Miért nehezebb felnőttként barátkozni, mint párt találni?
Én 30-asként nem ezt tapasztalom.
Rendszeresen járok kirándulni, túrázni, és pont a 40-50-es korosztály a leginkább nyitott, ismerkedő, barátkozó.
Na meg nyilván rengeteget számít a közös gondolkodásmód, közös hobbi, közös érdeklődés.
Párkapcsolatban sokkal inkább létezik a megalkuvás. Én mondtam már le barátságokról, mert megváltozott az illető, és nem tudtam vele több időt tölteni.
Ha nem vesszük számításba az aszexuálisokat, akkor egy párkapcsolathoz egy dolognak kell megtörténnie: a szexnek. Persze ezután sem egyértelmű a kapcsolat, de azért elég nagy előrelépés.
A párkapcsolatoknak "fokozatai" vannak, amikor kimondjuk, kik vagyunk egymásnak, illetve kimondjuk azt is, ha vége. A barátságnak nincs ilyen rituáléja, nem "jövünk össze", nem "szakítunk".
A párkapcsolatban az esetleges személyiségbeli hiányosságokat elnézzük a másiknak a szerelem és a szexuális vonzódás miatt, vagy mert inkább ez, mint a magány. A barátságban belsőre sokkal jobban egyeznie kell kettő vagy több embernek, hisz a barátod fenekének a keménysége vagy az arca szimmetriája semmit nem ad a barátságotokhoz. A párkapcsolat megszakadhat egy fenék miatt. :D Sokkal felszínesebb. Ez nem baj, csak tény.
Ha valaki önazonos, és nem csak időeltöltő cimborákat keres, akkor szerintem elég könnyű barátkozni. Amikor tényleg barát vagy, tehát ilyen jóban-rosszban, nem csak ilyen "menjünk el színházba, mert a Józsi unja, de amúgy teljesen más emberek vagyunk, csak egyedül unatkozunk" haver.
"sokan nem nyitottak a közös programokra vagy csak arra, hogy keressük egymást heti párszor"
Mert ez nem barátság. Ez olyan, mint mikor jóban vagy a kollégáddal, csak mert ott van kéznél.
Igazi barátságba több energia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!