem volt. Én miért vagyok ennyire egyedül? Nem ártottam senkinek sem, pláne nem kiskoromban amikor anyámmal elkezdödőtt az egész.
De hogyan akarod, hogy segítsünk rajtad, ha eldöntötted, hogy mindenki rossz és védekezni kell tőlük?
Mindenkinek vannak előítéletei, egy egészséges mértékig. De te leszögezed, hogy minden 20 éves piál, meg videojátékozik, akkor máshogy nem lehet, mert te eldöntötted, hogy ezt csinálják, és ez a vélt valóságkép él a fejedben.
Így van ez a szerinted nárci, és borderline barátaiddal is, nem írnak vissza, mert nárcisztikusak, más nem lehet, pont. Visszaírni valóban 1 perc, de van amikor az ember teljesen mást csinál, mással beszélget, dolgozik, családdal van, stb, mikor ráér, akkor meg beszélgettek, ez teljesen természetes.
Ha eleve úgy indulsz neki egy barátságnak, hogy ígyis-úgyis utál, az előbb vagy utóbb, de kiütközik, és ez a végeredmény. Ha megszabadulsz a negativitástól, akkor jobban nekiindulhatsz egy barátságnak, de nem 1 hét alatt fog kialakulni egy mély barátság. Ezt el kell fogadd.
Hát te sem vagy 100-as, Kérdező, és ezt tényleg nem bántó szándékkal írom, mert egyébként együtt érzek veled, nem te tehetsz erről, és őszintén sajnálom, hogy így alakult.
Viszont. Nem azért nem ülnek le melléd a tömegközlekedésen az emberek, mert "ronda" vagy (valószínűleg egyébként tök átlagos kinézettel hiszed magad rondának, mint olyan sok ember), hanem mert a legtöbben fel tudjuk ismerni, ha valaki fura. Dolgoztam ma, mentem haza az éjszakaival, felszállt egy huszonéves férfi, aki egyébként női szemmel szerintem kifejezetten helyes volt, és nekem bejött, de annyira lerítt róla, hogy nem stimmel valami, a mozgásából, abból, ahogy nézett, mikor egyszer véletlenül összetalálkozott a tekintetünk, hogy igyekeztem minél távolabb pozicionálni magam tőle, meg felé se nézni többször, mert nehogy valami interakció legyen. Én az ilyenektől jobban félek, mint azoktól, akik bekóstolnak, de egyébként kiszámíthatóak.
Ez az egész "én sosem bántottam senkit" meg... értem. És tudom, hogy te így éled meg, és így is van, de ha tudsz angolul legalább egy kicsit, akkor írd be a keresőbe, hogy nice guy syndrome. Oka van annak, hogy nem sikerült egy barátot sem szerezned a való életben. Eléggé introvertált vagyok, de azért még nekem is van pár haverom vagy haverinám, akikkel munkahelyen ismerkedtem meg. És igen, érdeklődtek felőlem, elhívtak valahová, ahol jól éreztük magunkat, majd utána nem, hogy egy hétig nem kerestek, de volt olyan, akivel a következő messenger-beszélgetésünk egy munkahelyi probléma kapcsán volt, másfél hónappal később, és azután kb. két héttel írt, hogy ő szervezne valamit, meg vagyok hívva. Eszem ágában nem volt őket letiltani ezért, én sem írok rá mindenkire egy csomó sziamizu hülyeséggel, se időm, se energiám, se igényem minden nap beszélni a semmiről.
Az, hogy te tiltasz valakit, aki egy hétig nem ír, vagy válaszol, az nem egy értelmes emberi magatartás. Tudom, hogy 2025 van lassan, de nem él mindenki krónikusan online, és igen, egy felületes ismeretségnek, pláne egy online megismert barátnak nem feltétlenül fogsz napokon belül válaszolni. Azt már felismerted, hogy téged jobban érdekelnek ők, mint őket te, viszont azt még nem, hogy erre nem az a legjobb megoldás, hogy akkor behisztizel és elvágod a dolgot. Ezzel potenciális lehetőségeket szalasztasz el, lehet, hogy most még nem álltok annyira közel egymáshoz, hogy naponta beszélgessetek, de a jövőben ez megtörténhetett volna. A legtöbb ember nem akar kihasználni, ártani neked, simán csak amíg felületes ismerős vagy, vagy csak egy haver, addig nem lesz minden nap lelkizés, majd később, ha közelebb kerültök egymáshoz, akkor igen.
