LMBTQ barátokat keresek?
#10 7. hsz-ben már írtam pár példát, miket látok másképp, mint a hagyományos tanítás.
Keresztény szemszögből is számos nézet van a melegek megítélésével kapcsolatban. A mostani legáltalánosabb, hogy nem bűn a hajlam, de ne éljen ilyen életformát, maradjon egyedül az illető. Ettől liberálisabb, hogy monogám párkapcsolat megengedett, sőt egyes nyugati egyházaknál össze is adnak meleg párokat. Mindezektől konzervatívabb, már csak kevesek által vallott nézet, hogy a hajlam maga is bűn, át kell változni heteroszexuálissá. A vallásos indíttatású reparatív terápiák sikertelenségéről készült egy dokumentumfilm (Netflix Pray away, Istennel a vágy ellen).
köszi :) 10-es voltam.
Ezzel kapcsolatban, jöhet az a kérdés, hogy akkor miért teremtette így az adott embert,hogy meleg?
Na az a film érdekes lehet. :) rákeresek.
Nem a melegség az egyetlen diszharmónia, betegség, eltérőség az átlagtól, sokféle probléma van a bolygón. Például a lakosság 1%-a skizofrén. Miért születnek skizofrének, tehetnénk fel ugyanúgy a kérdést. Párhuzamnak azért is jó példa, mert az sem gyógyítható. Gyógyszerekkel le lehet szedálni, megakadályozni a hallucinciókat, de folyamatosan szedni kell.
Én a melegséget, s azt hogy egyes nők nem annyira nőiesnek (egyes férfiak nem annyira férfiasnak) születnek "rendszerhibának" tartom. De nem én programoztam a rendszert.
Jelen világunk korántsem tökéletes. Az sem ideális, hogy egyik élőlény úgy tudja fenntartani magát, hogy megeszi a másikat. Nem én vagyok az egyetlen széplélek, aki ezen fennakadt, Albert Schweitzer írt erről egy esszét (Az élet tiszteletének etikája).
Utánanéztem. Nincs meg neten, szóval hiába nézném meg.
Akkor próbálom elfelejteni. :D
Igen, nemcsak a melegség tér el az átlagtól, az elvárt viselkedéstől.
Meg amit írsz, miszerint ragadozó élőlények is vannak, na igen...az mennyire jó? És ott vannak a húsevő növények is. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!