Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nekem miert nem eleg az ami...

Nekem miert nem eleg az ami masoknak igen?

Figyelt kérdés

Nem ertem mas emberek hogyan tudnak boldogan, megelegedve elni a hetkoznapi dolgokkal. Peldaul neghirdetik lesu ceges buli ahol ejetnek, ihatnak es latom az arcukon az oromot es alig varjak. En meg el se megyek, mert felszines bajcsevegesnek tartom es kotelezo koroknek. Vagy sokaknak tok okes azaz elet, hogy munka, munkatarsakkal cseveges, hazamenni es fozni, enni, beszelgetni,filmet nezni, hetvegen sutogetes es haverok. Nekem meg ezaz egesz semmi, keves es nem ertem masoknak hogyhogy nem szukos az elet?? Hogy lehet igy leelni az eletet? Mintha mindenki direkt elterlne a figyelmet onmagarol, az elet sivarsagarok es uressegerol. Tarsadalmialg elfogadott dolgokat kovetunk, munka, munkatarsak, baratok, eves, ivas, szorakozas, gyerekneveles es kesz. Hogy lehet ennyi eleg? Hogy lehetnek boldogok es elgedettek ezzel az emberek? Nekem miert nem megy? Miert hiszem azt, hogy mindenki megjatsza magat vagy kenyszerbol vagy tudattalanul magara erolteti ezt az egeszet?

Bolond vagyok es egyeduk az ilyen gondolataimmal? Mas is erzi ezt? Mas is latja ezt?

2023. dec. 17. 14:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

"elet sivarsagarok es uressegerol".

Talán azért sívár és üres az életet, mert képtelen vagy élvezni az olyan, "társadalmilag elfogadott dolgokat", mint "munka, munkatarsak, baratok, eves, ivas, szorakozas, gyerekneveles".

Vannak neked például barátaid? Van családod? Vannak gyerekeid?

2023. dec. 17. 16:07
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Érthetetlen számomra, hogy tört magyarsággal, a helyesírásoddal mások irányába tiszteletlen stílusban próbálod osztani az eszet! De te tudod!

Vagy nem!

Az már megint egy más kérdés, hogy akik nem azonosak veled és más személyiségük van, más eseményeket tartanak fontosnak, mint te. Az is más kérdés, hogy semmi közöd ahhoz, hogy mások miért gondolkodnak másként, miért tartanak más elfoglaltságot tartalmasnak maguk számára, - pláne, ha azzal neked semmilyen szinten nem okoznak kárt!

További kellemes mulatást!

2023. dec. 17. 16:43
 13/17 anonim ***** válasza:
78%
Fiatal koromban pont úgy gondoltam, mint te és úgy is viselkedtem. Megválogattam kivel mikor hogyan. Ez igazából nem változott, de ahogy megértettem dolgokat, annyira nem fintorgok már a hétköznapoktól. Sok érdekes dolgot lehet ott is látni, ahol azt hiszed, hogy csak unalom van. Ez a felfogásod "hibája", nem a világé. Mondjuk úgy, hogy szívesebben vagyok emberek közt, mert tényleg érdekelnek, mármint hogy mit miért és hogyan csinálnak. Alkalmasint részt is veszek a világ életében:)
2023. dec. 17. 17:28
 14/17 anonim ***** válasza:
24%
Sajnos egyre csak süllyed a magyar pronyó lakosság.
2023. dec. 17. 21:07
 15/17 A kérdező kommentje:

12, felfogod, hogy nem szidom az ilyen embereket? Tort magyarsag, nem veszem magamra igazabol, mert iden szerzem meg a mester diplomamat nem is akarhol :D eleg jo helyen dolgozom, es folyamatosan kapom a pozitiv visszajelzeseket.

Sajnalom, hogy a kommentek 90%-a azt hiszi o egy ertektelen ember, mert mondjuk ugy el ahogy leirtam amit en magam nem tudok megerteni, hogyan lehet elvezni azt. Erted, hogy azt nem ertem hogyan kell vagy hogyan lehet ezt elvezni?? Nincs bennem utalat sem undor se lenezes azert, mert te elvezed az eletedet. Pont erdekelne, hogyan lehet ezt elerni??

11, ezt mondom, gyereknevelessel feledtetik sokan az eletet. Nem, kepzeld nekem egy brutális csalad adatott meg, ebbe szulettem, el sem tudod kepzelni milyen nyomorúságos csaladbol jovok. Vannak barataim is akarmilyen hihetetlen, eljarok veluk buliba, tarsasozni ezer helyre. Ettol meg ugyanugy azt erzem, hogy az egesz nem szol masrol mint az elmenk elnyomasarol. Arrol, hogyan ne foglalkozzunk az elet uressegevel, hanyingerem van a gyarlsoagtol is, hogy ugyis ember embernek a farkasa..

13, tudom, szerintem sem felszinesek azok akik elvezik, nem is gondolom hogy ne tortenne semmi erdekes egy ceges bulin pl. Megis az en fejemben az egesz csak kepmutatas, megpróbálunk jopofit vagni es jol erezni magunkat, mert mi mast tehetnenk a kotelezo rank eroltetett tarsadalmi szokásokkal? Ugysem fog senki lazadni. Olyan ez mint a politika mindenki majd beledoglik, de senki nem fog fellázadni, hanem mosolyogva elfogadjuk.

2023. dec. 18. 10:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Kérdező neked kb minden ,,elme elnyomása" nak számít.

Kérdem én mi az ami szerinted nem az?

2023. dec. 18. 10:32
 17/17 anonim ***** válasza:
52%

Akkor ne menj el! De ha annyira okos vagy, miért nincs saját vállalkozásod, saját céged, ahol sokkal jobb programot szerveznél az alkalmazottaidnak?

Csak a fejedben jobb minden? Álomvilágban élsz?

Az, hogy semminek nem tudsz örülni , az egyébként nem egy jó dolog, inkább hajaz a depresszió betegséghez. Ez nem túl biztató.

Leírhatnád még azt is, hogy hova mész helyette? Hol leszel, mi az ami annyival jobb?

2023. dec. 18. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!