Életképtelen, élettelen szorongó ember mit csináljon magával?
3 éve dolgozok egy munkahelyen, soha egy jó szót nem szóltak hozzám mégis nagyon sok embernek segítek, nem nagyképüségből mondom, de nagyon is értek a munkámhoz, ám amiért ez kialakult az az, hogy 0-24 ezen jár az agyam 3 éve és így nehéz lenne nem tudni, vagy alig konyítani valamit. Mégis ha nem dolgozok egy kenyeret nem tudok felszeletelni sütőt sosem indítottam be, bevásárolni sem járok mivel a szüleimmel élek otthon vár a kaja, rend, tisztaság, nyugalom.. de még a gázt sem tudom bekapcsolni, élettelen vagyok, de ha bármit megpróbálnék azt elszúrnám, legutóbb a dömötör tartályt "csináltam" lett is egy 20 ezer forintos kárunk, engem a szüleim mindig elzavartak ha valamit akartam csinálni 10 évesen zárlatot csinaltam itthon, első számítógépem 2 nap alatt tönkretettem mert falból húztam ki többszőr. Nem élet ez, nincs nekem arról fogalmam, hogy milyen a sz4r élet, de úgy le vagyok csúszva, hogy már olyan dolog is az eszembe jutott ami nem túl jó, de más megoldást nem látok. Természetesen barátok, haverok nincsenek, kollégák hívtak el mindig inni, de nem iszom alkoholt és hamar lekoptattak. Az, hogy minek vagyok még, na azt én nem tudom, teljes mértékben az az ember vagyok akiért nem kár, nincs veszíteni valóm, mégis egy nyápic, félős madár vagyok.
Jól kiírtam magamból, gondolom mlst jönnek a "mi a kérdés" kommentek. :( Szeretném én is tudni, hogy mi az ami miatt értékes emberek sorba mennek el én meg pl. itt rontom a levegőt aztán még ezt az oldalt is használom kérdezősködésre.
Nyugi, nem eredendően vagy elcseszve, hanem csak elcsesztek téged.
Ha semmit nem engednek a szüleid, akkor költözz külön, majd fokozatosan mindig nehezítsd a feladataidat.
Már ha valóban szeretnél változni és nemcsak panaszkodni :)
Nem az a gond, hogy nem szeretsz, élni, hanem az, hogy úgy nem szeretsz élni, ahogy élsz. A jelenlegi életmódodon, szokásaidon kéne változtatnod.
Nem becsülöd magadat, kevés az önbizalmad? Miért van ez? Azért, mert kevés a sikerélményed, inkább kudarcod van.
Csinálj, amit akarsz, a neten bármiről találsz már oktatóvideót, csak utánozni kell, mint a majom, aztán megy.
Mondok egy példát. Én nagyon sokáig nem forrasztottam semmit. Aztán egyszer csak valami olyan helyre kerültem, ahol workshopon valami pici LED-es programozható vibráló nyomtatott áramkört lehetett készíteni, amit ha megfelelő sebességben és szélességben rázol akkor egy világító figura rajzolódott ki, elég látványos volt. Baromira nem értettem hozzá, aztán megtanítottak, mutatták a tervrajzot, hogy a diódákat, stb. hogyan és végül működött, és tök nagy sikerélmény volt.
Még egyáltalán nem kéne leírnod magad, de az tényleg el tudja venni a kedved a próbálkozástól, ha otthon mindig a nyakadon lihegnek és tolják az arcodba, hogy béna és gyengeelméjű vagy, vedd ezeket a dolgokat játéknak, ha nem sikerül elsőre akkor se legyen kudarc.
Persze kisebb dolgokkal kell próbálkozni, és ha az megy, akkor egyre nagyobbal. Olyan is van, hogy nem mindenki tehetséges a rajzban, neki másban van tehetsége, ezt kell megtalálni, és kell a türelem.
Ha valami sikerül, akkor megveregeted a vállad, és örülsz. Gondolom, időközben már megtanultad, hogy nem húzogatsz mindent ész nélkül a konnektorból, ha be van kapcsolva. És tanulod tovább a hasonló fontos dolgokat.
Ami nem segít, az önsajnálat, és a harag, mert az csak téged mérgez, és rengeteg energiádat emészti fel. Ezért érdemesebb inkább megbocsátani.
Szerintem a legfontosabbat teljesíted, munkaképes vagy.
Most aki dolgozni képes, annak mi nehéz egy mosógép bekapcsoláson vagy főzésen.
Az apróbb dolgokat nem nehéz megtanulni, amihez muszáj, szerelőt hívsz.
És kertes házban sem kötelező lakni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!