Összességében nem tudok mást javasolni, mint hogy keress egy jó pszichológust. Nekem így ismeretlenül úgy tűnik, hogy nagyon éhes vagy a szeretetre, és ez teljesen érthető, viszont az átlagembernek fel fog tűnni a viselkedésedből, a kommunikációdból, vagy csak úgy megérzik, és ez a másik félnek nagyon ijesztő tud lenni.
Mondanám, hogy boldog karácsonyt, de igazából inkább csak sajnálom, hogy ezen kell keresztül menned, és remélem, hogy a jövőben megtalálod majd a számításod! +1 arra, aki a túracsoporthoz csatlakozást javasolta, rengeteget túrázok, általában egyedül, de néha csoportosan. Nagyon sok furcsa csodabogárral sodort már össze az élet a közös túrákon. Vagy, ha van időd, energiád és kedved, akkor, ha még lehet, menj el önkénteskedni valahová.
Azt írod, hogy legjobb lenne elvonulni a világtól.
A világtól való elvonulás akkor működik ha valakinek nincs igénye mások társaságara. Neked nagyon is van. Szeretetre és baratokra vágysz. Elvonilhatsz megsértődve a világtól csak mikor fogod észrevenni hogy nem a világot bűnteted ezzel hanem saját magadat. Nem a világnak van rád szüksége hanem neked a világra. Mind így vagyunk ezzel.
Még senkiről nem mondtál semmi jót. Ez na hatagudj de téged minősít. Mert vannak rossz emberek is de nem igaz hogy mindenki ilyen. Attól meg nem leaz senki pszichiátriai beteg hogy nem keres téged 1 hétig. Magadtól kéne megvédeni magadat nem masoktól. Teljeseb elmebeteg dolog letiltogatni embereket és haragudni rájuk mert nem írtak vissza. Lehet rosszul érezték magukat veled mert a talalkozáson is végig duzzogtál vagy ráöntötted a problémáidat a másikra. Amit nem jó ötlet csinálni. Egy idegen erre nem kíváncsi. Nem varhatod pár beszélgetés után hogy a nyomorodar hallgassák masok. Túl nagy terhet akarsz masokra pakolni. Nem várhatod hogy újdonsült emberek oldják meg az életes és szeressenek úgy ahogy a szüleidnek kellett volna. Sajnos ezt neked kell megoldani. A legjobb barátok ott vannak a bajban is de a baratság hosszú idő alatt alakul ki. Nem pár talalkozás után. Egy levelezőtársnak küldözgeted a nővéred leveleit? Teljesen abszurd. És még csodálkozol hogy elmenekül tőled? Iszonyú nyomasztó amit csinálsz. Tényleg keresned kéne egy pszichologust mert nem masokkal van a baj hanem a saját gondolatid nem reálisak és semmi közük a valósághoz. Ezt kéne rendbe tenni de úgy tűnik egyedül esélytelen.
A nőveredről is csak annyit jegyzel meg hogy leszbikus mintha ez egy bűn lenne. Szegyelld magad! Egyébként attól hogy leszbikus még lehet gyereke. Még hülyeségeket is beszélsz. Csak pár kommentedet olvastam de már attól égnek állta hajam, hogy hozzá nem értőként pszichés betegségeket aggatsz emberekre. Ezt mégis hogy képzeled? Egyebként miből élsz meg kivel? Nem dolgozol meg nem jársz iskolába? Ha elfoglalnád magad lehet nem érnél rá ennyit sajnálni magad.
Ti karácsonykor is csak kötekedtek. Arra a volt barátra mondom hogy nárci volt, de ő tényleg az volt. Volt pszichés papírja is. Nővéremnek szintén mert időnként szereti vagdosni magát.
