Létezhet olyan mentálisan egészséges személy, aki elfelejtette az életkorát?
Kedves 3/4-es válaszoló;
Miből gondolod,h azok a "kőkorszaki" Amazonas menti törzsek elmaradottak lennének?! ez előítélet, mert nem abban rendszerben él, amiben mi.
azért mert nincs sok elektronikus kütyüje, nem eszik E-s anyagokkal tele tömött szarokat?! vagy azért mert ő nem a hiper-szuper-marketbe szerzi be az ételét?!
Privát üzenetben szívesen vitatkozok kulturált körülmények között ilyesmiről ;)
A kérdésre válaszolva;
ha nem kellene mindenféle hivatalos ügyintézéshez/azonosításhoz én már biztos elfelejtettem volna. 17 éves koromtól gyakorlatilag nem ünnepeltem a külön ezt a napot. 3 éve is csak párom emlékeztet rá,h mikor is van xD :D
2/5-nek: Az állami anyakönyvezés bevezetése hozott inkább káoszt. Ugyanis általában otthon szültek az asszonyok. Szülés után pedig be kellett (volna) jelenteni a hatóságnál, amit elég sokszor elfelejtettek, nem tartották fontosnak. De kereszteltetni biztosan elvitték a gyereket vagy aznap már, vagy más- vagy harmadnap. Az egyházi keresztelési anyakönyvek pontosabbak, mint az államiak. Ha hiányoznak könyvek vagy lapok, akkor vagy tűzvész volt a plébánián, vagy az oroszok fűtöttek velük a háborúban.
Nem állítom ugyanezt a házassági és a halotti anyakönyvekről. Minthogy a házasságkötésnél nem feltétlenül keresték vissza az anyakönyvekben a születés idejét, csak megkérdezték a jegyeseket, hogy hány évesek, hát, ott aztán van minden. Nem azért, mert nem emlékeztek rá, hanem valamilyen szempont szerint "módosítva" mondták be az életkorukat. Nem a dátumot kellett bemondani, hanem hogy hány éves. (Van, aki 3-4 évet is csalt.)
A halottak aránylag pontosabbak, de ott is vannak eltérések, mert nyilván nem a halott diktálta be az életkorát az anyakönyvezésnél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!