Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nekem miért kell mindig...

Nekem miért kell mindig egyedül lennem, miért kell még a karácsonyt is egyedül töltenem?

Figyelt kérdés

Hali, először is boldog karácsonyt szeretnék mindenkinek kíváni. 20 éves fiú vagyok, sajnos édesapámmal 6 éves korom óta nincs kapcsolat, édesanyám nem százas, enyhén szólva, jelenleg valami szociális otthonban van, nagyon rossz anya volt, nem tartom vele a kapcsolatot. Rengeteget bántott, lehúzott stb, bár ő nem mindig volt ilyen, de 2012 óta folyamatos romlik az állapota. Tény, hogy előtte se volt jó anya, de rossznak sem mondanám, akkor pl nem mondogatott olyanokat hogy jobb lett volna ha abortál stb.

Nos, jelenleg full egyedül karácsonyozok, van nekem 3 testvérem, egyik sem tartja velem a kapcsolatot. Egy nővérem vette fel nyáron velem a kapcsolatot, de ő borderlineos, és olyan lekezelően beszélt velem sokszor, hogy nem írtam neki az utolsó bunkó beszólásaira semmit, azóta nem is keresett, ez augusztus végén volt. Másik két bátyj meg 14 éves korom óta nem tartom kapcsolatot, abból az egyik nagyon bunkó, másik meg hát zavaros, mint anyám. Nővérem nagyon utálja anyát, mert tudni kell, hogy 34-36-39 évesek, és őket elemelték anyától elvileg akkor sem volt százas, de most nem ezzel akarok foglalkozni.

Realitás az, hogy senkinek sem jutottam eszébe se karácsonykor, sem szülinapomkor, hogy létezem, ilyenkor sokszor megkérdőjelezem magamnak, minek is létezek? Semmi értelme ez nekem sem jó.

Egy embernek mégis, van egy internetes ismerősöm akivel havonta párszor beszélünk, az nagyon ideges volt, amikor meséltem, meg mutattam a nővérem írásait, és ezért ma játszottunk, de már nem játszunk, így ismét megvan ez az érzés.

Barátaim sincsenek, volt az utóbbi évben egy, de az kihasznált, meg állandóan panaszkodott meg felhívott órákra, aztán csak a dolgait mesélte, ő maga se volt százas. Rengetegszer megbántott, magamra hagyott, kihasznált, vitákba kevert.

Ő példaul neki van anyja, apja, nagyszülei, és nem egyedül karácsonyozik, barátai vannak... pedig emlékszem mennyire bántott, én mennyi mindent adtam neki, mert jó szívem volt. Én miért vagyok ennyire egyedül? Nem ártottam senkinek sem, pláne nem kiskoromban amikor anyámmal elkezdödőtt az egész.

tegnap 20:09
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
38%
Megértelek. Fél bejglit megettem és fáj a hasam ezért én is egyedül töltöm a karit. :( nézz sorit!
tegnap 20:13
 2/39 A kérdező kommentje:
Inkább játszok, elveszi a figyelmem de ez ott van bennem nagyon. Sajnos.
tegnap 20:20
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom a szitud, de ilyen családdal már akkor inkább egyedül lennék.
tegnap 20:24
 4/39 anonim ***** válasza:
80%
Azért, mert az év másik 362 napján ilyen kapcsolatokat sikerült kiépítened/fenntartanod
tegnap 20:29
 5/39 anonim ***** válasza:
91%

Én ma dolgozok.

Inkább lennék otthon egyedül és meginnék egy egész üveg piát és elszívnék egy light-os erősebb cigit mint itt :)

tegnap 20:29
 6/39 anonim ***** válasza:
78%

Először is azt kell rendezned magadban, hogy a barátaid, és családtagjaid által okozott sérelmektől megszagadulj, és semmiképpen ne úgy, hogy haraggal gondolj rájuk. Gondold végig racionálisan, hogy melyikben mi a rossz tulajdonság, és próbáld meg elengedni.

Amelyikkel esetleg menthető a kapcsolat, vele beszéljétek át, próbaljátok meg, és ha nem is lesztek a világ legjobb párosai, de legalább nem lesztek haragban egymással, a harag előbb öl, mint bármi más.

Kérdés, hogy mennyire tudod elengedni őket?

Az ismerkedést görcsösen meg szerintem hanyagold, sosem hoz jót. Tanulj meg először egyedül is boldog lenni, és akkor törhetetlen leszel.

A megfelelő pillanatban pedig ígyis-úgyis kapsz társat, és barátokat is.

tegnap 20:36
 7/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kivétel 4-es, hiszen 362 napján probáltam, de nem megy. Az emberek még a villamoson se ülnek velem szemben, mert csúnya vagyok, és gyűlőlnek. Egyszerűen én már nem tudok kapcsolodni, hiszen voltak ismerkedések talik is, a talik jók voltak, állítólag, de abba is maradt, hiszen én egy rossz ember vagyok az emberek szemébe sajna, pedig nem bántok semmit, ghostolni sosem szoktam, de utóbbi egy évben megtanultam, mert aki nem keres, azt én se ha egy hét után rám ír hogy mizu, akkor tiltom is. Ez egy lecke volt eddig, nem szabad hibázni többet.

Nekem csak a játék jut, kész, ez ilyen, rossz érzés de megkell tanulni.

tegnap 20:41
 8/39 anonim ***** válasza:
81%
Manj le a Mika Tivadar mulatóba ott szokott lenni szenteste ingyenes koncert. 2 sör után a lőtéri kutyát nem érdekli hogy nézel ki. Karácsony van! Neked is jár az ünneplés!!! Ne bűntesd magadat a hülye szüleid miatt.
tegnap 20:48
 9/39 anonim ***** válasza:
100%
Ne azt várd, hogy téged szeressenek. Ehelyett próbálj meg te szeretettel viseltetni másokkal. Mindegy, hogy ki az, a szomszéd néni, egy piaci kofa vagy egy hajléktalan.
tegnap 20:50
 10/39 anonim ***** válasza:
100%

Csúnya vagy és gyűlölnek az emberek. Nem akarlak megbántani de kicsit túl gondolod a jelentőségedet.

Attól hogy csúnya vagy még nem fog gyűlölni senki. Az is lehet hogy csak maganak nem tetszel másnak meg tetszenél. Mindenkinek más az izlése. Attól hogy nem vagy csinos még lehetsz stílusos, okos, művelt , jó humorú és szorakoztató. Törekedj ezekre. Az ünnep meg egyedül is ünnep. Nem érdemes kihagyni. Én is sokszor voltam egyedül de nekem is járt az ünnepi vacsora stb azert mert a szüleid nem foglalkoztak veled még neked nem kell ezt folytatnod és magadat is bűntetni. Nem a te hibád és nem neked szólt. Ők ilyenek ha más lett volna a gyerekük azt sem szeretik. De te ettől még szerethetnéd magad és adhatnál esélyt masoknak is. ;)

tegnap 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!