Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Benneteket nem irritál ez a...

Benneteket nem irritál ez a sok utazásról posztolt kép FB-on?

Figyelt kérdés
Komolyan lassan ott tartunk, hogy ez alapján ítélik meg az embert. Nem is értem, egyesek, hogy tudnak hetente/hónaponta utazgatni (igen van bennem irigység is emiatt, jól látod) amit utána nyomnak az ember pofájába. De az vesse rám az első követ, aki nem tartozik az hónaponként utazgatók körébe és nem frusztrálja az egész. Normálisan dolgozom (nem külföldön), családom nincs, mégsem tehetem meg divathóbortból. Találkozol valakivel... Jaj, hova utazol a nyáron? De már bezengi, hogy két hét Barcelóna, meg hazafelé jövet lehet egy kis Olaszország is beelfér. Az életkedvem elveszi. Bevallom őszintén, hiányzik a régi FB, amikor még az összetartásról szólt, vicces történetekről, közös játékokról, stb. És nem egy versengésről amiből divatot csinálnak. Esetleg személyesen leülni egy kötetlen beszélgetésre egy jó kávé mellett, vagy csak simán sétálni a parkban egy fagyival a kézben, stb. Ez mind-mind megszűnt. Tettem már próbát, még én jöttem ki hülyének, hogy ennek mi értelme... Úgy érzem, nagyon rossz irányba halad az emberiség, és ha ez így folytatódik, nem kell csodálkozni azon, hogy egyre több az egyedülálló nő, de főleg férfi. Bizonyára lesz aki belém áll, de remélem olyan is aki egyetért velem ebben.

2024. máj. 29. 00:06
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
50%

Mondjuk így nem értem mi értelme a Fb ismerősöknek. Nyílván oké, ha valaki telespammeli a közös falat és pont emiatt elveszik a többi bejegyzés ami érdekelne még értem, de az, hogy a 100 ismerősből kövess nullát az értelmetlen.

Én azt követtem ki, aki a Facebookot valami online pszichológusnak gondolta, de őt is azért, mert már untam, hogy heti egyszer kiírt valami kétértelmű dolgot, teljesen bepánikoltunk, hogy ugye nem akar hülyeséget csinálni, aztán leoltott mindenkit, hogy nem értette meg senki a posztja mélyebb üzenetét. Ezenkívül beszólogatott a ki ha nem én posztjai alatt kommentelőknek, hogy mit másznak bele a magánéletebe. Kiordította a magánéletét a külvilágnak, aztán ha valaki reagált rá, az kotnyeles volt.

Na az ilyen és hasonló emberekkel nem tudok mit kezdeni, nekem sem jó, hogy folyton idegeskedek miatta, kitörölni csal azért, mert rossz időszaka van nem akartam, ezért leszedtem a köbetést.

Szetintem.az ilyen eseteknél még oké, de ha alapjáraton csak annyi a "bűne" az ismerősömnek, hogy kirak nyaralós képeket, nyilván mem fog zavarni, mert érdekel mi van vele és jelenleg az van vele, hogy eltöltött egy kellemes hetet x helyen én meg örülök neki, hogy jól teltek a napjai.

