Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Létezhet olyan mentálisan...

Létezhet olyan mentálisan egészséges személy, aki elfelejtette az életkorát?

Figyelt kérdés
2015. nov. 24. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Mivel nem fontos adat....
2015. nov. 24. 14:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az állami anyakörnyvezés bevezetése előtt (1895) csak egyházilag jegyezték fel a születési dátumokat, ami elkallódhatott, és pontatlan is volt. Sok ember elfelejtette hogy pontosan hány éves, így keletkeztek azok a népmesék, amik 100 éves öreg emberekről szóltak (valójában közel sem voltak annyiak).
2015. nov. 24. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
46%
Még most is vannak olyan törzsek, főleg Dél-Amerikában az Amazonas menti őserdőben, akik kőkorszaki körülmények közt élnek. Nem hiszem, hogy nekik az általunk évként jelölt időegység jelentene bármit is. Mentálisan nem sérültek, csak hozzánk képest iszonyatosan elmaradottak.
2015. nov. 24. 14:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Ötven éves elmúltam és már lejárt rólam a garancia. A rövidtávú memóriám durván romlik. Ha leteszek valamit (nem a helyére) akkor keresnem kell, mert nem emlékszem hová tettem. De hogy a születési dátumomat elfelejtsem, ahhoz nagyon retardáltnak kellene lennem
2015. nov. 27. 13:40
 5/6 Stef87HUN válasza:

Kedves 3/4-es válaszoló;

Miből gondolod,h azok a "kőkorszaki" Amazonas menti törzsek elmaradottak lennének?! ez előítélet, mert nem abban rendszerben él, amiben mi.

azért mert nincs sok elektronikus kütyüje, nem eszik E-s anyagokkal tele tömött szarokat?! vagy azért mert ő nem a hiper-szuper-marketbe szerzi be az ételét?!

Privát üzenetben szívesen vitatkozok kulturált körülmények között ilyesmiről ;)

A kérdésre válaszolva;

ha nem kellene mindenféle hivatalos ügyintézéshez/azonosításhoz én már biztos elfelejtettem volna. 17 éves koromtól gyakorlatilag nem ünnepeltem a külön ezt a napot. 3 éve is csak párom emlékeztet rá,h mikor is van xD :D

2015. dec. 1. 11:10
 6/6 orig ***** válasza:

2/5-nek: Az állami anyakönyvezés bevezetése hozott inkább káoszt. Ugyanis általában otthon szültek az asszonyok. Szülés után pedig be kellett (volna) jelenteni a hatóságnál, amit elég sokszor elfelejtettek, nem tartották fontosnak. De kereszteltetni biztosan elvitték a gyereket vagy aznap már, vagy más- vagy harmadnap. Az egyházi keresztelési anyakönyvek pontosabbak, mint az államiak. Ha hiányoznak könyvek vagy lapok, akkor vagy tűzvész volt a plébánián, vagy az oroszok fűtöttek velük a háborúban.

Nem állítom ugyanezt a házassági és a halotti anyakönyvekről. Minthogy a házasságkötésnél nem feltétlenül keresték vissza az anyakönyvekben a születés idejét, csak megkérdezték a jegyeseket, hogy hány évesek, hát, ott aztán van minden. Nem azért, mert nem emlékeztek rá, hanem valamilyen szempont szerint "módosítva" mondták be az életkorukat. Nem a dátumot kellett bemondani, hanem hogy hány éves. (Van, aki 3-4 évet is csalt.)

A halottak aránylag pontosabbak, de ott is vannak eltérések, mert nyilván nem a halott diktálta be az életkorát az anyakönyvezésnél. :)

2015. dec. 1. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!