Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehet úgy élni egy minőségi,...

Lehet úgy élni egy minőségi, mentálisan egészséges életet, ha nincs valakinek szoros barátsága senkivel, se lelki társa?

Figyelt kérdés

Csak felszínes barátságok, amik kb nem is léteznek, mert csak olyankor keressük fel egymást ha valami nagyobb dolog történt (baba, házasság)

Most jöhetne a kérdés, h mind 2 fél felelős az elhanyagolt barátságért...ez igaz. Ők általában elfoglaltak, nagy család, folyamatosan történik velük valami. A kommunikációban meg nem vagyok a legjobb, mindig úgy érzem kb csak ilyen forma kérdések vannak a beszélgetéseinkben és egy idő után el is hal. Mit kellene tennem? Mit tanácsoltol? Ti ezt h látjátok?

2022. dec. 21. 08:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
29%
35-45 között megbomlik az elme a magánytól. Addig el lehet húzni de kb ott lesz vége.
2022. dec. 21. 12:44
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Miért bomlik meg az elme?
2022. dec. 21. 12:47
 13/25 anonim ***** válasza:
77%

Pl én pont hogy megnyugodtam 38 évesen. Rájöttem hogy egy rakás problémám van, és ezekkel se akarok szembenézni. Azt is sikerül elfogadnom hogy nem való nekem így a párkapcsolat. Változtatni meg nem nagyon akarok, így elfogadtam mindent. És csodák csodája sok-sok év őrlődés után végre nem hiányzik :)

Szóval van ilyen is, mert itt vagyok én. Mondjuk azt nem tudom mennyire vagyok bomlott, mert sokan a hajukat kitépnék ha belelátnának az életembe :D

2022. dec. 21. 14:12
 14/25 anonim ***** válasza:
68%

Erősen vitatandó; a világon egy terapeuta sem fogja azt mondani neked hogy "áh, ne is próbálj szoros kapcsolatokat keresni, mert úgyse olyan fontosak. temetkezz inkább a hobbijaidba".

Meg aztán ha utána olvasol hogy milyem betegségekre növeli meg az esélyedet a magány (nem csak mentális hanem testi is) akkor az sem nem ki túl jól.

Társas lények vagyunk...

2022. dec. 21. 14:42
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
Az egyedüllét nagyon megröviditi az életet az biztos, tehát olyan 60 éves kort már nem igen élik meg, a magány szövödménye testi tünetekben elöfogjönni, elvileg krónikus stressz forás az egyedüllét, az ember úgy alakult ki hogy szüksége van társaságra, látszólag ha jól is birja az ember nem egészséges, hosszabb egészségesebb élete azoknak van akik társasági életet tudnak élni vagy van egy társ mellettük
2022. dec. 21. 14:45
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
40 vagyok, egyedül élek, a tesóm-szülőn kívül nem igazán van senkim, tehát lehet.
2022. dec. 21. 16:41
 17/25 anonim ***** válasza:
69%
Régebben én is azt hittem, hogy egyedül, barátok nélkül jól el lehet lenni, imádtam kockulni! Huszonévesen egyik szilveszter alkalmával - amit egyedül töltöttem - viszont úgy éreztem nem jó, valami hiányzik az életemből, ezért tettem ellene. Nem bántam meg, sokkal jobb párkapcsolatban, igazi barátokkal körülvéve élni, programokra járni, mint minden nap otthon ülni egyedül és kockulni.
2022. dec. 21. 16:49
 18/25 anonim ***** válasza:
58%
Talán mert a családjával van, nincs ideje barátkozni, megvan a saját élete.
2022. dec. 21. 18:03
 19/25 A kérdező kommentje:

Szóval a válaszaitok alapján a kérdésemre a válasz: nem

Ez esetben mit tanácsoltok, hogyan tudnám fejleszteni a beszédkészségemet, hogyan tudnék fennttartani egy hosszútávú beszélgetést valakivel?

2022. dec. 22. 20:43
 20/25 anonim ***** válasza:
Amíg be tudod mással temetni a magánnyal járó problémákat, nagyjából lehet...
2022. dec. 22. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!