36-os, ahelyett, hogy ide hánysz egy orbitális nagy f*szságot, ajánlok tanulni egy kis emberséget. Ezek az emberek akikről írtam bántottak. Probálsz itt személyeskedni, de kb egyik mondatod üti a másikat. Ezt, amit én itt írok senkinek sem mondom el. Kitaláljátok, hogy nice guy syndrome, meg mindenféle butaságot, közben ha érzem hogy valaki nem jó velem inkább elfutom, nem nagyon vitázok.
Amúgy van akikről tudok mondani jó dolgokat is, és ismerek, de most pl itt a volt pszichológusomról volt tanáromról beszéljek itt, amikor nagyon nem ők a téma?
33, inkább legyek fura akkor, mint aki másokat elítél mert ért egy trauma.
A nővéremről annyit tudnotok kell, hogy anyám egyszer csinált egy olyan dolgot, amely gyermekvédelemhez került. Felkeresték a nőveremet, tud-e vállalni. Ez 2021 nyara, 15-16 voltam. Akkoriban, mivel anyámmal voltam, olyan rossz szociális készségeim voltak, hogy beszélni alig tudtam, és kb minden ruhám szakadt volt, mert akkor még nem diákmunkáztam. Nővérem beakart fogadni, én mondtam, hogy ne, tudtam nem eshetek senki terhére. Ő erölkődött, aztán amikor nála voltam, nagyon elővette az igazi arcát. Gerinferdülésem miatt Quazimodókak vagy minek csúfolt, folyamatosan beszólogatott, kinevetett, ez annyira rosszul esett, hogy hazajártam időnként, anyám nem nagyon akart visszafogadni, ugyanis valami elhelyezési eljárás elindult, csak anyám nem írta alá, azért, hogy nővéremnek fejfájást okozzon. Mivel nővérem és anyám tulajdonképpen 2011 óta nem beszélnek, utálják egymást, nővéremnek elég volt ez hogy szószerint egyik napról a másikra kitegyen, egy sms alatt. Amikor ez megtörtént akkor megfenyegetett, hogy mindent megfog tenni, hogy intézetbe tetessen.
Nyáron felkeresett, hiszen az összes többi testvér tiltotta, meg csak én voltam itt Bpn aki rokon. Arra használt kb mivel új helyre költözött, hogy melyik busz hova megy, meg arra, hogy ha vett valamit, valaki elcipelje vele. Nyilván ebben az időszakban kedvesebb volt, de amikor úgy kezdte a felkeresést messengeren hogy mivel nem vagyok anyával reméli nem manipulálja a fejem, én meg szépen leírtam neki hogy amit ő tett 3 éve gusztustalan, és hagyták hogy egy mentálisan beteg nővel cseperedjek fel.
Elég érdekes 3 éve ezelőtti dolgot mindig felemlegettem neki, de kb azon kívül hogy ilyenkor elkezdte anyát szidni más érdemit nem tudott mondani.
Mivel veletek ellentétben 2 pszichológusom ismer. Családomat mindkettő ""elítéli"" csak az egyik védi a nővérem, hogy ő is sérült. Lehet sérült, de én nekem nem ott jön ki hogy másokat sértegessek, hanem inkább elmenekülök tőle. Nárci barátról is megbonták, ártalmas, dobjam el. Többit nem említettem meg, mindkettő azt mondja ismerkedjek, legyek nyitott, meg látják mások hogy traumatizált vagyok mert lerí a szemem állásából, az egész beszédemen, szerintük érzelmileg nem tudtam felnőni, és a beszédem folyamat olyan mintha egy tragédiát mesélnék el. De erről tehetek? Nem. Full olyanok ez mint nácik 1944ben, ha valaki ezért nem.
Nem tudom, én ha látok egy traumatizált ember én segíteni szeretnék neki, nem elkerülöm. Ez tisztára olyan mintha fasiszta lennék, ha emiatt kerülném.
Volt egy félreértés, szerintem nálam legkevésbé homófób embert nem lehet találni, de szerintem amit nővérem csinál, hogy hirdetgeti hogy leszbi, meg hogy mindenki biszex szerinte, szerintem gáz. De ez a legkisebb "baj" vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!