Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nekem miert nem eleg az ami...

Nekem miert nem eleg az ami masoknak igen?

Figyelt kérdés

Nem ertem mas emberek hogyan tudnak boldogan, megelegedve elni a hetkoznapi dolgokkal. Peldaul neghirdetik lesu ceges buli ahol ejetnek, ihatnak es latom az arcukon az oromot es alig varjak. En meg el se megyek, mert felszines bajcsevegesnek tartom es kotelezo koroknek. Vagy sokaknak tok okes azaz elet, hogy munka, munkatarsakkal cseveges, hazamenni es fozni, enni, beszelgetni,filmet nezni, hetvegen sutogetes es haverok. Nekem meg ezaz egesz semmi, keves es nem ertem masoknak hogyhogy nem szukos az elet?? Hogy lehet igy leelni az eletet? Mintha mindenki direkt elterlne a figyelmet onmagarol, az elet sivarsagarok es uressegerol. Tarsadalmialg elfogadott dolgokat kovetunk, munka, munkatarsak, baratok, eves, ivas, szorakozas, gyerekneveles es kesz. Hogy lehet ennyi eleg? Hogy lehetnek boldogok es elgedettek ezzel az emberek? Nekem miert nem megy? Miert hiszem azt, hogy mindenki megjatsza magat vagy kenyszerbol vagy tudattalanul magara erolteti ezt az egeszet?

Bolond vagyok es egyeduk az ilyen gondolataimmal? Mas is erzi ezt? Mas is latja ezt?

2023. dec. 17. 14:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
66%
Mert te mit csinálsz olyan különleges dolgokat? Arról nem írsz.
2023. dec. 17. 14:38
 2/17 anonim ***** válasza:
45%

Sajnos nagyon igaza van a kérdezőnek.

Olyanná vált az emberek élete,mint egy album,kötelező képekkel.

Sok a boldogtalan,kényszeres életű ember,de játssza a szerepet,mert fél,hogy otthon, melóhelyen,egyéb helyeken kiközösítik,kiutálják.

Ha valamit nagyon utáltam mindig, az a kötelező pofavizitek, megjátszott öröm,vendégeskedés egyébként kibeszélt rokonoknál.

2023. dec. 17. 14:46
 3/17 A kérdező kommentje:

1, semmilyen kulonleges dolgot nem teszek. Viszont amit masok tesznek leirtam, hogy szamomra nem eleg, szukos, erthetetlen es huhetetlen, hogy boldogsaggal tolt el masokat. Nem ertem ok, hogyan csinaljak vegig hogyan tudnak boldogan letezni ezekben.

Elmelkedek ezeken, meg nem jottem ra mivel lehetne jobb eletet elni. De egyebkent igen en teszek az atlagostol eltero dolgokat is, probalok kilepni ezekbol a tarsadalmilag elfogadott dolgokból. Pl en el se jarok ceges rendezvenyekre ha nem kotelezo, mert nekem sivar es kenyszeres. Csaladot sem alapitottam, mert nem hiszem hogy a gyerekkel kellene tompitani magam, sok dolgot nem csinalok tudatosan. De meg keresem hogy milyen alternativa van. De epp ez a kerdes, hogy alapvetoen az elet ures, sivar nem igy kellene elni ahogy eljuk, hogy zavar az, hogy masok ezt nem mondjak ki, jopofat vagunk a semmilyen elethez. A napi rutinhoz es leeljuk az eletet ugyhogy meg sem allunk kicsit belepusztulni onmagunkba, hogy milyen nyomorult is a letezes es nem keressuk egyutt a valaszokat, elfogadjuk amiket diktalnak masok.

2, igen, pontosan en is igy erzek. A csaladi osszejovetel is nevetseges. Pl most lesz karacsony es mindenki megy latogatni meg probalj magat jolerezni olyan emberekkel akikkel amugy alig beszel alpvetoen es kibeszelik egymast, de egymas szemeben megy a bajcsevely.

2023. dec. 17. 15:06
 4/17 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem te vagy az aki felszínesen közelíti meg ezeket a dolgokat.

Céges eseményeken szerintem meg lehet ismerni egy csomó embert és sokszor nagyon érdekes témák fel tudnak jönni. Volt hogy valakivel munka után simán 3-4 órát beszélgettünk még az irodában.

Barátok ugyanez, plusz szervezhetsz velük eseményeket, pl szoktunk közösen nyaralni, túrázni, társasozni és egyebek.

Bulizni én ritkán megyek mert nem az én világom, de jól esik néha elereszteni magát az embernek táncolni egy kicsit és megfeletkezni a problémáidról.

És még sorolhatnám. Ezek nem figyelemelterelések szimlán élvezed az életedet. Ehhez viszont nyitottnak kell lenned.

2023. dec. 17. 15:19
 5/17 anonim ***** válasza:
67%

Első körben használhatnál ékezetet, mert baromi zavaró.

Egyébként nem mindenki él olyan robot módjára, ahogy leírtad. Én imádom a munkámat és mivel egy családias cégnél dolgozom (8-an vagyunk összesen), így a társaság is baromi jó. Egy korosztály, hasonló érdeklődési kör stb. Szóval én szeretek alkalmanként elmenni céges rendezvényekre a kollégákkal és a főnökökkel.

