Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy éljek túl az osztályommal...

Hogy éljek túl az osztályommal még majdnem 3 évet?

Figyelt kérdés

16/L

A többségük le se szar, nincsenek ott barátaim, a sírógörcs kerülget tőlük.. pont ilyen osztályt fogtam ki, pedig az évfolyamból illetve más iskolákból vannak barátaim, csak pont itt nem, ami eléggé megvisel mert a napom nagyrészét velük töltöm. Most vagyok tizedikes, kilencedikben lettünk egy osztály és mindenkinek sikerült beilleszkednie meg barátokat szereznie, de én mindenhova már csak egy 3.barátként tudnék csatlakozni hozzájuk.. attól még, mert nem az a típus vagyok aki megállás nélkül beszélget meg értelmetlen vicceket mond még nem azt jelenti, hogy unalmas ember vagyok, nem tudom hogy közeledjek mégis feléjük, hogy kicsit jobban érezzem ott magam mert én ezt nem tudom hogy fogom így még bírni. És nem arról van szó, hogy hozzám se szólnak, mert azért ha kell kommunikálunk, de semmi komolyabb . Lehet azt hiszik, hogy én nem vagyok kíváncsi rájuk? Hogy én nem akarok közeledni feléjük? Néha úgy érzem csak zavarnám őket ha odamennék hozzájuk. Na meg sokszor olyan témákról beszélnek amikhez nincs hozzáfűznivalóm, ilyenkor meg csak állok ott némán ami elég kellemetlen. Azért van 1-2 szimpatikusabb ember, de őszintén szólva ha nem lennének az osztálytársaim, nem erőltetném hogy barátkozzak velük. Úgy érzem nincs meg velük a közös kémia, ők extrovertáltak én meg inkább az introvertáltak közé tartozom, így lehet azt hiszik unalmas vagyok dehát alig adtak nekem esélyt, hogy megismerjenek:(. Teljesen más személy vagyok olyan emberekkel akikkel jól érzem magam, velük meg tök erőltetett a jellemem. Sulit ha nem muszáj nem váltanék, mert maga az iskola és minden más tetszik, de ha nincs más választás az is szóba jöhet, csak ne szorongva meg stresszelve keljek fel minden egyes nap emiatt.

nov. 17. 11:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
31%

Szia! Lehet, hogy erős lesz amit írok de válts sulit! 🙏

Minek erőlködni? Hidd el, nem ezen múlik az élet! Én is így döntöttem annó, és nem bántam meg! Esti képzésben is le tudsz érettségizni! Tovább tudsz tanulni! Sok sikert! 34/N

nov. 17. 12:01
 2/16 anonim ***** válasza:
36%

Ahogy olvasom a leírt szöveget, eléggé önképzavarod lehet. Mármint olyan értelemben, hogy azt hiszed mindennek tökéletesnek kell lennie ahol te éppen vagy és mindennek körülötted kell forognia, a te tetszésed szerint. Ne haragudj, de miért is kéne az osztály összes tagjának hozzád szólnia? És mit gondoltál, ha beszélgetss emberekkel, csak olyan témakat hoznak fel amihez neked hozzáfűznivalódnak kell lennie? Egy összezárt közösségban vagy amíg ott tartózkodsz a napod x órájában, ezek full normalis és elfogadható dolgok amiket leírtal és ha érett vagy ezeket fel sem veszed, és nem világfájdalommal felérő problémánaként kezeled.

Egyébként is, iskolába elsősorban nem haveroskodni járunk, hanem tanulni, az már másodlagos ha esetleg köttetnek ott barátságok de az iskolának nem ez az elsődleges feladata.

nov. 17. 12:17
 3/16 anonim válasza:

Nem csak párban lehettek egy tásaságban, miért baj ha te leszel a 3.fél?

Az én osztályom is elég kaki volt végig, de másik osztályokban voltak barátaim. Szerezz 1-2t akikkel elvagy ha annyira egyedül érzed magad, és ennyi.

nov. 17. 12:27
 4/16 anonim ***** válasza:
8%

Nem "maga az iskola meg a mindenmás" a fontos, hanem az osztályod. Ahol az ember nem érzi jól magát, onnan elmegy. Csak jól nézd meg, hogy hova, olyan helyre, ahol van ismerősöd, különben nem tudhatod, hogy az új hely jobb-e. Beilleszkedni egy meglévő közösségbe nehezebb, mint az alakulásától fogva a tagjának lenni.

"iskolába elsősorban nem haveroskodni járunk" - De! A tananyagnak a 90%-át 3 év múlvára elfelejtjük. Az iskola alapvetően fontos feladata a társas kapcsolatok, közösségi élet kialakítása. Ha ez egy adott helyen nem működik, akkor egy másik helyen.

nov. 17. 12:37
 5/16 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es sajnálom, ha neked ez így jött le🤨. Itt szó sincs arról, hogy minden IS úgy legyen ahogy azt én akarom, szimplán csak szeretném jobban érezni magamat az osztályomban.
nov. 17. 12:40
 6/16 anonim ***** válasza:
55%
Az egy dolog, hogy jól akarod magad érezni, de nem várhatod el, hogy mindenki téged ugráljon körbe.
nov. 17. 12:59
 7/16 anonim ***** válasza:
Nem várja el, 6-os.
nov. 17. 13:01
 8/16 A kérdező kommentje:
Rendben, úgy látom, néhányan félreértettetek. Tehát: NEM vagyok az a típus aki elvárja, hogy a figyelem központjában legyen 0-24, sőt amúgysem vagyok az a típus aki szereti ha középpontban van. Itt még mindig csak arról van szó, hogy szeretnék barátokat az osztályomból. Szeretném jól érezni magam.
nov. 17. 13:05
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg osztályt váltani nem lehet? Nálunk volt erre példa, és nem is tanulmányi indoka volt (tehát hogy mondjuk matekos osztályból angolosba), hanem ilyesmi mint nálad.
nov. 17. 14:37
 10/16 anonim válasza:
63%
Még kevés az élettapasztalatod, ezért éled meg olyan drámaian. Nem veled van a baj, így jött össze a mostani osztályod. Koncentrálj a tanulásra inkább, nem kell ezért sulit váltani. Nekem se maradt meg kapcsolatom a középsulis osztálytársaimmal.
nov. 18. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!