Hogy dolgoztam ezt fel egyefül?
Kèt hónapja halt meg èdesanyám...
Apám 12 ève...
Nagyszüleim sincsenek már...
Èn 30 èves nő vagyok...
Van barátom már 9 ève de úgy èrzem ő sem áll igazán mellettem.
Ha esetleg szomorú vagyok vagy letőrt mindig rám szól hogy már megint szomorú vagy? Ilyen leszel egèsz nap?
Nem is merek előtte ilyen lenni.
Ha egyedül vagyok akkor sírok vagy este fürdèsnèl tőr ki belőlem..
Nem tudom hogy mit is tehetnék..már maga a lèt is fáj..
Tudom már felnőtt nő vagyok de nagyon nehéz elfogadni ,hogy nincsenek már szüleim.
11! A kérdező alapból ezt kerdezte:
Hogy dologozzam ezt fel egyedül?
nem azt, hogy mindenki pszichológust ajanlgason neki, ami semmire nem jó.
Attól még egyedül lesz, a szülei nem támadnak fel, hogy elküldik itt páran beszélgetni valakihez, aki majd jól megkopasztja anyagilag.
ma 15:51
Mert van, amivel nem igazán lehet mit kezdeni egyedül. Ha azt kérdezné meg, hogy hogyan gyógyítsa meg a rákos máját egyedül, akkor arra is azt mondaná minden épeszű ember, hogy kérjen szakmai segítséget. Most a gyászfeldolgozáshoz nem feltétlen szükséges a pszichológus, de egy olyan embernek, akinek nincs szerető és támogató családi, baráti háttere, pont szüksége lehet rá. Ezenkívül még az egymást támogató gyászfeldolgozós csoportok lehetnek alternatívák, amit valaki már ajánlott korábban. Mégis mi mást ajánlanának? Nincs egy könyv, amit elolvasva hirtelen jobban érezné valaki magát a gyász közepén. Ez egy hosszú folyamat, amin végig kell menni és ez borzalmasan nehéz támogatás nélkül.
Mondjuk nemjo a szakember, ilyen is van.
Vagy nem passzolnak a klienssel.
De van csomo eset,amikor mukodik.
17! Reálisnak mondanám magam, nem cinikusnak. Az önismereti beszélgetés jó móka, de semmi több. Én meg nem fogok pénzt adni azért, hogy valaki olyan dolgokat mondjon, mint:"Ön nem szereti a munkájat" vagy "Ön sokat magányos" vagy mikor körüli, hogy "Nem a maga dolga megmenteni mindenkit" stb. Stb. Stb.
Ilyesmiket bárki tud mondani ingyen!
Mert én "terapia" címszó alatt ilyesmit kaptam...mindezt óránként 14ezer forintért.
"Sajnos egyre feszültebb vagyok emiatt, hogy elfojtom ezeket az èrzèseimet"
Itt a lényeg. Ne fojtsd el. Mondd és tedd azt, amit úgy érzel, hogy meg kell tenned. Senkinek nem áll jogában ezt felrónia neked ebben a helyzetben.
És ha úgymond "kiélted" a dolgot (tudom, rossz szó, mondjuk inkább úgy, kiadtad magadból), utána jobb lesz. Talán nem is sok idő, de meg kell ezt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!