Aztán hazajövök és valóban beszélgetünk vagy főzünk a férjemmel, de sokszor beülünk valahova kajálni, ha nincs kedvünk nekünk csinálni.

Emellett vannak barátaink, akikkel szeretünk találkozni.

Nem érzem úgy, hogy sivár lenne az életem, mert rengeteget járunk (legtöbbször spontán) utazni, világot látni. Vannak hobbijaink haladunk az életben. Gyereket mi sem szeretnénk soha, annál fontosabb az egymással töltött idő és még a munka is, szóval ez az egyetlen, amiben egyet értek veled.

A karácsonyi családi összejövetelt én megint nem tudom értelmezni, mert tesómékhoz megyünk meg anyukámhoz, őket pedig mindketten szeretjük, szóval ez sem kényszer. Akikkel az lenne, azokkal a kapcsolatot sem tartjuk már évek óta. 🤷‍♀️

Te egyébként baromi megkeseredettnek tűnsz az írásod alapján. Se egy normális rokon, se normális emberi kapcsolatok, se munka?

2023. dec. 17. 15:22
 6/17 anonim ***** válasza:
71%

Te kb az a fajta lázadó vagy, aki csak azért ellenkezik, hogy ellenkezzen, amúgy meg benned sincs semmi tartalom, különben tudnád az alternatívákat, élveznéd az életedet csak máshogy, mint a többiek. De mivel nincs semmi, ezért a többiekkel vagy elfoglalva. Nem beszólásnak szánom, hanem hogy legyen min gondolkodnod. Lehet keresgélni a végtelenségig, de nem biztos, hogy ami társadalmilag elfogadott, az automatikusan szar. (Én sem csinálok egy csomó mindent az ilyen alap dolgok közül, de van amit meg igen, mert nekem úgy jó.)

Senkinek sem kell élveznie egy céges bulit vagy akármit amit leírtál, de a többség őszintén élvezi, azért megy, de emellett általában nem csak annyiból áll az életük, amennyit te látsz, a mélyebb kapcsolataikba, szabadidejükbe nem látsz bele, bár tényleg sok a robot, de nem mindenki az, aki elsőre annak tűnik.

2023. dec. 17. 15:30
 7/17 A kérdező kommentje:

Ez csak azt igazolja, hogy igen masok tudnak orulni a hetkoznapi dolgoknak. 5, en is csinalok ilyeneket, de mint mondtam ertelmetlennek elem meg. Minden ugyanaz ugyanugy, mint neked megis szamomra keves, azt erzem ez nem eleg es nem ertem masoknak ez hogyan eleg? Es en kozben sokszor erzem azt, hogy ez felszines, nem valos, nem jo.

Igen, termeszetesen nekem nem volt jo cuki szuper csaladom, orulj hogy neked volt es orommel mesz tesozni meg hasonlok. Te ezt nem is fogod soha megerteni milyen nyomorult az eletunk azoknak akiknek ez nem adatott meg. Pontosan ezaz ami miatt szerintem en mindent semminek erzek. Hiaba van munka, tanulas, sikerek, sport, baratok, hobbik, sok uj dolog es uj elemeny… onismeret is meg miegymás. Igen, amikor elterelem a figyelmem jol vagyok, meg utana is kicsit jo. De ramtor idorol idore ez a sivarsag es nem ertem masoknak hogyan megy?? Csak tuleljuk az eletet, vegetalunk vagyunk, probalunk vigyorogni meg csevegenk, tulelni… nem igy kellene lennie.

2023. dec. 17. 15:38
 8/17 A kérdező kommentje:

6, felreerted nem azt akarom ezzel mondani, hogy robotok azok az emberek akik elik az eletuket latszolag boldogan es jol. Csak annyit akartam, hogy jo lenne tudni hogyan lehet ezt elvezni? Masnak hogyan megy igy elni az eletet? Es pont ezaz hogy nem hiszem el, hogy ok elvezik es tuti melyen nekik sem eleg, es kar hogy errol nem beszelnek.

De keresgelek alterntivakat mint mondom csinalok nagyon alternativ dolgot is… persze en is csak ember vagyok szoval en sem vagyok egy Isten, miert is lennek? Senki sem az, nyomorult emberek vagyunk

2023. dec. 17. 15:42
 9/17 anonim ***** válasza:
58%
Jó, szóval csak kibukott a válaszodból, hogy azért "nézed le azokat" akik tudnak örülni a hétköznaoi dolgoknak, mert neked ez nem adatott meg és totál megkeseredtél. Én változatlanul nem érzem úgy, hogy csak túlélek és vegetálnék. Rengeteg dolog tud örömet okozni (szerencsére) és igyekszem minden napban találni valami jót.
2023. dec. 17. 15:57
 10/17 A kérdező kommentje:
9, vajon miert veszed szemelyes sertesnek es beszeled bele, hogy le vagy nezve? :) ha nem azonosulnal ezzel valszeg nem latnad bele, hogy le vahy nezve. En nem nezem le oket, ha nem tunt fel pont irigylem oket, hogy miert tudnak igy elmi es en moert nem?? Mi a titkuk ez erdekel es az hogy en meg miert nem vagyok kepes arra amire masok igen. Akit lenezek az nem a tobbi ember, de nm magyarazkodni jottem neked ugysem fog ez atmenni csak az amit latni akarsz.
2023. dec. 17. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!