Fiatal felnőttként miért nehéz/nehezebb barátkozni?
7 éves vagyok, régebben nagy társasági figura voltam, rengeteg jó haverral, barátokkal, és szerveztük is rendre a programokat, bulikat. Sajnos az élet másképp alakult, a régi társaság apránként szétszéledt, én pedig azon kaptam magam, hogy gyakorlatilag 1-2 baráton kívül senki nem maradt az ismeretségi körömben, de velük ha néhány havonta egyszer-kétszer tudunk elmenni valahova, így ezt nem mondanám túl interaktívnak.
Nagyon fiatalnak gondolom magam az otthonüléshez, és próbálkozom is új ismeretségeket, haverságokat kötni, de nem sok sikerrel, azt tapasztalom, hogy az emberek túllépve a középiskolán, egyetemen, stb. már nem igazán nyitottak az új "haverságok" kialakítására. Nem tudom, ti mit gondoltok erről?
Megelőzvén bizonyos jellegű válaszokat, járok programokra, olyan helyekre, ahol közös érdeklődésű emberekkel lehet találkozni, akár egyedül is elmegyek bármilyen rendezvényre, de nem sok sikerrel :)
Egyetértek veled. Ha vége van az iskolás éveknek, már nagyon nehéz barátkozni. Szerintem pont azért, mert utána már nincs lehetőséged huzamos időt együtt tölteni korodbeliekkel, úgy, hogy tényleg gyakran találkozzatok,és spontán mélyülhessen el köztetek a viszony. Ahhoz, hogy egy barátság kialakuljon, sok idő kell, és sok időt kell együtt tölteni, bármiből kifolyólag. Nem tudom, mi ilyen van még az iskolás éveken kívül.
Én a munkahelyem pl. mindig jóval idősebb emberek között voltam, szóba se jött soha, hogy barátaim legyenek (szüleim korúak voltak kb.).
És igaza van az előző válaszolónak is. Ahogy egyre idősebb az ember, úgy több pofára esésen is túl van, és eleve bizalmatlanabb. Ha meg valaki szimpatikus is, lehet, hogy ebben az életszakaszban 2-3 gyerek lóg rajta otthon, és nincs ideje veled foglalkozni, még, ha kedve is lenne hozzá.
Komolyan néha nem értem az embereket, de biztos én vagyok rosszul kalibrálva.
Komolyan 19 évesen meg 27 évesen ezen kattogtok? Már bocsánat most kellene élnetek.... mert később bánni fogjátok... Menjetek, nézzetek szét a világban... ne azon keseregjetek , hogy mennyire nincsenek barátaitok, aki van becsüljétek meg, és keressetek újakat.
Jó ne egy táblával a TEsco előtt... csak járjatok nyitott szemmel a világban... Ha 40 évesen is ezen kattogtok még és visszanéztek, rájöttök kár volt.... Most szerezzetek vidám perceket, meg élményeket, lássatok dolgokat stb.
Mert később az is nehezebb lesz.... Ne húzódjatok be... lépjetek elő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!