2024. máj. 29. 22:50
 32/47 A kérdező kommentje:
Félreértitek sokan. Igen, irigy vagyok, mert nem tehetem meg. Étteremben dolgozom, heti 1 szabadnap jár, az sem hétvégén. Oké, váltsak, stb. mintha manapság egy csettintésre lehetne találni munkát itthon. Ha még valami csoda folytán el is utazhatnék, azt is egyedül tehetném, szingliként. Na de oké, ne rinyáljak. Írok jobbat. Egyik ismerősöm egy hónapja még totál be volt depressziózva mert a férje nem engedi sehova. Bőgött a telóba, hogy nem bírja tovább, azt hittem már valamit csinál magával. Már azon gondolkoztam, hogy kiveszek pár szabadnapot és meglátogatom, mivel 200 km-re lakunk egymást. Egyszerre csak azt veszem észre jön az első poszt, Horvátországból. Mondom magamban szuper, jelölöm is. Utána második hétvége Szlovákia, ez is oké. Aztán spanyol. Ekkor már ráírtam, hogy mi van vele, és a válasz minden ok, szuperül van. Legutoljára Olaszországba látogatott, épp tegnap osztotta meg. Hogy értsétek, nem a posztokkal van a legnagyobb gond, hanem az embereknek az egymáshoz való viszonyulásáról. Persze, hogy szívesen jelölök olyan embert aki számomra kedves és nem zavarna a bejegyzései, de egyre kevesebb az ilyen. S, hogy miért? Pont ezért! Amikor szarban van valaki mindig ott vagyok, támaszt nyújtok ahogyan tudom. Aztán amikor én érzem magam a pocsékul, akkor senki. Ebből lett elegem, konkrétan! Az étterem reklámjai miatt nem függesztettem fel még a profilom, mert ez is része a dolognak, tudjátok, plusz jövedelem meg a többi. Valamit tutira én csinálok irtó sz*rul, de még nem jöttem rá magamtól mi az. Igen, kezeltetni kéne magam biztos, de felteszem a kérdést, hogy kinek nem kéne mai világban?! Írhatunk itt szépet és jót. Sőt, okoskodhatunk és kioktathatunk másokat mit kéne tennie, de nem ismerjük egymás élettörténetét és mindig egyszerűbb a másik feje fölött pálcát törni. Sokjáig tartott kilábalnom egy nehéz időszakból és meg tudok becsülni minden apró dolgot, de amikor egyhuzamban azt tolják a pofádba a médiában, a közösségi oldalakon keresztül, a személyes találkozások során, hogy milyen trendek kell megfelelni, ahhoz, hogy egyáltalán ember számba vegyenek mások, akkor betelik a pohár. Én nem vagyok eltartott, nincsenek kőgazdag felmenőim, nem örököltem soha és még csak a lottón sem nyertem soha, pedig volt idő amikor megpróbálkoztam vele. Kioktathat és felvilágosíthat bárki, de csak azoktól fogadom el a kritikák akik onnan indultak és abból a nehézségből lábaltak ki amiből én. Mindenkinek megvan a maga keresztje, csak nem egyforma súlyú.
2024. máj. 29. 23:38
 33/47 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, akkor neked tulajdonképpen nem az utazós posztokkal van bajod, ahogy a fő kérdésben írtad először, hanem magával az egyes emberekkel.

"Hogy értsétek, nem a posztokkal van a legnagyobb gond, hanem az embereknek az egymáshoz való viszonyulásáról."

Akkor miért ezt kérdezted: "Benneteket nem irritál ez a sok utazásról posztolt kép FB-on?"

Nem velünk van a probléma, hogy mi értettük félre, hanem te nem tudsz kiírni egy kérdést a konkrét problémádról és te vezetsz minket félre. A kettő teljesen elüt egymástól.

Most akkor döntsd el légyszi, hogy végülis, mi a te problémád.

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek. De te itt csak egy konkrét problémádról írsz részletesen, erről már nem "Aztán amikor én érzem magam a pocsékul, akkor senki."

Részleteket esetleg?

"de amikor egyhuzamban azt tolják a pofádba a médiában, a közösségi oldalakon keresztül, a személyes találkozások során, hogy milyen trendek kell megfelelni, ahhoz, hogy egyáltalán ember számba vegyenek mások, akkor betelik a pohár"

A megfelelési kényszerből is ki lehet lábalni, amiben szenvedsz! Semmit se kell tenni. Ha azt írják, hogy ugorj ki a 3. emeletről, mert most ez a trend, te megteszed, és beállsz a birkasorba? Nem a trendkövetés miatt vesznek valakit emberszámba, hanem a személyisége miatt. Lehet, hogy rád azért nem kíváncsi senki, mert olyan belső tulajdonságokkal rendelkezel, amiket senki nem képes elviselni.

Meg is értem az itt tapasztaltak alapján. Lásd, másra vagy kíváncsi, mint amit te kérdeztél, és még te esel nekünk, hogy mi értettük félre, miközben te nem tudsz megfelelően kommunikálni!

Olvass kommunikációfejlesztő, önismereti, pszichológiai könyveket.

És ha problémád van, akkor azt írd le! Senki nem gondolatolvasó, hogy kitalálja a problémádat, ha te másról kérdezel és írsz! Ezt a legtöbb ember utálja! Én is. Nagymamám volt ilyen, hogy mindig tett vagy 20 km-es körmondatot, mire kiderült, hogy mi is a mondókájának a lényege. 🤦🤷

2024. máj. 30. 04:56
 34/47 anonim ***** válasza:
49%

Én pl oldalak/csoportok posztjait szeretem a legjobban, ha már a facebookot nézegetem. De ettől még jó ha be vannak jelölve az ismerősök, könnyebb chatelni.

