Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehet új barátokat találni 30...

Lehet új barátokat találni 30 felett? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

Kb 19 éves koromtól kezdve, olyan 29 éves koromig volt egy társaságom akikkel összejártam. Igazából 5 pár voltunk, így voltunk 10-en :D

Aztán az évek során, ahogy szakítottak a párok, úgy szűkült ez a társaság is. Tulajdonképpen csak az kötött össze minket, hogy sok volt a közös ismerős, bár azért jól is éreztük magunkat együtt.

Pl. Bálint és Viki együtt voltak, Bálintnak volt egy barátja, a Dávid, ezért Dávid néha találkozott Bálinttal és Vikivel. Időközben Dávidnak is lett barátnője, Niki, ezért már négyesben is programoztak és összebarátkoztak. Idővel Niki is bevitte a társaságba egy fiú haverját, Petit, aki pedig hozta a barátnőjét is Évit, és így tovább stb. Tehát nagyjából így alakult ki a társaság.

Aztán idővel Bálint és Viki szakítottak, ezért kettejük közül már csak az egyikük tartozott a körbe, de persze aki úgymond kilépett az vitte magával az általa hozott ismerőst is.

10 év alatt eljutottunk oda, hogy minden pár szétment és így a társaság is szétszéledt teljes mértékben. Néhányan elköltöztünk más városba, országba stb.

Nekem az általános iskolai barátaim fokozatosan lemorzsolódtak 20 éves koromra, középiskolából senkivel nem maradtam jóban, egyetemen is csak addig voltak barátaim amíg odajártam.

Lassan 2 éve már, hogy nagyon nincsenek haverjaim, barátaim. Abból a régi társaságból néhány havonta összejárok 1-2 emberrel, ha a szülővárosban járok, de ennyi. Azok a találkozások is már egyre csak ritkulnak és nem is szólnak semmiről. Munkahelyen jóban vagyok kollégákkal, de abszolút nem vágyok a társaságukra a munkaidő letelte után, szóval az egyelőre nem opció, hogy onnan szerezzek haverokat, de azért nyitott vagyok, ha jön egy normális új kolléga, vele szívesen összebarátoznék.

Szóval az lenne igazából a kérdés, hogy hogyan lehet egyáltalán barátkozni 30 felett? Edzőterem, tanfolyam? Nektek hol sikerült új emberekre találni?

31/F

#magány #barátkozás #rohan az idő
nov. 14. 10:11
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Nálad idősebbként írom, itteni tapasztalatok alapján is, hogy nagyon szerencsés, akinek sikerül.

Bizalmatlanok, zárkózottak az emberek, megtűzdelve anyagi gondokkal, családi problémákkal, amik felemésztik az energiát.

Klasszikus, emberi értékeken alapuló ismerkedés, barátkozás nemcsak 30 felett megy már kuriózumszámba. És bizony ez nem lesz jobb, ahogy alakul a társadalom és a világ.

Inkább érdekkapcsolatok, laza haverságok alakulnak, tiszavirág -életűek. De olyan barát, aki pl az ember mellett áll lelkileg, tanáccsal, ha kell vigasszal, olyan nem nagyon állja meg a próbát :/

F

nov. 14. 10:28
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, de ez nagyban a te személyiségedtől is függ. Én nyitott vagyok és van humorom is valamint sok minden érdekel. Sok ember van aki amúgy rendes, de számomra unalmas. Legutóbb egy munkahelyen sikerült egy nagyon jó fej lánnyal megismerkednem és nagyon rövid időn belül nagyon nagyon jóba lettünk. Sokat nevettünk és együtt hamar meg volt a bizalom, ami azóta is tart. A másikat pedig ott ismertem meg ahová költöztünk. Legalább is abban tömbben lakik, ahol mi. Ez srác számomra már egy kicsit uncsi, de nagyon rendes és sok mindenről lehet vele beszélgetni. A lényeg, hogy menj valami új közösségbe. Én küzdősport edzésen(box/kick-box) mindig jó fej emberekkel ismerkedtem meg. Úgy hogy ez is egy tipp.
nov. 14. 10:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát nehéz :/ De a pozitív hogy legalább volt eddig haveri társaságod. Nekem középsuli óta nincs senki csak a család meg a kollégák. Külföldön éltem és nagyon zárkózott lettem sajnos kint sem lett nagyon haverom itthon meg szintén nem nagyon van senki. Ez van. Talán majd egy másik életben
nov. 14. 18:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Nehéz így, hogy fiatalabbként csak a közös bandázásban volt részed. Gyerekkori barátom nekem sincs.

Szerencse kérdése is.

Ne add fel!

1-es nagyon jókat ír.

Mindenesetre ne a barátkozás körül járjon folyton az eszed. Ha erőlteted, nem talál rád.

nov. 17. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!