Pár nap múlva utcára fogok kerülni.Miket tanácsoltok?
22 évesen mentem ki külföldre hasonló szitu miatt, nagyon kevés pénzzel.
Most több lehetőség van mint akkor. 22 évesen nem a sült galambot kell várni, és nem is az erdőben lakni, hanem tenni magadért.
Ha utcára kerülnél vetesd fel magad a tartózkodási helyed (nem feltétlenül a lakóhelyed) szerinti valamelyik nappali melegedőbe, ha felveszik az adataidat ott nappali alapellátásban részesülsz (reggeli, ebéd, tisztálkodás, ruházkodás, munkakeresés, okmányok rendezése, TB rendezése). Innen tudsz munkát keresni, ha dolgozol egy olcsóbb albérletet találni, feljebb lépni. Piából, drogból lehetőleg maradj ki, normális emberekkel társalogj, a züllött alakokat kerüld, alkalomadtán a szakemberektől kérj segítséget.
Ha van zenei hallásod, tehetséged, énekhangod, legalább állj ki egy frekventált helyre énekelni - vagy valami! A nyilvánosságot nem kellemes megszokni, de 10-15 "fellépés" után már bele lehet jönni. Tisztességes úton juthatsz pénzhez - pl. így! Amihez értesz, azt kell elővenni és megpróbálni művelni! Keresd fel a helyi önkormányzatot is! Ha meg sem próbálod, akkor garantált a sikertelenség! Ne lebegj nagyban! Először egy ócska mosogatói munka vagy újságkihordás is több, mint a tétlenség!
Próbáld meg és sikereket kívánok a talpra állásodhoz! Ha összefogsz valakivel, - aki szintén az utcán van, - az kétélű fegyver, mert nehéz tisztességes embert találni, aki 50-50-ben gondolkodik és megbízható, de ketten könnyebb bérelni egy szobát vagy valami sufnit! Kevésbé vagy kiszolgáltatva egy dohos szobában is, mint kint a szabad ég alatt!
A 4-ben írt nappali melegedők erre lettek kitalálva, legalább megtudod húzni magad, ősszel-télen krízishellyé alakulnak, ott is tudsz aludni, de van ahol állítanak fel meleg sátrakat (segélyszervezete válogatja).
Nyáron vagy egész évben lehet keresni éjjeli menedékhelyet az alváshoz.
A szállók nyugisabbak, de fizetősek. (kb. 10 ezer Ft/hó)
Ha kint tartózkodnál, van a melegedőnek/szállónak utcai szolgálata, kapcsolattartás keretében visznek minden alap dolgot (étel, ital, ruha) amire szükséged van.
Mindegyik a szociális ellátórendszerhez tartozik, nekik ez a munkájuk hogy segítsenek.
Aki él ezzel a lehetőséggel, az az utcán se lesz magára hagyva, jó ha tudod!
Én sem beszéltem nyelvet kérdező!! Kőművesek mellett dolgoztam, és ráadásul jól kerestem. Indulj el. A nappali melegedokrol és a szállásrol nincs kitörési lehetőség!! Onnan hova tudsz fejlődni??
7 éve mentem el. Azóta beszélek németül. Van barátnőm. Van életem. Szerinted én nyugodt voltam, amikor átleptem a határt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!