Más is pánikbeteg lett mert nem talált állást Magyarországon?
26 éves férfi vagyok, nem találok állást. Az összes ismerősömnek mér gyereke munkája autója van. Én meg otthon lakom. Állást keresek egyfolytában de semmi. napi 3-4 óra csak azzal megy el hogy megtervezem az útvonalat utánanézek a cégnek, kigondolom a dolgokat + motivációs levél. És semmi.
Néha sötét gondolatok járnak a fejemben, hogy nekem ennyi volt, itt a vég. Kiszelektáltak. Spirituálisan éber embernek tartom magam ezért is nehéz nekem belehelyezkedni ebbe a mai látszat-mammon világba!
Undorodom ettől az országtól, hogy több éve állást keresek és semmi! Több száz helyre jelentkeztem de semmi! Itt Magyarországon kisemmizik, tönkreteszik az embert.
Nagyon félek attól, hogy hontalan leszek!!!
Az alvás az egyetlen menedékem bár sokszor rémálmok gyötörnek.
Más fiatal is küzd iylen problémákkal?
30 -as!
Na és hogy hazudtad le az egyetem 5 évét?
Mit mondtál, mit csináltál addig?
Ja így értem. Te nem dolgoztál egy napot se a diplomáddal....akkor ezt nem tehetted volna.
De akivel nem ez a helyezt, az, hogy hazudja ezt le?
Ha pl.mérnökként dolgoztál pl. 4 évig és leírtad a CV - dbe, mert úgy jön ki a matek, akkor hogy hazudsz le egy mérnöki diplomát?
Dolgoztam, de csak egy könyvkiadóhoz vettek fel vele adminisztrátornak :D amit egy sima érettségivel is lehet, így be tudtam írni.
Szerintem fel kell mérni jól a piacot. Én pl úgy kerestem, hogy be tudjak járni, vagy legyen céges busz, vagy biztosítsanak szállást, legalább nettó 350-et fizessen (ez még több is lett). Így jött ki az aksigyár. Csináltam egy olyan önéletrajzot, ami passzolhat oda (btk diploma kihagyása) és másnap már hívtak is interjúra.
Ha mérnökként dolgozott valaki 4 évet, azt nem kell letagadni, se a mérnöki diplomát, nagyon sok helyre keresnek mérnököt. Aki mérnöki diplomával és 4 év tapasztalattal nem tud elhelyezkedni, arra nem tudok mit mondani.... Ugyanígy nem értem a kérdezőt, aki semmit, de semmit nem talál több 100 jelentkezés után... nem tudom elhinni
34/36 "Ha pl.mérnökként dolgoztál pl. 4 évig és leírtad a CV - dbe, mert úgy jön ki a matek"
Se az önéletrajz, se a CV nem önéletrajzi regény. Az utolsó két munkahely elég, de akár azt is megteheted hogy csak azokat tünteted fel amiknek köze van a megpályázott álláshoz. Senki nem várja el hogy leírd a kronológiailag sorba-rendezett életkédet, és igazából közük sincs hozzá. Ami releváns azt beírod, ami nem azt nem. Ha rákérdeznek, elmondod hogy a megpályázott álláshoz érdektelen, ezért nem írtad be feleslegesen.
"Senki nem várja el hogy leírd a kronológiailag sorba-rendezett életkédet, és igazából közük sincs hozzá".
A NAV pont ezt várja el..... egy hatósági referensi állásnál.
Leszünk lakótársak? Szintén pánikbeteg+ agorafóbia 27L
még van vagy 2 évem levelezōn, de munkát keresek. Eddig voltam ruhaboltban, konyvtar,sminkes bolt, iroda. A ruhabolt(turi) tetszett a legjobban. Jelenleg hullahazban szeretnék dolgozni,mint ugyintezo (általános irodai asszisztens vegzettsegem van) de az angol tudas miatt imadnam a bevándorlási hivatalt is. Uhmm illetve arufeltolto..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!