2024. máj. 30. 06:27
 35/47 anonim ***** válasza:
54%
Ha annyira rossz a helyzeted kérdező és vendéglátózol, miért nem végzed ugyanezt a munkát külföldön? Sokkal többet keresnél.
2024. máj. 30. 10:37
 36/47 anonim ***** válasza:
43%
Nekem az egyik legkellemetlenebb élmenyem pont egy utazáshoz köthető, szóval ne búsulj kérdező, pont hogy fejfájás néha az utazás. 1 db cipőm volt meg egy strandpapucsom és az utolsó napon végig papucsban kellett lennem, mert az utolsóelőtti nap sikerült egy kirándulás után teljesen összepisilnem magam és a cipőm nem száradt meg másnapra. Ha nem viszel semmit, akkor ilyen helyzetek vannak, hogy strandpapucsban kell mászkálnod, ha meg viszed a fél lakást, használsz belőle 2 dolgod, feleslegesen cipeled a többit...
2024. máj. 30. 11:25
 37/47 anonim ***** válasza:
65%

1) A Facebook régen még arról szólt, hogy az osztálytársaimmal, rokonaimmal tartom a kapcsolatot, meg random fotókat, posztokat teszek ki, amire a barátaim reagálnak, meg anyám roastol a kommentekben miatta, mert anyám hatalmas forma. Aztán volt egy időszak, mikor tematikus csoportokban lehetett értelmes beszélgetéseket folytatni, vagy értelmetlen, de nagyon szórakoztatóakat. Ennek az érának évek óta vége, nem véletlen halt ki, ment el az össze fiatal, ma ha felnézek, tényleg csak 40, e inkább 50+-os emberek, illetve bocsánat, de nagyon ostoba emberek tartalmát látom, meg politikai vitákat. Olyan lett az egész, mint egy olyan családi összejövetel, amire nem akarsz elmenni.

2) Nem. Én olyan területen dolgozok, ahol fizetnek annyit, hogy évi egy utazás belefér, de mivel turizmusról van szó, egész nyáron nyelem a kakasnyalókát, és asszisztálok ahhoz, hogy mások jókat utazzanak nyáron, én meg megkapom a szabim november és február közt valamikor, mikor Európában nincs értelme utazni számomra, én a vizes programokat, túrázásokat szeretem, annyit viszont már nem keresek, hogy valami egzotikus hely beleférjen. Ezt azzal kompenzálom, hogy nyáron a szabadnapjaimon sokat kirándulok, megyek a Balatonra, Velencei tóra, Duna-partra, strandokra meg vízpartokra egy-egy napra. Fotók készülnek, nem a Facebookra, hanem magamnak, hogy nézegessem őket a szürke őszi, téli hónapkban, és kapaszkodót nyújtsanak, hogy lesz még nyár, eljön még újra az én időm. Ugyanígy, mikor elutazom valahová, általában rengeteg fotót készítek, azért, hogy később visszanézhessem, hogy miket láttam, meg merre jártam, meg el szoktam küldeni anyukámnak, hogy nézd, milyen érdekes múzeumban vagyok, milyen szép épületet látok.

3) Valahol mindig sajnálom azt, aki ezeket a fotókat kipakolja Facebookra, vagy instára. Tiniként én is ilyen voltam, kiraktam azt, hogy milyen koncerten vagyok, azt, hogy épp a barátaimmal nyaralunk a Tisza-tónál, meg azt, hogy lementünk egyébként vonattal az Adriára, de abból a célból raktam ki, hogy az ismerőseim lássák, hogy én mennyire jól élek, és irigykedjenek, hogy ők nincsenek ott! Ez mostani fejjel ez már szánalmas, szégyellem is magam miatta, mikor felnőtt emberek csinálják (nyilván az akkori barátaim már mind felnőttek), az meg valahol szomorú is, és az is szomorú, hogy ezek szerint nálad elérték a céljukat, mert te magad mondtad, hogy irigy vagy rájuk.

4) Rég nem privilégium utazni, és szerintem komoly baj van azokkal, akik azzal flexelnek, hogy megengedhetnek maguknak egy 10 000-es Wizz Air jegyet Milánóba.

