Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » LMBTQ barátokat keresek?

LMBTQ barátokat keresek?

Figyelt kérdés
40-es éveimben járok/N. Nem keresek párkapcsolatot, barátokat, sorstársakat keresek. Érdeklődési köröm: vallás, filozófia, lélek, angol nyelv. Keresztény hívő vagyok. Még nem adtam fel a reményt, hogy hasonló gondolkodású barát(ok)ra találok. Vidéki vagyok, nem budapesti. Ahogy elnézem a külföldi fórumokat, sokkal nagyobb és liberálisabb országokban sem találnak könnyen barátra vagy akár társra LMBTQ beállítottsággal, akik nem könnyű kapcsolatot keresnek.

nov. 10. 19:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%
Nem értem mért kellett divatba hozni ezt,bezzeg a lelkibeteg embereket kiutálja a társadalom,sztárban sztár stb műsorok,veri hepi,luxus,meztelenkedés,azt nézi a sok marha
nov. 10. 19:39
 2/14 anonim ***** válasza:
67%
Mi van, utolsó? Nem értem… a lelkibetegeket sem utálja ki senki, ott is ugyanúgy növekszik a tudatosság (és ugyanúgy van túltolás is)
nov. 10. 19:50
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
A kereszténységet hogyan egyezteted össze az LMBTQ-val?
nov. 10. 19:51
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
#1: melyik párhuzamos valóságban láttad ezt?
nov. 10. 19:51
 5/14 anonim ***** válasza:
31%
4 saját bőrömön tapasztalom
nov. 10. 19:56
 6/14 anonim ***** válasza:
#5: szóval egy példa alapján általánosítasz. Elmagyarázzam, mi ezzel a gond?
nov. 10. 20:23
 7/14 A kérdező kommentje:

#3 a saját nemhez vonzódást veleszületettnek gondolom. A társadalom kb. 2%-a nem az ellentétes nemhez vonzódik. Itt most nem feltétlenül kell szexualitásban gondolkodni, arról beszélek, kik iránt tud szerelmet, vonzalmat érezni. Amit nem lehet erőltetni. Meglátásom szerint nem egyetlen génre vezethető vissza, hanem biológiai alapú veleszületett adottságok sorára, ami miatt egyes nők nem tipikusan nőiesek, egyes férfiak nem tipikusan férfiasak. És a társadalom által kényszerített nemi szerepekben rosszul érzik magukat. Olyasmi viselkedést vár el a társadalom, ami miatt nem tudnak önazonosak lenni. Természetesen más okai is lehetnek a homoszexualitás kialakulásának, például férfiak esetén az anyához való túlzott kötődés, rossz kapcsolat az apával. Ilyen esetekben talán "gyógyítható" a melegség. Ezen kívül további okok lehetnek, a magzat korban agyat ért hormonhatások. De többségében nem gyógyítható, max. társadalmi nyomásra megjátssza magát az illető.

Nekem sose volt párkapcsolatom, nem tartom harmónikusnak két azonos nemű kapcsolatát. Azt semmiképp, hogy társadalmi szinten egyenlőségjelet rakjunk a heteroszexuális és homoszexuális életforma közé.

Vannak dolgok a kereszténységben, amit én nem tejesen úgy fogok fel, mint tanítják. Pl. nem hiszek az örök pokol intézményében, vagy a másik nézetben sem, hogy Isten a többséget megsemmisítené (annihilizmus). Nem vallom azt sem, hogy a Biblia mindenütt egyformán tiszta istenképet ad, vagy egyenlő színvonalú lenne a moralitása. Ehhez hasonlóan a melegség témáját is egy árnyalt kérdésnek, problémának látom.

nov. 10. 20:37
 8/14 anonim ***** válasza:
6 nem egy példa,20,30 êvről és több tucat emberről van szó.
nov. 10. 20:48
 9/14 anonim ***** válasza:
Felkeltetted a figyelmem, nagyon örülnék, ha írnál privátban
nov. 10. 20:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én aszex vagyok, emellett a saját nememmel se vagyok kibékülve.

Az érdekes, hogy keresztény hívőnek vallod magad(nem sértés!), és ebbe ez az egész bele tud férni.

Van olyan keresztény, akinél a melegség bűn, de az se egy jó dolog, ha nem felelsz meg a nemi szerepednek. Pl. nőként nem akarsz urat magadnak, nem az uradat akarod szolgálni, meg gyereket szülni.

A nagy közönség előtt én még nem vállaltam fel magam, biztos lenne jó pár elutasító, fújolgó hang.

tegnapelőtt 11:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!