Kövesd ki, vagy némítsd el ezeket az embereket, bár szerintem a legjobb az lenne, ha hagynád a facebookot a francba. A messenger működik anélkül is, hogy az appot meg kellene nyitni. És találj valamit, ami téged boldoggá tesz, és ez nem egy barcelonai kiruccanás kell, hogy legyen, vagy egy utazás Olaszországba. Persze, fel tudja tölteni az embert, de hidd el, ugyanígy feltölt egy szép túra, vagy egy közeli vízpart, esetleg egy látogatás valamilyen érdekes múzeumba, vagy csak egy nagy séta a határban, ahonnan most jöttem haza, és gyönyörű, instaképes képeket lőttem a pipacsos mezőkről, de nem fogom feltölteni instára, mert nem olyan szép, mint élőben volt, és nincs rajta, hogy egy macska odajött és nekidörgölőzött a lábamnak, aztán percekig simogattam, hogy egy nyuszi épp átszaladt előttem, mikor a földúton sétáltam, azt az illatot pedig semmi nem adja vissza, ami azon a szakaszon volt, a végén még egy lovat is sikerült megsimogatni, és le is égtem rendesen. Idén is úgy fogok élni, hogy egy zokni, rövidnadrág, meg trikó bele lesz fehéredve az amúgy lebarnult bőrömbe, de ez valahol vicces, úgy jó az élet, ha zajlik, én pedig jelenleg boldog vagyok, és ötletem sincs, ki és mit osztott meg mostanában közösségi médián, akinek amúgy a négy fal közti életéről semmit nem tudok.

2024. máj. 30. 19:37
 38/47 anonim ***** válasza:
67%
Engem nem érdekel. Sose szerettem utazni, számomra fárasztó, unalmas, érdektelen, szóval irigy sem vagyok. Más hobbim van. A férjem is ugyanígy van ezzel, + neki is más a hobbija. Persze közös programjaink vannak, de az ide-oda utazgatás pont nem. Az meg pláne nem, hogy másoknak dicsekedjünk a neten, hogy hol jártunk és mit csináltunk. Az ilyenek mindig kompenzálnak valamit...
2024. máj. 30. 21:50
 39/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Sok értékes és eddig számomra tisztázatlan dologra felhívtátok a figyelmem. Külön köszönet az utolsó előtti (37-es) aki felvilágosított arról, hogy mi a legfőbb problémám. A sikertelenség amit én annak élek meg. Ha van szabadnapom, én is megyek jobbra-balra, nem tétlenkedek a 4 fal között. Megyek bicajozni, van amikor több mint 100 km-t is letekerek. Közben készítek képeket, minden olyan jelenségről ami lenyűgöz. Ezeket én is megosztom. Visszakanyarodva a FB-ra. Többször észrevettem, hogy a 300 ismerősből kapok kb. 15-20 jelölést, sokszor pedig közös ismerősök is előbb jelölik azt, aki külföldre utazik, mint engem aki egyszerű életet él. Na ez irritál igazából! Ha azt látom ez gyakran megismétlődik, és egyre több ismerősöm esetében, kivált egy elégedetlenséget, dühöt és ellenszenvet. Tudom, hogy sokan a virtuális világban élik ki a kisebbségi komplexusaikat, mert a való életben sikertelennek érzik magukat. Azt hittem, ez nekem is menni fog, de tévedtem. Ekkor kezdődött minden! Megindultam a lejtőn lefelé. Tehát nekem igazából erre az összetételű közösségi oldalra nincs szükségem. Régen tényleg sokat üzeneteztünk, játszottunk, ha csak virtuálisan is, de mégis szocializálódtunk. Mostanában, ahogy írta fentebb a 37-es, folytonos politizálás, sikerek megosztása (még ha fizetett is 10 000 ft és utolsóként ért célba), csak az érmét ott lebegtesse, na meg a külföldi utak. Ennyiből áll az egész. Egyedüli újítás és érdekesség talán ezek a Reels videók, de semmi több.
2024. máj. 30. 22:56
 40/47 anonim ***** válasza:
0%

#36: Miért kell szó szerint ugyanazt a baromságot beírnod minden kérdés alá?

Szerinted ez vicces történet? Nagyon megsajnáltunk...

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2024. jún. 1. 20:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!